התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: צמחונות
איך מכינים לביבות קינואה?


הנה מתכון ללביבות קינואה:

המצרכים:
========
3/4 כוס קינואה

3 כוסות מים

2 ביצים


חופן פטרוזיליה קצוצה גס

100 גרם גבינת פטה מפוררת

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה במים בתוך סיר בינוני, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות עד שהקינואה תופחת ומתרככת.

2. מסננים מהמים ומצננים, עד ייבוש קל של הקינואה.

3. מוסיפים ביצים, גבינת פטה ופטרוזילה ומערבבים היטב.

4. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, מניחים כפות לא גדולות מהבלילה בשמן החם, מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג. ניתן גם לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן. יש לשמן היטב תבנית אפייה, לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות עשר דקות מכל צד.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין בטטות בתנור?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט גזר מעניין?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חטיף אנרגיה בבית?"
איך מכינים סלט כרוב אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין תבשיל עדשים שחורות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לביבות קישואים?"
איך מכינים קציצות ירק?


הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 14/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פאי אספרגוס?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין שקשוקה?"
איך מכינים שקשוקה קלאסית?


הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/02/2016

דירוג:

איך מכינים לזניית חצילים ועגבניות?

הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========

1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2016

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קובה בורגול?"
איך מכינים ממרח שעועית לבנה?


הנה מתכון טבעוני להכנת ממרח שעועית:

המצרכים:
=======

2 כוסות שעועית לבנה

1 בצל חתוך לרבעים

4 גבעולי טימין

1 גבעול רוזמרין

2 שיני שום

1/3 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
=========

1. משרים את השעועית למשך לילה במים

2. מסננים את השעועית מהמים ומעבירים לסיר עם הבצל, הטימין, הרוזמרין והשום, מכסים במים ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (סיר לחץ יקצר את התהליך)

3. מועכים את השעועית ומוסיפים שמן זית בהדרגה, מתבלים במלח ופלפל עד שמקבלים ממרח לטעמכם

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו יתרונות יש לצמחונות?

הנה מספר יתרונות בולטים לתזונה הצמחונית:

- אכילת מזון עשיר בנוגדי חמצון, במינרלים, סיבים, אנזימים ופיטוכימיקלים

- מזון שמכיל כמות קטנה של שומנים רווים

- מזון ללא כולסטרול

- מזון עם ערך קלורי נמוך

- השפעה טובה על הבריאות עקב הימנעות מבשר העלול לגרום למחלות לב, סוכרת וסרטן

- שמירה על חיי בעלי החיים ומניעת סבלם

- סיוע בשמירה על איכות הסביבה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/08/2014

דירוג:
(24 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה הערך הקלורי של לזניה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין ממתק משובח לצמחונים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם בריא להיות צמחוני?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות ירק?"