התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: קציצות
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איפה המסעדות עם הקציצות הכי טובות בארץ?


לפי בדיקה שנערכה במגזין "מסלול" של ידיעות אחרונות באפריל 2016 אלה עשר המסעדות עם הקציצות הכי טובות בארץ:

מיט בר, שדרות חן 52 תל אביב

פופינה, אחד העם 3 תל אביב

סינטה בר, שדרות מוריה 127 חיפה

M25/מיטמרקט, שוק הכרמל, תל אביב

קניבר, שדרות מוריה 110, חיפה

Meat ball, גריל בורגר, דרך המכבים 8, ראשון לציון

יומנגס, צומת רופין

מו מו איטליז ומסעדה, הרצל 177 רחובות

באקרו, זרחין 13, אזור תעשייה רעננה

ג'וז ודניאל, רחוב אנשי בראשית, בני ציון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מונעים מקציצות להידבק לידיים בשלב הכנתן?

בכדי למנוע מקציצות להידבק לידיים כשמכינים אותן יש לשים לידכם קערה עם מים ולאחר הכנת כל שתי קציצות יש לטבול את הידיים במים, כל לא תדבק תערובת הקציצות לידיים והקציצות יצאו יפות יותר.
מוסר הסטיפ: יעקובי בתאריך: 23/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?


הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 14/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

מה הערך הקלורי של קציצת פרסה?

בקציצת פרסה (כרשה) אחת יש 75 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קציצות פרסה צמחוניות?

הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:

המרכיבים ל-20 קציצות:

לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה, קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות

1 כוס סולת

לרוטב:
======
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/09/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קציצות כרישה, בשר ורימונים?


הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:

המצרכים:
=======

4 כרישות, רק החלק הלבן

1/2 ק"ג בשר טחון

4 שיני שום

1/2 כוס שמיר

1/2 כוס פטרוזיליה

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

4 כפות שקדים טחונים

1 כף רכז רימונים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.

2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.

3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.

4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.

5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.

6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.

בתיאבון!



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איל יודעים שהקציצות יצאו טוב?

בכדי לדעת שקציצות יצאו טוב, כדאי לטגן בהתחלה רק קציצה אחת, לטעום אותה, במידת הצורך לתקן תיבול ולשפר טעמים ואז לטגן את כל שאר הקציצות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של קציצת עוף?

בקציצת עוף אחת יש 70 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך לנצל שאריות לחם או חלה?

אם נשארה חלה משבת או לחם שכבר איבד מטריותו, ניתן לעשות בהם שימוש בכמה דרכים בכדי לא לזרוק לפח:

- לחם מטוגן (פרוסות חלה או לחם טבולות בביצה וחלב ומטוגנות).

- תוספת לקציצות או כדורי בשר (טובלים את הלחם ללא "הקשה" במים, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת הקציצות).

- קרוטונים (קוביות לחם בתוספת שמן זית, מלח ואם רוצים שום, אפויות עד להשחמה) כתוספת למרקים וסלטים.

- טוסטים או צנימים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות ירק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"לאיזה מאכלים ניתן להוסיף כרישה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה בשר מתאים ביותר לקציצות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בקציצות עוף?"
איך מכינים קציצות טונה?


הנה מתכון פשוט להנה של קציצות טונה טעימות מאד:

המצרכים:
========
2 קופסאות טונה בשמן

2 ביצים

4 כפות פרורי לחם

1 כפית שום

1 בצל קטן מגורר

פלפל ומלח


אופן ההכנה:
===========
לסנן את הטונה מהשמן (אך לא לחלוטין, להשאיר קצת בכדי למנוע התייבשות), להעביר לקערה ואליה להוסיף את כל שאר החומרים. לערבב היטב, ליצור כדורים ולשטח אותם מעט ולטגן בשמן חם דקות ספורות בלבד, עד להשחמה. להגיש חם.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2011

דירוג:
(5 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להפוך את הקציצות לרכות יותר?"
איך להכין קציצות עם שיבולת שועל?

הכנת קציצות עם שיבולת שועל זהה להכנת הקציצות הרגילות שאתם מכינים, אלה שבמקום לחם יש להוסיף שיבולת שועל. יש להשרות את שיבולת השועל במים למשך שעה, לסחוט אותה היטב, לערבב טוב עם תערובת הקציצות ולטגן כרגיל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:
(3 מדרגים)

מה ניתן להוסיף לקציצות במקום לחם?

במתכונים רבים מצויין להוסיף לקציצות לחם שהושרה במים ונסחט. במקום לחם ניתן להוסיף לתערובת הקציצות סולת. עבור חצי ק"ג בשר יש להוסיף שלש כפות סולת שהושחמה קלות במחבת עם כף שמן, ותוך כדי בחישה מוסיפים לה כוס מים עד שהיא מקבלת מרקם סמיך וניתן להוסיפה לתערובת הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך גורמים לקציצות להיות אווריריות?

בכדי לגרום לקציצות להיות אווריריות יש להוסיף לכל ק"ג אחד של בשר כפית אחת של סודה לשתיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2010

דירוג:
(9 מדרגים)

איך מכינים גפילטע פיש?


הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/05/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות בשר?"
הנה מתכון נהדר לקציצות. ניתן להכינו בכמות כפולה ולהקפיא.


המצרכים:
=========
1 ק"ג בשר טחון, רצוי כבש
2 בצלים אדומים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס צנוברים קלויים מעט
1 פלפל חריף טרי ירוק קצוץ
1 כוס כוסברה טריה, או פטרוזיליה
חצי כוס בורגול מושרה במים
1 כפית גרירי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ביצים
לטיגון - שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל והשום בשמן ולצנן מעט.
2. לסחוט את הבורגול המושרה ולהעביר לקערה.
3. להכניס לקערה את כל החומרים וליצור תערובת אחידה.
4. ליצור קציצות קטנות ופחוסות.
5. לטגן את הקציצות שמן זית עד שהן שחומות ולסנן.

בתיאבון!
תגיות: מטבח,‏ מתכונים,‏ קציצות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים כדורי בשר ברוטב וללא טיגון?

ניתן להכין כדורי בשר ללא טיגון ברוטב כך:

1. להכין רוטב עגבניות שאתם אוהבים.

2. להכין קציצות מ:
קילו בשר טחון
2-3 ביצים
1-2 כפות קמח מצה.

תיבול לפי הטעם
פטרוזיליה למי שאוהב.

הקציצות לא מתפרקות בבישול ברוטב ואין צורך לטגן אותן.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 01/05/2009

דירוג:
(12 מדרגים)