התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: תפוחי אדמה
איך מכינים סלט תפוחי אדמה וביצים?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים של מאיה מרום:

המצרכים:
========
6 תפוחי אדמה לא קלופים

6 ביצים

בצל

2-3 כפות שמן זית

הרבה מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבשלם יחד באותו הסיר אך לא חייבים).

2. מסננים מהמים ומצננים היטב, אם מתאפשר רצוי לבשל יום קודם ולתת לביצים ולתפוחי האדמה לנוח לילה במקרר.

3. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, הביצים והבצל, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת?


הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעתף

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 01/02/2017

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים צ'יפס מקליפות תפוחי אדמה?


הנה פתרון לשימוש חוזר וטעים בקליפות תפוחי אדמה, במקום לזרוק אותם אפשר להכין מהם צ'יפס:

1. לשטוף את תפוחי האדמה לפני הקילוף.

2. לשים את הקליפות בקערה.

3. לשמן את הקליפות בשמן זית שיהיו מעט שמנוניים.

4. לתבל לפי הטעם. אפשר: מלח, פלפל, רוזמרין או כל תבלין אחר.

5. לאפות בתנור בתוך תבנית עם נייר אפייה בחום רגיל לאפייה עד שהקליפות פריכות מאוד.

יוצא צ'יפס מעולה! בתיאבון!
מוסר הסטיפ: גלשן בתאריך: 29/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מזרזים את הכנת תפוח האדמה במדורה?

על מנת לזרז את הכנת תפוחי האדמה במדורה ניתן להכניס את התפודים כשהם עטופים בנייר כסף לתוך קופסת שימורים ריקה ולהניחה בשולי המדורה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/05/2016

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים ומשדרגים תפוח אדמה במדורה?


הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

- יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

- לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

- לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

- להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

- יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

- חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך ניתן להקל על עור שנצרב בשמש?

ניתן להקל על עור שנכווה מהשמש ע"י הנחת פרוסות של תפוח אדמה, תפוח עץ או מלפפון על איזור הצריבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה פירות גורמים לגוף לצנן את עצמו?


אלו הירקות המסייעים לגוף לצנן את עצמו:

תפוחי אדמה

בטטה

דלעת

כרובית

כרוב

ברוקולי

אפונה

שומר

קישוא

שעועית ירוקה

אפונה

מלפפון

גזר

ברוקולי

ירקות עלים

פטריות

נבטים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזו תרופת סבתא יש נגד יבלות?"
איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור?


הנה מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור:

המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה רחוצים וקלופים

7 כפות שמן זית

1 כף חוויג'

1 כף מלח גס

1 פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, קולפים, חותכים לרבעים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

2. מערבבים את כל שאר החומרים היטב ומושחים את תפוחי האדמה היטב בכל הרוטב.

3. מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה לכשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך צובעים שיער מאפיר?


מי שנמנע מצביעת שערו האפור בעזרת חומרים כימיים מוזמן לעשות זאת בבית, בעזרת חומר טבעי, לא מזיק וזול להפליא, שגם מחזיר את השיער לצבעו המקורי וגם לא צובע אותו בהגזמה המכוערת כל כך..

מדובר בשיטה עתיקה שבה השתמשו בתפוחי אדמה לצביעת השיער. גם בתעשיית צבעי השיער המודרנית עושים בה שימוש ויתרונה הגדול הוא בהיותה טבעית. בנוסף היא בטוחה לשיער, לא מזיקה, זולה וזמינה בכל בית. 

איך עושים את זה?

הסוד היא בקליפות תפוחי האדמה. פשוט מקלפים תפוחי אדמה כשמכינים ארוחה ובמקביל לבישול, מבשלים את הקליפות במים, במשך חצי שעה. לאחר קירור מי הבישול, מסננים אותם ומורחים על האזורים המאפירים בשיער. לאחר שיתייבש, השיער יהפוך כהה יותר, כמו שהיה פעם, לפני שהחל להאפיר. כך הוא יישאר למשך כשבוע ואז חוזר חלילה.


הנה הדגמה של השיטה בתוכנית הטלוויזיה של רייצ'ל ריי:



הנה שיטה עוד יותר רצינית לחיזוק השיער וצביעתו בעזרת תפוחי האדמה:

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/01/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

אילו ירקות יכולים לשמש תחליף לתפוחי אדמה במרק?

במקום תפוחי אדמה, שהם פחמימה לא מורכבת המכילה לא מעט קלוריות ניתן להוסיף למרק קולרבי או לפת. לאחר בישול טעמם הופך להיות דומה לשל תפוח האדמה, הם בריאים ומכילים מעט קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מנקים כתמים מסיר ברזל יצוק?

כך מנקים כתמים ומחדשים מראה של סיר ברזל יצוק:

- שוטפים את הסיר במים

- מפזרים 3-4 כפיות מלח גס

- בעזרת תפוח אדמה חתוך משפשפים את הסיר עם המלח

- מפזרים עוד מלח וממשיכים לשפשף

- שוטפים היטב את הסיר

- מניחים את הסיר על הכיריים לייבוש

- כאשר הסיר יבש לחלוטין מורחים עליו מעט שמן קנולה בעזרת נייר מגבת

- מחממים עוד חצי שעה את הסיר על אש נמוכה ומסירים את שאריות השמן לאחר שהתקרר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאחסן תפוחי אדמה?"
איך משתמשים בתפוחי אדמה לעיגולים שחורים מתחת לעיניים?

תפוחי אדמה יכולים לסייע בהבהרת עיגולים שחורים מתחת לעיניים, ניתן להשתמש בהם כך:

1. מרסקים שני תפוחי אדמה.

2. סוחטים מהם את המיץ.

3. טובלים במיץ שנוצר צמר גפן נקי ומניחים אותו על העיניים והעפעפיים למשך 10 דקות עד רבע שעה.

4. שוטפים היטב את הפנים עם מים קרים ומורחים קרם נעים על הפנים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/09/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים מפירות מקולפים להשחיר?

בכדי למנוע מפירות מקולפים כמו תפוחים, אגסים ותפוחי אדמה לא להשחיר יש לשים אותם במים קרים ומעט מלוחים.
מוסר הסטיפ: עפרה מ.יועצת בכירה בתאריך: 13/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה וסלק במדורה?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים פירה ירוק?

להכנת פירה ירוק יש להוסיף לתפוחי האדמה צרור פטרוזיליה מרוסק עם שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף מעט אבקת ווסאבי, לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה להקפיד בבחירת תפוחי אדמה?


בבחירת תפוחי אדמה יש להקפיד על הדברים הבאים:

- תפוחי אדמה ללא עיניים

- תפוחי אדמה שאין בהם חלקים ירוקים

- אין לקנות תפוחי אדמה עם חלקים ירוקים

- חשוב שיהיו קשים ולא רכים או מקומטים

- רצוי לקנות תפוחי אדמה שעוד לא נשטפו, כך הם יאריכו חיים

- עדיף לבחור תפוחי אדמה בגודל שווה בכדי שהבישול יהיה קל יותר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה תחליף יש לתפוח אדמה בארוחת צהריים?


במקום תפוח אדמה אחד בארוחת הצהריים ניתן לאכול את אחד הדברים הבאים:

- 1 כוס פסטה ברוטב עגבניות

- 1 כוס בורגול

- 1 כוס גריסי פנינה

- שתי פרוסות לחם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פירה סגול?"
מאילו סוגי מזון כדאי להימנע בכדי לא לסבול מליחה?


סוגי המזון הבאים עלולים לגרום לליחה או להגביר אותה ולכן לסובלים ממנה כדאי להימנע או להפחית משמעותית מהמוצרים הבאים:

- מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה

- בוטנים

- במבה

- פירות הדר ובמיוחד קלמטינות ותפוזים

- בננות

- תפוח אדמה

- אוכל מטוגן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מסמיכים מרק?

בכדי להסמיך מרקים ניתן להוסיף להם את הדברים הבאים:

- סולת

- שבבים של מחית תפוחי אדמה

- עדשים

- רביכה של קמח ושומן

- שיבולת שועל

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מאיצים את הכנת תפוחי האדמה במדורה?

בכדי להאיץ את הכנת תפוחי האדמה במדורה כדאי לעטוף אותם בנייר כסף ולהכניס לגחלים תפוחי אדמה שכבר בושלו קודם לכן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/05/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מורידים את הערך הגליקמי של פירה ולמה לעשות זאת?

לפירה ערך גליקמי גבוה, מה שגורם לנו לרצות לאכול ממנו עוד ועוד, בכדי לאכול בצורה מאוזנת יותר ניתן להוריד את הערך הגליקמי של הפירה ע"י החלפת שליש מכמות תפוחי האדמה בבטטות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

האם בישול יעיל לפירוק סלונין בתפוח אדמה?

לא. לא בישול ולא אפייה אינם מפרקים סלונין (חומר העלול לגרום להרעלה ונמצא בחלקים הירוקים שבתפוחי האדמה). טיגון בשמן בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס ומעלה מפחיתה את כמות הרעלן אך לא מעלימה אותו לגמרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של תפוח אדמה אפוי?

בתפוח אדמה אפוי עם שמן זית יש 120 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/09/2013

דירוג:
(9 מדרגים)