16 תשובות
לא דת לא נוצרה היא פשוט קיימת מאז ומתמיד
שהדת האמת היא יהדות וכאן נגמר הסיפור.
אממ תלוי מאיזה בחינה את מדברת על הדת.
אני אישית לא מאמינה במצוות או בצורך להתפלל או ללכת עם חצאיות(ואני דתייה לשעבר שלמדה בבתי ספר חב"ד).
אני כן מאמינה שיש כוח ביקום, אבל לא אלוהים, אלא יותר כמ והכוח הקוסמי, גורל.

אנע חושבת שאנשים המציאו את המצוות ואת אלוהים כדי להרגיש בטוחים, כדי שבשעה שקשה הם ירגישו שיש למי לפנות.
אבל בתכלס, מה רע? הרי אני לדוגמא יאצתי מהדת כי לא התאים לי יותר החצאיות התפילות, ונוח לי ללכת עם מכנס, אז אם נוח לאנשעם להתפלל וזה גורם להם להרגיש בטוחים, מי אני שאעצור אותם?
כל המטרה בחיים זה להריגש טוב לגבי החיים, אז שיהנו.
שואל השאלה:
כן אבל הבעיה היא שחלק מהדתות אומרות לך שאם לא תעשה ככה או ככה אתה תלך לגיהנום וכדומה בקיצור מנסים להפחיד אותך ועכשיו השאלה האם ההפחדה הזאתי נוצרה לשם שליטה? זה מה שמטריד אותי זה האם דת היא אשליה אחת גדולה שנוצרה בשביל להרגיע אנשים אני יודע שאין לאף אחד את התשובה לשאלה הזאת אבל זה פשוט מעניין לשמוע מה אנשים חושבים על זה, ולגבי "כל המטרה בחיים זה להרגיש טוב לגבי החיים" אם מה שגורם לך להרגיש טוב זה להאמין בדת זה סבבה לחלוטין ומי אני שיעצור אותך אבל לדעתי זה לא משהו שבן אדם צריך להסתמך עליו כל החיים כי זה מה שחלק מהאנשים שמאמינים בדת עושים ואני לא אומר שאני לא מאמין יש לי פשוט הרבה ספקות לגבי זה..
אנונימי
למה "דתות" בלשון הרבים?

ויש חיים לאחר המוות, לא עניין של אשלייה.

הקב"ה נתן לנו את הדת בשביל לזכות אותנו לעולם הבא (בזכות קיום המצוות). זה גם מתקן לנו את המידות בעולם הזה?

לגבי גינהום ושאר העונשים: זה אכן בשביל להרחקי אותך מדרך הרעה, ולטהר אותך במידת הצורך. זה כמו שתשאל למה יש קנסות או כלא על עיברות מוסימןת (של חקוי המדינות). האם זה נוצר בשביל לשלוט בך?
שואל השאלה:
אפשר להסתכל על זה מכיוון כזה אבל מצד שני זה גם הדבר שמחזיק את העולם אתה יכול לדמיין איזה אי סדר היה בעולם אם דת לא הייתה קיימת? אנשים היו משתגעים, והפחד מהמוות היה הרבה יותר גדול ממה שהוא כבר עכשיו לחלק מהאנשים.
אנונימי
שואל השאלה:
דרך אגב עניתי ל @mr. jim morrison בתשובה למעלה ^^
אנונימי
שואל השאלה:
@תוצאה אמרתי דתות בגלל שיש הרבה דתות בעולם ולכולם יש משמעות ועונשים כאלה ואחרים אחרי המוות, ולגבי מה שאמרתה - איך אתה יודע שיש אלוהים? כי לא יכול להיות שנולדת וידעת ישר שיש אלוהים מישהו אמר לך את זה וגידל אותך עם אמונה שהוא קיים איך אתה יכול לדעת בוודאות שהוא קיים? ואני מדבר על הוכחה פיזית אבל אם יש לך גם הוכחות אחרות אשמח לשמוע..
אנונימי
שואל השאלה:
לגבי הדבר הראשון שאמרת אני פחות יכול להסכים איתך אבל לגבי זה שאמרת "הפחד מהמוות נוצר בידי החברה שמאכילים את כולם בשקר אחד גדול שאם נמות יקרה לנו ככה וככה" לגבי זה.. חלק מהאנשים שיש להם ספקות בדת או לא מאמינים הפחד שלהם הוא לא מה יקרה הפחד האמיתי הוא שלא יקרה כלום כי מתי שאתה חי אתה לא עוצר אפילו לשנייה והכל "קורה" וזה מה שמפחיד זה לתאר סיטואציה שלא קורה בה כלום, אתה יכול לדמיין סיטואציה כזאת? לא? גם אני לא וזה מה שמפחיד.
אנונימי
ממש לא בדתות קיימות כבר אלפי שנים ולהאמין בה' זה לא בהכרח קשור לדת יש אנשים שמאמינים בה' אבל לא מסכימים עם כל מה שיש בדת בגלל זה זה מתחלק לדתיים חרידים מסורתיים וכו'..
יש גם מלא אנשים מפורסמים שאמרו את זה כמו רונן ג'יג'י ושחר חסון הם מאמינים באלוהים אבל לא עם כל מה שיש בדת
הדתות לא נוצרו כדי לשלוט יש דברים שפשוט אנחנו לא יכולים לראות ולנו זה נראה רע אבל זה טוב

אני מאמין בדת ויודע ומאמין שיש אלוהים וחושב שזה לא אשליה כי כל אחד צריך להאמין במה שנראה לו הכי הגיוני גם אני לא מסכים עם כל מה שיש בדת היהודית אבל אני כן מאמין בה' וברוב ה"חוקים" שלה
דת נוצרה לדעתי כדי שיהיה חוקים וכדי שלא יהיה כאוס מוחלט
עשו חוקים כמו לא תהרוג,לא תשקר וכדומה
או שה' יעשה לך משהו
אז אנשים התחילו לפחד ולהאמין וככה נישאר ברוב העולם סדר
פשוט מאוד זה כמו המלכים שהיו פעם
הם הפחידו אנשים בעזרת זה שהיו יכולים להרוג אותם
אכן כן, השכל הישר מחייב את קיומו של אלוקים גם ללא חינוך. לא מה ששי בעולם הזה - זה פיזי, אבל אם השכל מחייב את קיומו - אז הוא קיים. נתחיל מזה שלעולם אמור להיות בורא, שהרי העולם לא יכל לברוא את עצמו לבד. זה כמו להגיד שהדיו נשפך על הנייר בצורה אקראית ויצא מזה מכתב בעל תוכן חכם. יש משהו יותר הזוי מזה? הרי בעולם יש הרבה סימני חכמה, מה שאומר מאחורי זה עומד מתכנן. הספר "חובות הלבבות" (שער הבחינה) יכול לעזור לבחון את את סימני חכמה.

בנוסף לכך, יש לנו הוכחות שמראות שרק אלוקים יכול לעמוד מאחורי התורה, כי התורה לוקחת אחריות על הדברים אשר רק אלוקים יכול לקחת, ואם אותם דברים לא היו מתקיימים - העם היה מזהה שאותם דברים שהתורה לוקחת עליהם אחריות אינם מתקיימים, ולא היו מאמינים יותר בתורה, כי היו רואים שהכל נסתר.

אביא את ההוכחות הידועות ביותר והבסיסיות. הראשונה - זה עדות של עם שלם ששמע את קול במעמד של עם שלם עם מסמך מזמן האירוע שנכתב ונמסר לעם ע"י מי שכל עם ישראל שמעו את אלוקים מדבר עמו.


1. התגלות של אלוקים לעיני כל עם ישראל ששמעו את קולו. לא ייתכן שעם שלם ימציא לעצמו סיפור על התגלות של אלוקים שמחייב אותו בתרי"ג מצוות עד מסירות נפש ועוד יעבירו את "השקר" לבנים כאמת גמורה מבלי להגיד שהכל "לא אמיתי", חס ושלום. כמו כן, לא ייתכן שמישהו ישכנע אותם שזה קרה, כי העם אמור לדעת הם הם שמעו את קולו של אלוקים או לא. במידה ולא - וודאי שהם לא יקבלו את זה


2. הבטחות שרק בורא עולם שיודע הכל ושולט על הכל יכול לעמוד מאוחריהן: ברכה בשנה השישית לשומרי שנת השמיטה, הבטחה שהארץ לא תכבש בזמן העליה לרגל שהיא ריקה מגברים. שום איש לא יעיז לתת הבטחות לעם על דברים שאינם בשליטתו.


3. סימני טהרה בחיות טמאות: "תני דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) "ואת הגמל, כי מעלה גרה הוא" - שליט בעולמו יודע שאין לך דבר מעלה גרה וטמא, אלא גמל. לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).

"תנא דבי ר' ישמעאל (ויקרא יא) "ואת החזיר, כי מפריס פרסה הוא" - שליט בעולמו יודע שאין לך דבר שמפריס פרסה וטמא, אלא חזיר. לפיכך פרט בו הכתוב" (חולין נט ע"א).


"וכי משה רבינו קניגי היה? או בליסטרי היה? - מכאן תשובה לאומר אין תורה מן השמים" (חולין ס ע"ב).

4. נבואות שהתגשמו: "וֶהֱפִיצְךָ ה' בְּכָל הָעַמִּים: מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד קְצֵה הָאָרֶץ" (דברים כח, סד). בכל זאת הקב"ה הבטיח לנו שישמור עלינו בגלותנו למרות שכל העמים שונאים אותנו: "אַף גַּם זֹאת בִּהְיוֹתָם בְּאֶרֶץ אֹיְבֵיהֶם לֹא מְאַסְתִּים וְלֹא גְעַלְתִּים לְכַלֹּתָם לְהָפֵר בְּרִיתִי אִתָּם, כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיהֶם" (ויקרא כו, מד).


5. יש עוד הוכחות. חשוב להדגיש שאנחנו לא טוענים שיש אלוקים כי זה כתוב בתנ"ך, אלא מסבירים למה רק אלוקים יכול לעמוד מאחורי התורה אשר נתן לעמו.
שואל השאלה:
^ תשובה מאוד מעניינת תודה על זה ששיתפת אותנו עם המידע הזה מקווה שזה יעזור לאנשים שיש להם ספקות בדת לבחור אם להאמין או לא אני אישית עדיין לא סבור בהחלט אבל אני משער שאני יקבל החלטה מתישהו.
אנונימי
בהצלחה! לא סתם נבראנו עם חופש הבחירה. זה חלק מהניסיון שלנו.
היהדות זה אחלה
אנחנו מצווים על נתינת צדקה (למרות שבלי קשר לזה צריך להביא צדקה) ככה שגם לעני יש (אמור להיות לפחות מינימום)

משנה עדיות ב י
"משפט רשעים בגיהנם, שנים עשר חדש, שנאמר (ישעיה סו) והיה מדי חדש בחדשו"

אבל בגיהנום אין מוגבלות של זמן, זה משל לומר שהזמן הכי ארוך שיש לרשע זה מהלך שנה, כלומר סבב לתקן כל דבר שיש במציאות שהוא החסיר מכולה.
אבל כל מי שאינו רשע לגמרי והצטרך לרדת, נמצא שם עד 11 חודש, הוא לא רשע גמור ולכן גם הגיהנום לא גמור.


לפי זה היהדות אומרת שבגיהנום אתה רק מתקן את החטאים ולא עכשיו כל החרטה של האש והסבל
דת נוצרה בשביל המון סיבות- לחלק זה להסביר את המציאות, לחלק תחושת קהילה ומשמעות, לחלק חוקים, לחלק מנהגים, לחלק בשביל לטפל בפחדים שיש להם בחיים, לחלק לטפל בתחושת הרפיטטיביות של החיים, לחלק בשביל ניצול בשביל משאבים וכו'
המון סיבות.
הדעה שלי היא שהן פשוט אנושיות ולא אמיתיות
אני לא שונא דתות באופן כללי, הן חלק אנושי שישאר כאן תמיד, הן חלק מאיתנו.
מה שכן אני נגד שהן יהיו במקומות בעלי השפעה וישפיעו על החופש של הפרט, בנוסף תמיד אתמוך בחשיבה ביקורתית כי לדעתי יש לדתות יותר חסרונות מיתרונות סהכ