התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: קלייה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"קילוף חצילים קלויים - מתי לקלף חציל קלוי?"
איך ניתן לנקות בקלות את הגז לאחר קליית ירקות?

בכדי לנקות בקלות את הגז לאחר קליית ירקות כדאי לשים על האיזור שבין הלהבות לפני תחילת הקלייה מים, מה שימנע את הידבקות הלכלוך לכיריים ויקל על ניקיונם לאחר מכן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/05/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מעצימים את טעמו של הפרג?

בכדי להעצים את טעמו של הפרג יש לקלות אותו במחבת יבש ולאחר מכן לאחסנו בקירור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/05/2014

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לקלות פלפלים בצורה קלה ויעילה?"
איך קולים ערמונים?

הנה שתי דרכים לקליית ערמונים:

1. חורצים בחלק העליון של הערמונים צלב, מניחים אותם בתבנית מים קרים וקולים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות כרבע שעה. הערמונים מוכנים כאשר קליפתם החיצונית מתפוצצת.

2. באותה הדרך, אך במקום לשים את הערמונים במים, מכסים אותם היטב בשמן זית.

3. לקלות את הערמונים בסיר חרס לאפיית תפוחי אדמה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/08/2010

דירוג:
(44 מדרגים)

האם מומלץ לקלות את כל סוגי הפיצוחים?

לא. סוגי הפיצוחים שמומלץ לקלות הם פיסטוקים, קשיו, גרעינים ובוטנים, שכן קלייתם מקטינה את הסיכוי לקבל מהם אלרגיות ומקלה במידת מה על עיכולם.

פיצוחים כמו שקדים ואגוזים מומלץ דווקא לאכול בצורתם הטבעית, שכן כך הם שומרים על איכות ערכיהם התזונתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/09/2009

דירוג:
(4 מדרגים)

איך לקלות ערמונים על האש ללא פיצוצים?

ערמונים עלולים להתפוצץ ולגרום לנזק אם לא עושים חתך בקליפה לפני הקליה.


הגולשת דנה'לה מציעה:
כדאי להרתיח אותם לפני הקלייה :) כך הם יוצאים גם טעימים יותר.
מוסר הסטיפ: חיה'לה בתאריך: 07/12/2008

דירוג:
(16 מדרגים)

אם אתם רוצים לקלות חצילים על הכיריים מבלי ללכלך את הכיריים, הניחו אותם על הגז כשהם עטופים בנייר כסף.

לאחר שהחצילים התקררו, חצו אותם לסירות והוציאו את תוכם בעזרת כף. בשום אופן אל תקלפו אותם מתחת למים זורמים, כי זה ממש הרסני לטעם.
תגיות: מטבח,‏ חצילים,‏ קלייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)