2 תשובות
תחשבי באיזה מדיום את הכי אוהבת ליצור. פיסול, ציור, צילום, וידיאו ארט, ציור דיגיטלי. תחשבי עם איזה חומרים את הכי אוהבת ליצור. אפשר גם לחשוב על דברים מחוץ לקופסא. כמו ציור על עץ, ציור בגילוף עץ, ציור על זכוכית, ציור או פיסול עם גזירת בדים. או פיסול עם חומרים שונים שזה לא רק חימר. אפשר גם עם שעווה, חוט ברזל, גבס, קרטון ביצוע, בצק סוכר, ועוד. אפשר לקחת חפצים משומשים ולהכין מהם משהו. למשל, ליצור משהו מתיונים משומשים. אפשר לבטא משהו ביומן ויזואלי, שזה שילוב של מדיומים שונים. גם הדבקת עיתונים, גם ציור, גם רישום, גם כתיבה, תבדקי לגבי זה אם זה מעניין אותך.

אחר כך תחשבי באיזה סגנון את הכי אוהבת ליצור, ומה מייחד את הציורים שלך ומאחד ביניהם. אם זה סגנון ריאליסטי, מופשט, אקספרסיוניסטי, ועוד. תחשבי מהם האמנים מהם את לוקחת השראה או אלו יצירות אמנות הכי משפיעות עלייך. תחשבי מה את אוהבת באמנות. אם זה יותר את ההשפעה הרגשית, או יותר את הצד האינטלקטואלי וההיסטורי שמאחורי היצירות, או את הרעיון הפילוסופי שמאחוריהן.

אחר כך תחשבי בכיוון האישי, מה היית רוצה לבטא מתוך עצמך. האם יש סיפור מהחיים שלך שאת רוצה לבטא ביצירות? או סיפור מחיים של מישהו אחר שמתחבר אלייך? האם את רוצה לבטא רעיון פילוסופי שמתחבר אלייך? האם יש שירים שמעלים בך השראה, או משפט מסויים? אולי אופן הציור שלך מעלה בך השראה, למשל, אם זה לצלילי המוזיקה ולפי הקצב ומה שהמוזיקה מעלה בך? אולי את אוהבת להתבונן באנשים או בטבע בזמן האחרון ויתאים לך שהיצירה תכלול שיטוט בטבע או בעיר וצילום של זה, או גם כתיבה או ציור של זה. מה הכי מרגש אותך כרגע? אולי המשפחה, החברים, בעלי החיים? אפשר גם לצייר אותם או להוסיף אותם לציורים או ליצירות. האם יש רגשות מסויימים שעולים בך ואת רוצה לתת להם מקום ביצירה? או לבטים מסויימים שעולים בך? האם עולות בך שאלות בקשר לזהות שלך ולמשמעות שלך בחיים, או בקשר לאנושות?

תבחרי ליצור את הדבר שהכי מתחבר אלייך מהמקום הכי אישי. כך זה יצא הכי אותנטי ויהיה לך גם הכי כיף ליצור. אל תבחרי נושא רנדומלי, את גם לא חייבת ישר לבחור נושא, את יכולה להתחיל ממשהו ובהמשך לראות איזה נושא מאחד את כל היצירות. או לבחור נושא ובהמשך לשנות אותו. תני ליצירה להפתיע אותך ותזרמי עם התהליך היצירתי. בטוח יהיו קשיים ושינויים תוך כדי, אבל זה בסדר. תמשיכי לחפש את הכיוון ולשנות דברים או להתחיל מחדש במידת הצורך. כל עוד תמשיכי בפעולה היצירתית ובמחשבה עליה, הכל יעזור לך לתהליך
תעשי על המלחמה הנושא המושלם
תעשי פסל של פנים של יווני כזה
ותשפריצי עליו דם שיראה כאילו חצי מהפנים שלו צבועות בדם