14 תשובות
אני לא מאמין אבל אינדוקטרינציה
יש ככ הרבה מקרים שאי אפשר להסביר אותם שהקב"ה עושה ואין מילים לתאר עד כמה זה מדהים
אני יודעת שהוא תמיד שומר עליי כי יש דברים שלא קורים סתם
כי הוא עשה ככ הרבה ניסים בשבילי
אני לא חושבת שצריך סיבה בשביל להאמין.
אני מאמינה וגאה בזה. שמחה כל בוקר להודות לאבא שבשמיים על כך שעוד יום אני חיה ונושמת
כי אני יודעת שהוא שם. הוא עשה כל כך הרבה דברים ולקח אותי למקום הכי טוב שאני יכולה להיות בו.הוא שומר ומגן עליי
כי אלוקים איתי ואני מרגיש את זה כל פעם שהמצב אצלי נעשה נואש אז אני מתפלל ופתאום הכל מסתדר
אנונימי
הבטחות שאיש לא היה יכול לעמוד מאחוריהן בתורה
התגלות המונית לכל העם שקיבל את התורה
והעובדה שרק בתורה שלנו יש התגלות זו ולא באף דת אחרת!

הנבואות הרבות מאוד

מידע על בעלי חיים, גאוגרפיה, אסטרונומיה
שאיש לא היה יכול לדעת לפני 3000 שנה
וחלק מזה אפילו היום!

צפנים!
נגיד שכתוב בפסוק אחד:
"אם לא תשמעו בקול השם אלוקיכם ותעבדו עבודה זרה ותתבוללו ותגידו שאין השם בקרבינו אז באותו זמן באמת לא יהיה השם כפי שאמרתם והוא (כיביכול) יעזוב אתכם וייתן לעמים להשמיד אתכם"

ואז מסתכלים על הפסוק ורואים שיש בו צופן של 50 אותיות בין אות לאות ורואים שכתוב בו:
השואה
יש המון צפנים כאלה


ועוד כל כך הרבה הוכחות
*אבל*
לא יעזור כלום- מי שלא רוצה למצוא את האמונה לא ימצא
ינסה להפריך להפריך להפריך
וגם אם נראה לו שמה שהוא הפריך כל זה לא נכון ואת כל התשובות למה שהוא הפריך הוא ימצא הפרכות אחרות

כמו שאמרו חזל בנבואה בגמרא (גמרא מסכת סוטה דף מט עמוד ב יש שם עוד המון נבואות לקראת זמן המשיח שרובן המוחלט מתקיימות)
האמת תיהיה נעדרת

(מדובר על התקופה בעקבות משיח שזה הזמן שלנו)

בקשר לאמונה:
^ ידעת ש תורה = 611 = שקריא ?
זה נגיד צופן ממש מגניב
^אני לא מדבר על גימטריה

עושים גימטריה רק אם זה באמת קשור
נגיד כתוב בגמרא שמי שהולך עם מצוות ציצית מקיים 613 מצוות כל רגע

אתה עושה גימטריה של ציצית מקבל 600
סופר כמה קשרים - 5
כמה חוטים - 8

וואלה 613
נכון שזה לא ראיה לשום דבר
ואי אפשר להבין שום דבר מגימטריה
אבל אם יש הקשר אפשר גם לבדוק את הגימוריה ולראות אם משהו מתאים

לא שטויות כמו
תורה+נביאים+כתובים=1468=התורה היא שקר
ובדיוק זה מראה שצפנים מהסוג שתיארת בהתחלה הם לא אמינים במאה אחוז.
על גבי כמות מספיק גדולה של טקסט אתה יכול "למצוא" כמעט הכל בעזרת מספיק שיטות פיענוח, והקטע הוא שלוקחים רק את מה שמתאים למה שמחפשים.
גימטריה למשל נוחה כשהיא מצביעה על משהו שאתה מסכים איתו, אבל אם מישהו יימצא שאתאיזם = 459 = אמונה בבורא עולם, או יהדות = 425 = אני השטן, אז אוי ואבוי זה כפירה וזה קשקוש בלבוש.

כנל דילוגי אותיות או ראשי תיבות או שאר שיטות הפיענוח.
אם יימצאו משהו אחר בעזרת דילוג אותיות, שלא עולה בקנה אחד עם דעות התורה, מה יגידו? שזה נכון? חס וחסיסה.
רק מה שנכון לדת נכון באמת, כל מה שנגדה הוא שגוי, פסול ואסור, ועל כן - שקר.
קיומו של ה' יתברך - זה משהו שצריך לדעת, ולא רק להאמין, כמו שנאמר דַעְתֶּם, כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיכֶם, הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם, מִתַּחַת סִבְלוֹת מִצְרָיִם" (שמות ו, ז), ונאמר "וִידַעְתֶּם, כִּי אֲנִי ה'" (שמות י, ב), ונאמר "וִידַעְתֶּם, כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיכֶם" (שמות טז, יב)", ונאמר "וְיָדַעְתָּ הַיּוֹם וַהֲשֵׁבֹתָ אֶל לְבָבֶךָ, כִּי ה' הוּא הָאֱלֹהִים בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וְעַל הָאָרֶץ מִתָּחַת; אֵין עוֹד" (דברים ד, לט). וכן פסוקים רבים אחרים בתנ"ך שאומרים שיש לדעת את קיומו של אלוקים, ולא רק להאמין בזה.

אמונה בה' יתברך - זה לא להאמין שהוא קיים (שאת זה יש לדעת, כמו שהבאנו מקודם), אלא להאמין שהוא טוב, שדבריו - הם אמת, שהוא יקיים את מה שהוא הבטיח, שהוא רואה את הכל, שהוא שופט בצדק, וכיוצא בזה, כמו שנאמר על אברהם איבנו (עליו השלום!) "וְהֶאֱמִן בַּה'; וַיַּחְשְׁבֶהָ לּוֹ, צְדָקָה" (בראשית טו, ו). על איזה אמונה בה' מספר לנו הפסוק הזה? שאברהם אבינו (עליו השלום!) האמין שה' קיים? זה ממש לא נכון, כי אברהם אבינו (עליו השלום!) ידע את זה עד לפני כן, ובדיוק בזה הרגע ה' ממש דיבר איתו. אלא וודאי שכוונת הפסוק היא שאברהם אבינו (עלחו השלום!) האמין במה שה' אמר לו בפסוק הקודם (הבטחה שיהיה לו זרע).

אז עכשיו נגיע להסברים ולהוכחות בעזרת ה' יתברך. נתחיל מזה שברור שלעולם אמור להיות בורא, שהרי העולם לא יכל לברוא את עצמו לבד. זה כמו להגיד שהדיו נשפך על הנייר בצורה אקראית ויצא מזה מכתב בעל תוכן חכם. יש משהו יותר הזוי מזה? הרי בעולם יש הרבה סימני חכמה, מה שאומר מאחורי זה עומד מתכנן. הספר "חובות הלבבות" (שער הבחינה) יכול לעזור לבחון את את סימני חכמה

בנוסף לכך, יש לנו הוכחות שמראות שרק אלוקים יכול לעמוד מאחורי התורה, כי התורה לוקחת אחריות על הדברים אשר רק אלוקים יכול לקחת, ואם אותם דברים לא היו מתקיימים - העם היה מזהה שאותם דברים שהתורה לוקחת עליהם אחריות אינם מתקיימים, ולא היו מאמינים יותר בתורה, כי היו רואים שהכל נסתר.

אביא את ההוכחות הידועות ביותר והבסיסיות. הראשונה - זה עדות של עם שלם ששמע את קול במעמד של עם שלם עם מסמך מזמן האירוע שנכתב ונמסר לעם ע"י מי שכל עם ישראל שמעו את אלוקים מדבר עמו.

1. התגלות של אלוקים לעיני כל עם ישראל ששמעו את קולו. לא ייתכן שעם שלם ימציא לעצמו סיפור על התגלות של אלוקים שמחייב אותו בתרי"ג מצוות עד מסירות נפש ועוד יעבירו את "השקר" לבנים כאמת גמורה מבלי להגיד שהכל "לא אמיתי", חס ושלום. כמו כן, לא ייתכן שמישהו ישכנע אותם שזה קרה, כי העם אמור לדעת הם הם שמעו את קולו של אלוקים או לא. במידה ולא - וודאי שהם לא יקבלו את זה

2. הבטחות שרק בורא עולם שיודע הכל ושולט על הכל יכול לעמוד מאוחריהן: ברכה בשנה השישית לשומרי שנת השמיטה, הבטחה שהארץ לא תכבש בזמן העליה לרגל שהיא ריקה מגברים. שום איש לא יעיז לתת הבטחות לעם על דברים שאינם בשליטתו.

3. סימני טהרה בחיות טמאות: "תני דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) "ואת הגמל, כי מעלה גרה הוא" - שליט בעולמו יודע שאין לך דבר מעלה גרה וטמא, אלא גמל. לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).

"תנא דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) "ואת החזיר, כי מפריס פרסה הוא" - שליט בעולמו יודע שאין לך דבר שמפריס פרסה וטמא, אלא חזיר. לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).

"וכי משה רבינו קניגי היה? או בליסטרי היה? - מכאן תשובה לאומר אין תורה מן השמים" (חולין ס ע"ב).

4. נבואות שהתגשמו: "וֶהֱפִיצְךָ ה' בְּכָל הָעַמִּים: מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד קְצֵה הָאָרֶץ" (דברים כח, סד). בכל זאת הקב"ה הבטיח לנו שישמור עלינו בגלותנו למרות שכל העמים שונאים אותנו: "אַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים וְלֹא גְעַלְתִּים לְכַלֹּתָם לְהָפֵר בְּרִיתִי אִתָּם, כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיהֶם" (ויקרא כו, מד).

5. יש עוד הוכחות. חשוב להדגיש שאנחנו לא טוענים שיש אלוקים כי זה כתוב בתנ"ך, אלא מסבירים למה רק אלוקים יכול לעמוד מאחורי התורה אשר נתן לעמו.

נ.ב. הוא לא נוצר ואף אחד לא יצר אותו, הוא מקור *להכל*, מה שאומר שהוא קין לו מקור (אחרת הוא לא היה מקור להכל, אלא זה שיצר אותו. ובשביל מה כל זה?). אם אלוקים היה נותר בזמן מסוים - זה היה מראה עלכך שהוא מוגבל. בגלל שאלוקים לא מוגבל בכלום (גם בזמן) - לא יכול להיות לו בורא. שמו הויה, ברוך הוא, אורמ שהוא היה, הווה ויהיה (שולחן ערוך, אורח חיים, סימן ה).
אנונימי
ההרגשה שהוא שם
שהוא מעיר אותי בבוקר ונמצא איתי במהלך כל היום
כי זה פשוט זה,כל העולם בזה אני לא חושב שנוצר בדרך טיבטית בלי השגחה, מוות קליני,סיאנס תיקשור,אמונה זו אמונה אבל לדעתי לאט לאט זו כבר ידיעה,אני כל כך מאמין שיש משהו אחרי, אני בטוח שיש אלוהים, שיש מישהו שיצר את הכל.
קודם כל כי קשה להאמין שיצורים כל כך מתוחכמים ומסובכים כמונו, עם כל הגוף המורכב שלנו שאפילו המדע לא מבין עד הסוף, פשוט נוצרו במקרה. ודבר שני כי אם אני לא אאמין מה בכלל יש לי בחיים? זה נותן לי משמעות, להאמין שיש מטרה לחיים האלה ושאחרי שאני אמות יהיה משהו ששווה להיות טובים פה בשבילו