2 תשובות
שלום רונן

יין נשמר לאורך זמן בטמפרטורה קבועה אם אינני טועה) ב- 18 מעלות צ'. בנוסף על הבקבוק להיות מפוקק כך, שלא יהיה חדיר לאויר או מושפע מבחינה תרמית, ובנוסף למיקום שאינו חשוף לאור שמש, גם לא לקרינה עקיפה, דהיינו מקום מוצל אינו מקום חשוך...
אינג' אבי מילר מומחה סטיפס
כמו ששמת לב לשום יין אין תאריך תוקף, מכיוון שהדברים האלה מעולם לא ידועים מראש. דבר ראשון זה כמובן התנאים- 16-18 מעלות עם קצת לחות יחסית, חושך ויציבות (ללא רעידות) הם התנאים הטובים ביותר.
אולם, לא כל יין יכול להשמר, וסביר להניח שאת רוב היינות שקונים בסופר ממוצע לא כדאי לשמור יותר מחצי שנה- שנה. יינות שכן יכולים להתיישן ולהשתבח (בתנאים אופטימליים) הם יינות שעברו יישון בחביות עץ אלון, ומחירם בד"כ גבוה יותר. אם מחפשים מידע לגבי יין מסויים, הכי טוב זה לשאול את יצרן היין או לחפש מידע באינטרנט לגבי זמן היישון, אולם תמיד מדובר בהערכות על בסיס נסיון קודם ואיכות היין בהווה, ולכן הדברים לא חד משמעיים.
כעקרון, למי שאין מקרר יין, אני ממליץ לא לשמור יין יותר מחצי שנה- וזה בהנחה ששמרת בתנאים שציינת.
תמיר
באותו הנושא: