4 תשובות
שואל השאלה:
לא מצליחה לראות כלום אני לא יודעת איך אני מצליחה לכתוב הכל מוזר לי כל מה שאני עושה
אנונימית
זה לדעתי השלב שאת ממש צריכה לפנות לעזרה של בן אדם מקצועי
את לא צריכה להרגיש ככה 6 שנים לבד עם חרדות זה קשוח ובמיוחד המצב שאת מתארת, גם אם פסיכולוג מרגיש לך בזבוז כסף יכול להיות שבתור איש מקצוע יוכלו לעזור לך יותר מאשר את לעצמך כרגע או אנשים באינטרנט, זו העבודה שלהם אחרי הכל, ואם את גם תזכרי שאת שם כדי לעזור לעצמך להרגיש טוב יותר זה יכול לעבוד. מה יש לך להפסיד בתכלס?
היי אנונימית,
לשתף זה לא תמיד פשוט וטוב שלא נשארת עם התחושות לבד והצלחת לכתוב כאן. נשמע שאת עוברת תקופה לא פשוטה ואת מנסה למצוא כלים להתמודד עם המצב. שיתפת שבזמן האחרון את מרגישה החמרה, ואת מתארת תחושות ורגשות לא קלים כלל. האם שיתפת מישהו שקרוב אליך במה שאת מרגישה ?
בנוסף את אומרת שאת חושבת שללכת לפסיכולוג זה בזבוז, חשוב להגיד שהרבה פעמים מקבלים את הכלים להתמודדות במסגרת טיפולית או עם ליווי מקצועי ששם אפשר לשתף ולפרוק, ואולי כדאי לשקול משהו כזה למרות הרתיעה שלך לגבי פסיכולוג.
קוראים לי ספיר, אני מתנדבת בעמותת עלם שמלווה בני נוער במגוון נושאים. אני רוצה להזמין אותך לדבר איתנו (אפשר גם בצורה אנונימית כמובן). נוכל לחשוב ביחד למה את זקוקה ולמי אפשר לפנות בכדי שתקבל כלים להתמודד. בנוסף תוכלי לשתף בתחושות והרגשות שאת חווה בתקופה הלא פשוטה הזו.
מצרפת לך את האפשרויות לדבר איתנו:

1. פה בהודעות פרטיות.

2. באינסטגרם והטיקטוק שלנו elem.digital

3. דרך הצ'אט שפעיל בימים א-ד' החל מהשעה 20:00 שם אפשר לדבר עם אחת מהתומכות או התומכים שלנו.מצרפת לך את הקישור למטה.

מחכים לך,

ספיר עלם דיגיטל.
היי אנונימית יקרה,
שומעת שאת מתמודדת עם חרדות ולאחרונה המצב החמיר ומעיק עליך ממש.
מתארת לעצמי שלחוות התקף חרדה בכל יום זה מתיש, מרוקן מכוחות, גורם לתחושה כאילו שום מקום אינו בטוח ושאת צריכה להיות בכוננות כל הזמן...
לפעמים כשהתקפי חרדה הם עוצמתיים הם גורמים למציאות להרגיש "מוזרה", שמשהו "לא תקין", כאילו אנחנו מנותקים מהגוף של עצמנו וזה עשוי להבהיל אותנו עוד יותר ורק להגביר את החרדה.

לפעמים התקפי חרדה חזקים עלולים לגרום לנו "לפחד מן הפחד", וגם בזמנים ללא התקף להרגיש לפלאשבקים של "מוזרות" ולחשוש לחוות עוד התקף, מה שמוביל להימנעות בשביל לנסות להתגונן מן התחושה המפחידה הזו שבה אנו חווים את העולם בחוסר אונים.

יקרה, לחוות תחושות כאלו לבד יכול להרגיש נורא מציף ובודד.
אינך חייבת להתמודד עם כך לבד.
מבינה שפסיכולוג מרגיש כמו בזבוז זמן, משערת שקשה לתת אמון בפסיכולוג כשמתמודדים עם חרדה, שקשה למצוא את המילים לתאר את החוויה שנדמה לעיתים שאיש לא יכול להבין, ובמיוחד כשהניתוקים משתקים את היכולת שלך לדבר.
חשוב לי לציין שטיפול פסיכולוגי לא חייב להיות בהכרח מילולי, יש טיפולים שבהם אפשר להשתמש באמצעים אחרים כמו אומנות או משחק בשביל לבטא את עצמך ולקבל את העזרה שאת זקוקה לה.
מה דעתך על כך?

בנוסף, יש לנו פודקאסט בנושא חרדה- "איך מתמודדים בקלות עם האזעקות והפחד מהלא נודע, ולמה זה לגמרי נורמלי להרגיש חרדה כשהמצב מסביב לא נורמלי?"
שיכול לתת מענה לשאלות שמעסיקות אותך בעניין https://sahar.org.il/anxiety/

ואם תרגישי שזה נכון לך, אני מזמינה אותך אלינו, לצ'אט של סה"ר- סיוע והקשבה ברשת, לשיחה אנונימית במרחב נטול שיפוטיות שבו אפשר לדבר על כל מה שעובר עליך, בקצב שלך וכמה שמתאים לך לשתף.

שלך,
מתנדבת סה"ר.