התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: פסטה
איך מכינים פסטה ברוטב רוזה עגבניות קוקוס?

הנה מתכון לפסטה ברוטב רוזה עגבניות קוקוס:

מצרכים:
=======
500 גרם פסטה פנה מקמח מלא

בצל גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות

6 עלי בזיליקום קצוצים

5 עגבניות עסיסיות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות

2 כפיות רסק עגבניות

-שמן

-פחית קרם קוקוס 400 מ"ל (ניתן להמיר עד 100 מ"ל קרם קוקוס במשקה שקדים)
- תבלינים: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח, קארי צהוב, מעט סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========

1. קוצצים בצל גדול, 5 שיני שום, עלי בזיליקום

2. חולטים, מקלפים וחותכים 4-5 עגבניות עסיסיות.

3. מכינים את הפסטה (500 גרם) בסיר גדול עם מכסה פתוח! זמן הבישול לפי ההוראות - עם מים רותחים, מעט שמן וכף מלח.

4. מוסיפים לסיר של הפסטה מעט מים קרים, מסננים ושמים בקערת נירוסטה. (לאחר מכן ניתן לעטוף את הקערה בנייר כסף).

4. בסיר קטן מאדים את הבצל עם השמן לפני שיתחמם.

5. כשהבצל מזהיב, מוסיפים בזיליקום ושום. ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

6. מוסיפים תבלינים: חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית וחצי קארי צהוב, כפית מלח.

7. מוסיפים 2 כפיות רסק עגבניות

8. מוסיפים את קוביות העגבניות.

9. מערבבים מכסים ל-5 דקות. מוסיפים כוס מים רותחים. (ניתן להוסיף כוס ממי בישול הפסטה, לא לשכוח לשמור לפני הסינון, אך הרוטב יחזיק מעמד לפחות זמן אחסון).

10. מוסיפים 400 מ"ל פחית קרם קוקוס (ניתן להמיר עד 100 מ"ל קרם קוקוס במשקה שקדים לקבלת טעם מעודן יותר).

11. מקרימים להסמכה.

12. מגישים מעל פסטה (לא לערבב יחד לפני ההגשה).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 23/05/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

אילו דגנים מסייעים לגוף לקרר את עצמו?


אלו סוגי הדגנים הגורמים לגוף לקרר את עצמו:

אורז בסמטי

אורז לבן

אורז פרא

אורז יסמין

פסטה

בורגול

קוסקוס

קינואה

טפיוקה

שעורה

שיבולת שועל

כוסמין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לקצר את זמן הבישול של הפסטה?"
איזה תחליף יש לתפוח אדמה בארוחת צהריים?


במקום תפוח אדמה אחד בארוחת הצהריים ניתן לאכול את אחד הדברים הבאים:

- 1 כוס פסטה ברוטב עגבניות

- 1 כוס בורגול

- 1 כוס גריסי פנינה

- שתי פרוסות לחם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פסטה ברוטב גבינות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בניוקי?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש ברביולי?"
אילו יינות יתאימו להגשה עם פסטה בשמנת?

היינות המתאימים להגשה עם פסטה בשמנת הם יינות לבנים איטלקיים מסוג שרדונה, פראסקאטי ואורבייטו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/04/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מפחיתים את הערך הקלורי של הפסטה?

בכדי להפחית את ערכה הקלורי של פסטה יש לבשלה ללא שמן וגם לא להזליף עליה שמן לאחר הבישול. יש לבשל אותה במים בתוספת מלח ולשטוף היטב במים קרים עם סינונה לאחר הבישול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/10/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

מה הערך הקלורי של פסטה ברוטב עגבניות?

בכוס פסטה עם רוטב עגבניות יש 150 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/08/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים רוטב אלפרדו?

הנה מתכון קל להכנת רוטב אלפרדו לפסטה:

המצרכים:
======

2 מיכלים של שמנת מתוקה

3 שיני שום כתושות

טיפה אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לגיוןן: פטריות טריות ובצל

להגשה: חופן גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
========

1 לבשל במחבת גדולה שמנת ושום כתוש עד שהשמנת מתחילה להסמיך (בערך חמש דקות)

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה.

3. מעל הפסטה עם הרוטב מפזרים פרמזן.

בהוספת בצל ופטריות יש להקפיץ אותם קלות במעט מאד שמן זית לפני הוספת השמנת למחבת.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/08/2013

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים במהירות רוטב עגבניות לפסטה?


הנה מתכון לרוטב עגבניות מהיר לפסטה:

מצרכים:
======
שמן קנולה

בצל קצוץ

מלח,פלפל

רסק עגבניות




אופן הכנה:
========
1. מחממים מחבת, שמים את השמן בערך שתיים וחצי כפות.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, מחכים שישחים ומוסיפים את הרסק, שמים מלח ופלפל ומחכים עד שיהיו בועות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/07/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים רוטב עגבניות לפסטה?

הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:

המצרכים:
======

3-4 עגבניות בשלות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)

1/2 כוס מים

1 ענף בזילקום

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה::
========

1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.

2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.

3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.

4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.

5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/07/2013

דירוג:
(18 מדרגים)

איך מכינים פשטידת פסטה מהירה?


הנה מתכון להכנת פשטידת פסטה מהירה:

מצרכים:
======
500 גרם פסטה פנה

150 גרם גבינה צהובה

1 גביע קוטג' 5%

1 חופן פירורי לחם

3-4 כפות זיתים מגולענים קצוצים

רוטב פיצה


אופן ההכנה:
========
1. להוסיף לפסטה המבושלת קוטג' ופירורי לחם ולצקת לתבנית מלבנית.

2. לכסות מעל עם רוטב הפיצה ולפזר למעלה את הגבינה הצהובה והזיתים.

3. לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות הקלוריות שיש בפסטה ברוטב שמנת?

במנה אחת של פסטה ברוטב שמנת יש בין 600-700 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/07/2012

דירוג:
(18 מדרגים)

איך מכינים פסטה ברוטב עגבניות טובה ביותר?


להכנת של פסטה ברוטב עגבניות עשו כך:

1. לוקחים איזה סוג של פסטה לא משנה, מרתיחים מים, שמים שמן ומלח ושמים את הפסטה למשך 8 דקות.

2. כשהן מוכנות אתם לוקחים מסננת ושופכים את הפסטה לתוך המסננת ומצננים אותם במים קרים.

3. לרוטב אתם לוקחים שמן, קוצצים בצל אחד גדול דק ומטגנים אותו.

4. הוסיפו עגבנייה אחת קטנה קצוצה דק, 3 שיני שום ו-3 כפות גדושות של רסק עגבניות.

5. שמים כוס וחצי מים ומבשלים למשך חצי שעה.


בתאבון :)
מוסר הסטיפ: העוזרת34 בתאריך: 18/05/2012

דירוג:
(21 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בפסטה?"
אילו סוגי משקה ומזון כדאי לצרוך בימי החום?


והרי סוגי המזון שכדאי לאכול ולשתות בימים חמים מאד של עונת הקיץ:

- מים - והרבה..

- מיצי ירקות כגון קולרבי, גזר וסלק.

- מומלץ להוסיף לשתיה הקרה נענע, מנטה, לימון, לימונית או לואיזה.

- שייקים קרים מפירות העונה.

- מרקים קרים (לדוגמא גספאצ'ו וטרטור).

- בחרו "מזונות מקררים" כמו פירות וירקות, קינואה, דגים אפויים ופסטה.

- בחרו בשרים שאינם מקשים על העיכול (לדוגמא פסטרמה והודו).

- מוצרי חלב קרים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/07/2010

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פסטה עם כדורי בשר?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה מלח יש להוסיף לבישול פסטה?"
איך מכינים רוטב מהיר וטעים לספגטי?


הכנה של רוטב ספגטי מהיר וקל תהיה כך:

המצרכים:
========
שמן קנולה או שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קלופים ומעוכים
2 קופסאות רסק עגבניות
מים בכמות זהה לרסק העגבניות
מלח
סוכר
טימין
כמה עלי בזיליקום



אופן ההכנה:
============
1. טגנו את הבצל עד שיזהיב קלות.

2. הוסיפו את השום המעוך לטיגון, למשך דקה.

3. הוסיפו את הרסק, המים והתבלינים ובשלו על אש קטנה לפחות לרבע שעה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/03/2010

דירוג:
(51 מדרגים)

איך מכינים רוטב בולונז בבישול איטי?


הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
========================
700 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
1 שן שום קצוצה
1 כף קמח
400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ
3 כפות רסק עגבניות
125 ג' פטריות פרוסות
250 מ"ל ציר מרק בקר
מעט מלח ופלפל טחון טרי
1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/01/2010

דירוג:
(6 מדרגים)

האם יש מזון שלא מתאים לבישול בסיר לבישול איטי?


כן. יש סוגי מזון מסויימים שאינם מתאימים לבישול איטי. מוצרים כמו פסטה, חלב ושמנת, יש להוסיף רק לקראת סוף הבישול, ולא לבשל שעות רבות בסיר זה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2009

דירוג:

איך מבשלים פסטה בצורה טובה?


כך יש לבשל פסטה בצורה הנכונה:

1. למלא בסיר מים ולהביא לרתיחה חזקה.

2. להוסיף מלח (בערך חצי כוס מלח ל4-5 ליטרים של מים).

3. להכניס למים את הפסטה.

4. לבשל ברתיחה חזקה, ללא מכסה, למשך זמן הבישול שצויין על אריזת הפסטה.

5. לפני שמכבים את האש, מומלץ למלא כוס במי הבישול של הפסטה, אשר תשמש לדילול, הרוטב, אם יהיה בכך צורך.

6. לשפוך את הפסטה למסננת גדולה מעל לכיור ולהזליף עליה שמן זית, תוך כדי ערבוב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2009

דירוג:
(20 מדרגים)

באילו תבלינים אפשר להעשיר פסטה?

נסו להוסיף לרטבי הפסטה שאתם מבשלים את התבלינים הבאים ותיהנו מטעם מעניין ומגוון:

בזיליקום, מרווה, מליסה ואורגנו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה לאכול פסטה בזול בתל אביב?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"סלט פסטה קר ונהדר - יש מתכון?"