14 תשובות
בעיקרון 6 שעות אבל זה תלוי גם איזה עדה אתה?
אנונימי
שואל השאלה:
מרוקאי ותימני
אנונימי
שלושש שעות...
לפי ההלכה, שש שעות.
בס''ד
צריך לחכות 6 שעות (ואם היית אוכל דברי חלב עכשיו והיית רוצה לאכול דבר מה בשרי אז חצי שעה) ושים לב שאחרי שש שעות לא נשארה לך חתיכות בשר בפה (עדיף לצחצח שיניים)
יום טוב:)
6 שעות
היי
לפי ההלכה הנהוגה כיום יש לחכות -6- שעות לאחר אכילת עוף או בשר. או מוצרים שעשויים מהם.
אושר
אם הנקניקיה בשרית לפי ההלכה 6 שעות אם זה הפוך שאכלת חלב אז לא צריך לחכות רק לקנח את הפה וכמובן אם הנקניקיה פרווה אז אין בעיה לאכול אותה עם בשר או חלב. כל טוב.
נקניקיה של עוף אם אתה ספרדי 4 שעות אם של בשר 6 שעות אשכנזים 6 שעות בכול מצב
איזה שטויות! אח שלי גם ספרדים מחכים שש שעות וזה כתוב בשולחן ערוך ובכל הספרים... ובבקשה לא לענות מי שלא יודע ולא להכשיל אחרים...
אגב לפי ההלכה אין דבר כזה "תימני ומרוקאי" כי הולכים במנהגים רק לפי האבא... (וביהדות לפי האמא)
אם היית הולנדי היית מרוויח כי המנהג שלהם אם אני לא טועה הוא שעה או 3 שעות... בכל מקרה זה לא מקובל
בס"ד

אין מחלוקת בנושא זה בין ספרדים לאשכנזים, כולם מסכימים שצריך 6 שעות אפילו בעוף, לגבי בשר לאחר חלב מכוון שהיו שענו לא נכון, לא צריך המתין כלום רק לשטוף את הפה.

כל טוב רפאל
רפאל אלמקיאס מומחה סטיפס
לכ' הרב רפאל. רוב מוחלט של האשכנזים נוהגים לחכות לאחר אכילת חלב חצי שעה עד לאכילת מכלי בשר. וכשאי אפשר הקלו לשטוף את הפה.
ההלכה עצמה היא 6 שעות. רק המקלים עושים 3 שעות. אבל זה לא אומר שמותר..
תימנים 3 שעות בעוף 6 שעות בבשר:)
באותו הנושא: