5 תשובות
הטמפרטורה במקפיא 2-3 מעלות קור.
מים קופים בטמפרטורה של 0 מעלות, לכן במקפיא הם נקפאים.
וודקה - זה נוזל שמכיל 40% כהל. אני לא יודעת את טמפרטורת ההקפאה של וודקה, אבל אצל כהל זה מינוס 114 מעלות.
בכל אופן, במקפיא בפירוש לא מספיק קר.
זה קופא! אני אומר לכם!
אבי
אלכוהול (נקי), כמו כל נוזל אחר קופא. השאלה באיזו טמפ'. אלכוהול כאמור, בסביבות מינוס 110 מעלות. מה שיש בבקבוק וודקה 60% מים ו-40% אלכוהול, ועוד חומרים בריכוזים מאוד קטנים.

אם היה רק מים ואלכוהול, נקודת הקיפאון אמורה להיות בערך לפי חוק התערובות (כלומר, יחס הנפח כיחס נקודות הקיפאון, או בעברית משהו כמו מינוס 44 מעלות.

עכשיו נשאלת השאלה מה זה החומרים בריכוזים מאוד קטנים. מלח למשל, מוריד את נקודת הקיפאון של המים (אתה יכול לנסות בבית..). המלח הוא דוגמה, איך חומר בריכוז קטן יכול להשפיע משמעותית על טמפ' הקיפאון.

לכן שני משקאות באותו אחוז אלכוהול יכולים להיות בעלי נקודת קיפאון שונה בעליל. אפילו שתי וודקות באותו אחוז אלכוהול יכולות להיות שונות בנקודת הקיפאון, הכל בגלל החומרים השיוריים.

לקוח מתוך פורום תפוז - אין חיה כזו
וודקה יכולה להיות קפואה אבל היא צריכה מעלות יותר גבוהות של קור מה שאין במקרר בישראל..

הסבר קטן:
אלכוהול "נקי" 100%, קופא במינוס 115 מעלות צלזיוס
אלכוהול ( אתנול ) 70%, קופא במינוס 51
אלכוהול של 40%, ב 29 - מעלות
אלכוהול 20%, ב 10 - מעלות.
פריזר \ מקפיא ביתי, מגיע בדר"כ לכ~ מינוס 18 מעלות.
אם את/ה עדיין קיים באתר אני רק בודקת משהו.