11 תשובות
כן אפשר
כן מותר, זה לא חלבי
לא מותר כל כך מהר.
יש דבר כזה בהלכה שנקרא מראית העין.
זה אומר שאסור שאחרים יראו אותך אוכל בשר וחלב, גם אם החלב לא אמיתי.
יש על זה הרבה מחלוקות.
אפשר.אבל בטח יאמרו לך עכשיו שזה 'מראית עין'
^^הכוונה לדברים חלביים כמו גבינה.
זאת הלכה..
חד משמעית מותר - בענייני כשרות מותר.
יש מחלוקת לגבי איך מראים לאנשים שזה לא באמת חלבי, זאת אומרת אם אתה יושב בחדר נעול וכל מי שנמצא בחדר יודע שזה לא באמת חלב עם בשר אז זה בסדר - ואם אתה לא בחדר נעול אז חייב להשאיר את האריזה בחוץ כדי שיראו שזה טבעוני.
אבל מבחינת כשרות מותר.

מראית עין זה סיפור וזה לא קשור לכשרות.
מותר
כיום בגלל המודעות הגדולה לתחליפים טבעוניים לא אמורה להיות בעיה של מראית עין
כן בטח זה לא גבינה זה סתם משהו בטעם גבינה ואז זה נקרא גבינה
יש עניין של מראית העין ותרבות יוון שאוסרת אבל זה החמרות של חרדים
האם מותר? על הנייר כן אבל זה באמת עניין שלך
בכללי גבינה טבעונית זה מגעיל אז שיקול שלך
אנונימי
^אין שום קשר לתרבות יוון
מראית העין זה ממש לא "החמרה של חרדים" אלא פסיקה הלכתית חד משמעית לצורך הדוגמה: אסור להדליק טלוויזיה לפני שבת בגלל מראית עין
גם לזה היית קורא "החמרה של חרדים"?