התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: פיקניק
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
על מה חשוב להקפיד כשאורזים מזון לפיקניק בקיץ?

כשאורזים מזון לפיקניק בקיץ חשוב להקפיד על קירור מרבי. יש לשים קרחונים או בקבוקי מים קפואים מתחת המזון ומעליו כשהוא בתוך צידנית הרמטית, כדי לוודא שהוא לא נחשף לטמפרטורות גבוהות העלולות לקלקל אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מנקים את התרמוס?


לניקוי של תרמוס, הכי טוב להשתמש בסודה לשתיה (ראו בתגית "תרמוס, נקיון, סודה לשתיה").

במידה ואין ברשותכם סודה לשתיה, הכניסו לתרמוס פרוסות לימון שכבר השתמשתם בהן, מלאו אותו במים ותנו לו לעמוד למשך לילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו סלטים מומלץ להביא לפיקניק?


לפיקניק שבו עושים "על האש" כדאי לקחת סלטים המשתלבים עם אכילת בשר כמו:

- חומוס

- טחינה

- חצילים

- אריסה

- מטבוחה

- סלט כרוב

- סלט ירקות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/02/2011

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מחשבים את כמות הסלטים שמביאים לפיקניק?


בכדי להביא כמות מספיקה של סלטים לפיקניק יש לחשב כמות ממוצעת של 50-100 גרם מכל סלט לכל אדם מבוגר וחומוס בכמות של כ-100 גרם לאדם.
תגיות: פיקניק,‏ סלטים,‏ חישובים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/01/2011

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מביאים סלטים לפיקניק?

הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק היא בתוך קופסאות אטומות המונחות בצידנית אטומה עם קרחונים ולאחר ששהו במקרר בבית.

עם סיום הארוחה, במידה ונשארו סלטים, מומלץ להכניסם בחזרה לצידנית הקרה. יש סיכוי שהם יהיו טובים לאכילה גם כשתגיעו הביתה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/01/2011

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להוריד בשר שנדבק על המנגל?"
איך מדליקים את המנגל עם אצטרובלים מהסביבה?


ללא חומרים כימיים, לסדר נייר לא דחוס וקצת מחטים יבשים, אם יש, וגם ערימת אצטרובלים. הם נדלקים בקלות!

וכשהאש קצת דועכת, לשים עליהם פחמים. מומלץ ומהיר!
מוסר הסטיפ: מאיה בתאריך: 31/07/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מצחצחים שיניים בלי משחת שיניים או מברשת שיניים?


נתקעתם על אי בודד בלי מברשת שיניים ומישחת שיניים ואתם רוצים לשמור על הגיינת השיניים? - איכלו תפוח. החמיצות של התפוח תעשה את העבודה ותשמור על שיניכם נקיות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/03/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איפה ניתן להדפיס שירון לטיול או למדורה?


בקישורים המצורפים תוכלו להדפיס שירונים לטיולים, שירה בציבור או לכל אירוע אחר שרוצים לשיר בו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/11/2009

דירוג:
(16 מדרגים)

איך נערכים בקלות לבישול בשטח?


ניתן להיערך ביתר קלות לבישול בשטח, כאשר דואגים לבצע את כל חיתוך הירקות הדרושים לתבשיל בבית ולהביאם לשטח סגורים בקופסאות פלסטיק.

כמו כן, במידה ומתכוונים להכין בשר על האש, מומלץ להביאו מתובל ומשופד, מהבית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/10/2009

דירוג:

איך מכינים תפוח אדמה אינדיאני?


תפוח אדמה אינדיאני הוא תפוח אדמה ובתוכו ביצה, הנעשה בתוך מדורה. כך תכינו אותו:

1. לחתוך את את השליש העליון של תפוח האדמה בסכין.

2. להוציא בעזרת כפית את תוכן תפוח האדמה מתוך שני השליש הנותרים.

3. לשבור לתוך החלל שנוצר ביצה.

4. לסגור את שני חלקי תפוח האדמה ולעטוף את כולו בנייר כסף.

5. להכניס למדורה ולחכות...

6. כשמוכן - הפתעה! תפוח אדמה ובתוכו ביצה קשה, מעט מלח - ובתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/09/2009

דירוג:
(13 מדרגים)

איך מכינים פיתות על הסאג'?


כך תכינו פיתות על הסאג', בפיקניק או טיול:


כלים וחומרים:
============
4 כוסות קמח
רבע כפית מלח
כף שמן
כוס ורבע מים
קערה
כוס
מערוך
תרווד
סאג'
מדורה קטנה


אופן ההכנה:
==========
1.לשפוך לקערה את החומרים היבשים ולהוסיף בהדרגה את המים.

2.ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ולא דביק.

3.לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולהפוך כל כדור לפיתה דקה בעזרת מערוך או הידיים...

4.להניח על הסאג' ולהפוך עם תרווד עד לקבלת פיתה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/09/2009

דירוג:
(10 מדרגים)

במקומות הבאים תוכלו להנות מאגמים יפים ופארקים מהנים לבילוי משפחתי באזור הדרום ובחינם:

- פארק תמנע: ממוקם במרחק 20 דקות מאילת, ניתן לעשות הליכה מרעננת בתוך המים ולהנות מאטרקציות נוספות במקום.(עמודי שלמה, הפטרייה, אזור הקשתות, ועוד).

- פארק ספיר: נמצא בין עין יהב למושב ספיר, במקום פארק מטופח, מיזם אמנות, עצי באובב ישן (בהתאמה ל"נסיך הקטן"), פארק נאה ומטופח ובמרכזו אגם עם ברווזים. אסור לשחות ומותר לדוג.

- פארק גולדה: נמצא מערבה מצומת משאבים (מעט אחרי קיבוץ משאבי שדה). במקום נוף קסום, אגם יפהפה, מדשאות ומשחקים לילדים ולמעוניינים, עליה קלה במדרגות מתונות המובילות לתצפית יפהפיה על הפארק והאזור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/07/2009

דירוג:
(7 מדרגים)

האם יש שק שינה שתופס מעט מאד מקום בתיק?

כן. שקי השינה הקומפקטיים חדשים יחסית בשוק. כך יש את שק השינה הקומפקטי של "מיקרוטק". מידותיו: 25 ס"מ על 14 ס"מ ומשקלו 600 גרם בלבד!

שק השינה מתאים לשימוש בטמפרטורה מעל 8 מעל בלבד ומחירו 349 ש"ח.

לבעלי תקציב מעט גדול יותר, יש שק שינה דומה, יקר יותר, של חברת Salewa האיכותית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/07/2009

דירוג:

איך מנקים מנגל


ניקוי מנגל כדאי שיתבצע עם כפפות גומי:

1. רוקנו את האפר שהצטבר למנגל.

2. הסירו את הרשתות ורססו אותן בתרסיס לניקוי תנורים.

3. רססו את פנים המנגל בתרסיס לניקוי תנורים.

4. רססו גם את הרשתות בתרסיס.

5. אחרי המתנה של כמה דקות, הניחו את הרשתות על עיתון וקרצפו במברשת ברזל.

6. שטפו את המנגל ואת הרשתות בלחץ הכי גבוה שאפשרי בצינור.

7. לאחר הייבוש, מרחו על הרשתות מעט שמן בישול.
תגיות: מנגל,‏ נקיון,‏ מטבח,‏ פיקניק
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/04/2009

דירוג:
(6 מדרגים)

היכנסו לאטרקציות (למטה - בתגיות) וסמנו (משמאל) את אלה שנמצאות באיזור שאליו תרצו לטייל. אחר-כך היכנסו לתגית "פיקניק" - אם תרצו להכין פיקניק משלכם, או לתגיות "חומוס", "המבורגר" או "סטקיה" - כדי לסמן את המסעדות שתרצו לפקוד. הקפידו גם על "עזרה ראשונה לנסיעה".
לסיום, לחצו על "פתח סטיפס שסומנו" ותוכלו להדפיס את כל הסטיפס שבחרתם. עם הדף המודפס - אתם מסודרים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/02/2009

דירוג:
(8 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאחסן יין בתנאי שדה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לשמור על דיאטה בפיקניק?"
איך מכינים תירס על גחלים?


ראשית, לתירס על הגחלים יש לקנות תירס צעיר עם עלים ירוקים.

להכנת תירס על גחלים (מנגל) עשו כך:

1. הפשילו את העלים כלפי מטה, אך השאירו אותם על הקלח.

2. הדקו בחוט מתכת את העלים לתירס.

3. השרו את קלחי התירס במים למשך רבע שעה.

4. קולים את הקלחים על המנגל למשך 15-30 דקות (סובבו את הקלחים מדי כמה דקות).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/10/2008

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים פויקה? - הקפידו על השלבים הבאים:


- הפויקה לוקח זמן. הגעתם לשטח, מיד הכינו מדורה ואיך שיש גחלים הוציאו והניחו עליהם את הפויקה.

- לעולם אל תבשלו מעל אש מלאה אלא מעל הגחלים. הוציאו מהמדורה המרכזית גחלים ועליהם הניחו את הפויקה. חדשו מעת לעת גחלים טריות, כדי לשמור על החום קבוע.




הערת המערכת:
===========
הטיפ עודכן עקב דירוג נמוך, שנבע מקישורים שהורדו על ידי בעלי האתרים. כרגע הוא אמור להיות מעודכן ואיכותי מאד. תיהנו!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/10/2008

דירוג:
(12 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"ניקוי פויקה - איך לנקות פויקה?"
איך לערבב את התבשיל בפויקה?

כשאתם מערבבים את המעדן בפויקה עשו זאת תמיד בכף עגולה ובתנועות רחבות וצמודות לדפנות הפויקה, זאת כדי למנוע עיסה מגעילה שמכילה את מה שקודם היו מרכיבים נפרדים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/10/2008

דירוג:

רוצים אתר עם כל הדברים שמוצעים בחינם?
מקום בו מרוכזים כל החינמיים בארץ?

האתר המצורף מציע באינטרנט את כל מה שנותנים בחינם, כולל:


אמנות חינם
מוזיאונים חינם
תערוכות חינם
אתרי טיול חינם
פארקים חינם
אטרקציות חינם
סיורים חינם
סדנאות חינם
הרצאות חינם
מופעים חינם
פסטיבלים חינם
הופעות חינם
אירועים חינם
הופעות לילדים חינם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/10/2008

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים את המנגל לקראת הבשר? - הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד:

את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...

- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע

- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..
מוסר הסטיפ: סמי בתאריך: 01/10/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להדליק את המנגל?"
בחירת עץ לפחם של המנגל בדרך כלל לא מעסיקה אותנו אלא את מי שמייצר את הפחם המוכן.

עם זאת, סוג הפחם המומלץ ביותר הוא מעץ זית, ואחריו טוב הפחם שהופק מהדרים.

כל השאר לחובבנים בלבד...
מוסר הסטיפ: סמי בתאריך: 01/10/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

הדלקה מהירה של מנגל תיעשה כך:

1. שופכים על הגחלים שמן רגיל.
2. לוקחים נייר טואלט, ועושים כמו פתילייה בתוך הגחלים בכמה מקומות
3. שופכים גם עליהם שמן ומדליקים

האש נתפסת בשמן ובנייר במהירות, ותוך דקות ספורות המנגל בוער.

בהצלחה.
מוסר הסטיפ: יוסי בתאריך: 01/10/2008

דירוג:
(21 מדרגים)