התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: תות שדה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מה הערך הקלורי של קארמבל תותים?

במנת קארמבל תותים עם בצק פריך וקצפת יש 580 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קוקטייל פרסקה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לדר תותים טריים?"
איך מכינים עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית א':
=========
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

½1 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית ב':
========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
- במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

- אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

- את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

- ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/01/2016

דירוג:

איך מכינים טארט תותים טבעוני?


הנה מתכון לטארט תותים טבעוני:

מצרכים לבצק:
===========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

קורט מלח

175 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם רסק תפוחים

2 כפות ריבת מישמש מומסת ב1- כפית מים


מלית תותים:
==========
1 ק"ג תותים קטנים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כף מיץ לימון (15 גרם)

3 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 30 גרם)

25 גרם מחמאה


מצרכים למלית ווניל:
================

1/2 ק"ג תותים קטנים

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)

2 שמנת צמחית


הכלים:
======
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
- שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומערבבים כמה שניות באמצעות להב הפלדה.
מוסיפים את המחמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
מוסיפים את רסק התפוחים לפירורי הבצק, בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים, ומקררים במקרר חצי שעה.

- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים במזלג, ומצננים במקרר 30 דקות.

- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

-מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת. מברישים את ריבת המישמש מעל לבצק, לאטימה.


מלית תותים:
- שוטפים את התותים ומחלקים לשתי כמויות שוות (500 גרם כל אחת). חוצים את כל התותים, מייבשים רק 500 גרם תותים יפים לקישוט, ומניחים בצד.

- בסיר שמים את 500 גרם התותים שנותרו, אחרי שריסקנו אותם בצורה גסה במג'ימיקס.

- מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון המחמאה ועמילן התירס ומערבבים היטב מחוץ לאש. מבשלים את התערובת מעל לאש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שכל החומרים היבשים נמסים. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב רצוף, כ-8 דקות, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, והיא הופכת לשקופה ומבריקה.

- יוצקים את מחית התותים מעל לבצק. מפזרים מעל את חצאי התותים לקישוט בחופשיות. מקררים את הטארט במקרר כמה שעות.

מלית וניל:
להקציף את כל החומרים.

הגשה:
בוזקים אבקת סוכר על השוליים ומגישים עם הרבה קצפת בצד (ניתן לשמור את הטארט יומיים במקרר).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2015

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך כדאי לקנות תות שדה?"
איזה פירות וירקות יש לאחסן בטמפרטורה נמוכה?


אלו הפירות והירקות שיש לאחסן בטמפרטורה נמוכה (2-0 מעלות):

חסה

גזר

תפוחים

אגסים

ענבים

תותים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/03/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מוס תותים דיאטתי?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בתות שדה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להלבין שיניים בעזרת תותים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט עוף עם תותים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאחסן תות שדה?"
איך מכינים קוקטייל תותים?

הנה מתכון להכנת קוקטייל תותים (עבור ארבע מנות):

המצרכים:
======

8 תותים מעוכים

6 כפות מים רותחים

6 כפות סוכר

8 כפיות גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)

16 כפות וודקה

2 ענפי רוזמרין

6 כפות מיץ לימון או ליים סחוט

מספר טיפות של יין מבעבע (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
========

1. יש להמס את הסוכר במים רותחים ולצנן.

2. לערבב בצנצנת אטומה או בשייקר את התותים, סירופ הסוכר וכל שאר המרכיבים.

3. מוסיפים קרח ומנערים.

4. לסנן את הנוזל המתקבל לתוך כוסות קוקטייל, להוסיף יין מבעבע ולהגיש מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים וודקה תותים?


כך מכינים וודקה תותים:

המצרכים:
======

2 ק"ג תותים ללא החלק הירוק

2 ליטר וודקה

350 גרם סוכר


אופן ההכנה:
========

1. בצנצנת בגודל שלושה ליטרים מניחים שכבות של תותים וסוכר לסירוגין (שכבה תותים, שכבה סוכר).

2. מוזגים את הוודקה על התותים והסוכר וסוגרים את הצנצנת בצורה אטומה.

3. מניחים את הצנצנת הסגורה במקום מוצל וקריר למשך שבועיים.

4. לאחר שבועיים פותחים, מסננים, מוזגים לכוסות ומגישים.

לרוויה!



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/12/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה אפשר להוסיף לסלט חסה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין שייק תותים טבעוני?"
מה בריא באכילת תות שדה?

אכילת תות שדה בריאה מהסיבות הבאות:

- עשיר בנוגדי חמצון

- מסייע בחיזוק הערמונית

- מסייע בחיזוק המעי הגס

- מסייע בהגנה על תאי הפה

- מאט את תהליך ההזדקנות

- מסייע מפני דלקות

- מפחית סיכון למחלות לב

- מפחית סיכון לסרטן

- עשיר בוטימין C

- מכיל חומצה פולית
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/03/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בתות שדה?"
מה כמות הסיבים התזונתיים שיש בתות שדה?

בכוס אחת של תות שדה יש כ-4 גרם סיבים תזונתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/11/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים תותים עם קצף תותים?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לתותים עם קצף תותים, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2011:

המצרכים:
=======

5 חלבונים

2 כוסות תותים מרוסקים למחית במעבד מזון

1 כוס סוכר

בנוסף:

סלסילת תותים שטופים, מנוקים וחצויים לאורכם

5 כפות ליקר תפוזים משובח

2 כפות סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. מערבבים את חומרי הקרם לתערובת אחידה ומקררים שעה.

2. משרים את התותים החצויים בליקר התפוזים והסוכר, כשעה.

3. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וכוס וחצי מרסק התות (חצי כוס מהרסק שומרים). מתחילים להקציף במהירות בינונית כשתי דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עוד שתי דקות.

4. מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה, בזרם דק ואיטי, אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד דקות מספר עד שמתרומם לו ענן קצף יפהפה יציב לגמרי, צבעו ורוד וטעמו תותי להפליא.

5. שמים בתחתיתן של כוסות זכוכית נאות חצאי תותים מושרים. מניחים על התותים שתי כפות מקרם המסקרפונה ועליו זולפים מעט מרסק הפרי שנותר. שמים למעלה מלוא הכף מקצץ התותים הוורוד ומניחים עליו עוד חצי תות לקישוט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/11/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בתות שדה?"
אילו סוגי מזון טובים לשמירה על בריאות הלב?

הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב:

- דג סלמון העשיר באומגה 3 ועשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.

- אגוזי מלך

- שקדים

- אגוזי מקדמיה

- אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והינו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.

- שמן זית

- שיבולת שועל

- שעועית

- חומוס

- חמוציות

- אוכמניות

- תותים

- תרד

- זרעי פשתן

- סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/04/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קוקטייל כיפה אדומה?"
איך מכינים ריבת תות?


הנה מתכון להכנת ריבת תות:

מצרכים:
=======
1 ק"ג תות ללא עלים ועוקצים
3/4 ק"ג סוכר לבן
מיץ מלימון אחד


אופן ההכנה:
===========
1. להניח את התותים בסיר עם כל הסוכר ולהמתין שעה עד ניגרים נוזלים.

2. לבשל על להבה בינונית תוך כדי בחישה (אך לא בחישת יתר).

3. כאשר הסוכר נמס לגמרי (ויש להקפיד היטב שכל הסוכר נמס), להוסיף את מיץ הלימון ולבשל עוד 15 דקות בערך עד שהריבה מוכנה.

4. לקחת בכפית מעט מהריבה, להניח על צלוחית ששהתה במקפיא ולבדוק האם הריבה נקרשת עליה.

5. להעביר את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/03/2011

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט פירות בניחוח קפה?"