התמונה ברשיון Creative Commons
2 תשובות
אם אינני טועה באופה לחם אפשר לאפות רק עם שמרים.
ניתן להכין לחם עם מחמצת שאור (ללא שמרים תעשייתיים), אך לא באופה לחם.
ולגבי הגלוטן, זה קצת בעייתי יהיה למצוא מתכון ללחם בלי גלוטן, כי חלבון הגלוטן הוא זה שתורם להתפחת הלחם והוא נמצא בחיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל.
אפשר להכין לחם משיפון בעיקר, עם מעט קמח חיטה מלא בשביל ההתפחה. מקובל שזה יהיה בכמות של עד 10% מהקמח.
ורד לב- נטורופתית N.D
יש תערובת לחם של מרמולייט ללא גלוטן, אבל צריך להוסיף לה שמרים, בלי שמרים עם אבקת אפיה זה יתפח פחות, אפשר לשים במכונת לחם את הכמויות שכתובות על האריזה של הקמח, זה יוצא טוב. יש תערובת אחרת ללחם תוצרת הדוכן של גן שמואל מחלקת צליאק, שם לא חייבים לשים שמרים אבל לדעתי היא פחות טובה.
יהודית לוי - נטורופתית
באותו הנושא:
אולי תאהב גם את: