4 תשובות
מחשבה חכמה אבל אני לא חושבת שזה מקמח חיטה
מצות עשויות מחיטה, אבל חיטה וקמח חיטה אינם חמץ!
רק לאחר שהקמח נילוש במים ומתחיל לתפוח (בעזרת שמרים שמוסיפים לו אבל אפשרי גם בלי - בעזרת שמרי בר שמתעופפים באוויר) - רק אז הוא הופך להיות חמץ. הסיבה שלא מאחסנים בבית גרגירי חיטה וקמח חיטה היא שאמנם הם לא חמץ, אבל ייתכן שיחמיצו בשל הלחות באוויר, ולכן ליתר ביטחון מבערים אותם לפני החג.
שואל השאלה:
תודה על ההסבר^!!!