11 תשובות
המשך קיום העולם לא מספיק מוצדק בעינייך?
שואל השאלה:
זה מוצדק בהנחה שהמשך קיום העולם זה דבר טוב
יש דרך להוכיח את זה?^
אנונימי
שאלה טובה, האמת יש לי תשובה אבל זה תשובה שבאה מגישת היהדות, אתה מעוניין לשמוע או שאתה מעדיף גישה מדעית-תאורתית?
שואל השאלה:
אני אשמח
בעיקר אם זה לא קשור לקיום מצוות אבל גם אם כן
אנונימי
לא חסרים אנשים בעולם. אין סיבה מוסרית להולדת ילדים, במיוחד לא כשקיימים מיליונים מהם, מחוסרי הורים ומשפחה. אני אנטי נטליסטית.
טוב מבחינת היהדות העולם שלנו הוא רק סוג של משחק, משחק שנכנסים אליו משתמשים בו, מייצרים בו דברים, קונים ומוכרים כמו מונופול, ובעצם במשחק הזה צריך להרוויח כמה שיותר נקודות.

איך? כל דבר טוב שתעשה תקבל עליו נקודה, ואפילו להגן על המשחק עצמו (העולם) זה נקודה, ואם אתה מביא עוד משתתפים (ילדים) זה עוד נקודות כי בזכותך המשחק ממשיך להתקיים.

אבל אחרי שמסיימים את המשחק חוזרים למציאות לעולם האמיתי בו ממששים את הנקודות שצברנו ומשלמים על חובות שצברנו אם צברנו במהלך המשחק.

אז לפי הגישה הזאת המשך קיום העולם טוב כי בזכות זה שהוא ממשיך להתקיים אפשר לצבור עוד ועוד נקודות ואם הוא היה מפסיק להתקיים המשחק היה נגמר וזה מבאס לא?

טוב אולי לא תיארתי את זה טוב אבל רציתי להקליל את המסר

ולגבי גישה יותר תאורתית, אני חושבת שנכון ואנחנו בני האדם אשמים ברוב הבעיות שנוצרות בעולם אבל אם נדמיין עולם בלי בני אדם אני לא בטוחה שיהיה לעולם הזה משמעות, כי בכנות שאר הזנים והחיות בעולם והצמחים פשוט "מתקיימים" ללא משמעות רחבה יותר ועשייה כמו בני האדם, זה אולי דעה קצת קשוחה אבל זה דעתי בכל מקרה
שואל השאלה:
^^את אנטי נטליסטית על עצמך באופן חלקי אבל

השאלה היא איזו הצדקה מוסרית יש בכללי להולדת ילדים?
אנונימי
הצדקה מוסרית? אם זה לא מוסר אלוהי, זה מוסר אנושי ואז מדובר במוסר סובייקטיבי המשתנה מחברה לחברה. לכן מה שמוצדק בחברה אחת לא בהכרח יהיה מוצדק בחברה אחרת ולהיפך.

אז כשאתה מבקש הצדקה מוסרית, עליך לציין לאיזה מוסר אתה מתכוון.
הצדקה המוסרית היא כי אלוקים ציווה.
אנשים בכל מקרה לא הולכים להפסיק להביא ילדים לעולם לדעתי אז לכאן או לכאן זה לא כזה משנה מה תחליט. מבחינתי לפחות אדאג להוסיף קצת טוב לעולם בכך שאביא ילד ואחנך אותו להיות אדם טוב שעוזר לאחרים.

וגם אם אין הצדקות וכולנו נחליט שלא להביא ילדים, איך העולם יראה אז? זה יהיה אסון עד שניכחד. (למרות שאני יכול לראות טיעון שלאורך זמן זה הפיתרון הטוב יותר כי אחרי שניכחד לא נוכל לסבול, אבל בכל מקרה זה דיון תיאורטי מדי וחסר טעם לדעתי)
אנונימי