התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: עוגות גבינה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים קרמבל גבינה ופירות יער?


הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון לאשה במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/06/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סופלה גבינה?


הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/06/2016

דירוג:

איך גורמים לעוגת גבינה לתפוח בתנור?

על מנת לגרום לעוגת גבינה לתפוח בתנור יש לשים אותה בתנור ובתחתית התנור להניח קערה עמידה בחום עם מים חמים במשך כל זמן האפייה.
מוסר הסטיפ: lovely בתאריך: 07/06/2016

דירוג:

איך מכינים עוגת גבינה טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:

המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים

2 כפות סוכר

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות גירדת לימון

500 גרם גבינת טופו

2 מכלי שמנת צמחית

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.

2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.

3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.

4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.

5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: not your mom? NOT your milk בתאריך: 06/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/04/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת שמנת לימונית?"
איך מכינים רוטב פירות יער לעוגות גבינה?


הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======

250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
========

1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך אופים עוגת גבינה עם פחות קלוריות?


בכדי לאפות עוגת גבינה עם פחות קלוריות יש לעשות את הדברים הבאים:

- בחירת גבינות רזות

- שילוב יוגורט 3% במתכון

- הפחתת כמות הסוכר

- לאפות עוגה ללא בסיס של בצק

- לצפות את העוגה ברוטב פירות או ריבה במקום בציפוי שוקולד
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/05/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת גבינה אוראו?"
איזה יין מגישים עם עוגת גבינה?

עם עוגת גבינה נהוג להגיש יין קינוח מתוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלורית יש בעוגת גבינה?"
מה הערך הקלורי של עוגת גבינה פירורים?

בפרוסת של עוגת גבינה פירורים יש כ-400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הסיבה לסינון הגבינה לפני אפיית עוגת גבינה?

הסיבה שכדאי לסנן גבינה לפני שעושים בה שימוש לעוגת גבינה היא שסינון המים העודפים מהגבינה גורם לקיצור זמן האפייה ולכך שהעוגה יוצאת יותר יציבה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מקררים עוגת גבינה אפויה?

בכדי לקרר עוגת גבינה אפויה יש להשאירה בטמפרטורת החדר עד שעתיים ולאחר מכן להכניסה למקרר לארבע שעות לפחות ורצוי למשך לילה שלם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/12/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין טירמיסו טבעוני?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בעוגת גבינה?"
מה כמות הקלוריות שיש בעוגת גבינה אפויה?

בעוגת גבינה (5%) אפויה יש 150 קלוריות לפרוסה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2012

דירוג:
(8 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לצפות עוגות בציפוי דיאטתי?"
איך לדעת שהתנור אופה בטמפרטורה הנכונה את עוגת הגבינה שלי?

מאחר ולא כל התנורים מחממים באותו אופן, קשה, לעיתים, לדעת האם הטמפרטורה הכתובה במתכון אכן נכונה לאפיית העוגה, מה שחשוב בכל עוגה ויכול להיות קריטי בעוגות גבינה. השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שהדרך לדעת זאת היא ע"י בדיקה באפיה הראשונה של עוגת גבינה. עוגת גבינה אמורה לקבל צבע לאחר שבע דקות בדיוק מרגע כניסתה לתנור. אם היא קיבלה יותר מדי צבע באפיה הבאה יש להוריד עשר מעלות ואם היא לא קיבלה צבע יש להוסיף באפיה הבאה עשר מעלות לחום התנור (וכמובן רצוי לעדכן במתכון שלכם באיזה חום יש לאפות את העוגה בתנור שלכם).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

כיצד ניתן לבדוק האם עוגת גבינה אפויה מוכנה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שעל מנת לדעת האם עוגת גבינה שנאפית בתנור מוכנה, יש לבדוק לאחר 30 דקות מרגע הכנסתה לתנור מה מצבה, ע"י טפיחה עם האצבעות על העוגה. במידה ומרגישים "הקפצה עדינה" מהעוגה הרי שהיא מוכנה, אם לא, יש להחזירה לתנור להמשך אפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

מה יש לעשות כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה?

השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר כי כאשר עוגת גבינה תופחת מעל לגובה תבנית האפיה, יש להוציאה לחמש דקות מהתנור (כן, כן, באמצע האפיה) ולאחר מכן להחזירה לסיום האפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין עוגת גבינה בקלי קלות?


מתכון לעוגת גבינה אפויה
================

א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות גדושות של קורנפלור
1 אבקת פודינג וניל
1 כף רום
6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב קר
1 אבקת פודינג וניל
מוסר הסטיפ: מרתה בתאריך: 24/05/2007

דירוג:
(26 מדרגים)

איך מכינים עוגות גבינה מצוינות?

את התחתית של עוגת הגבינה מכינים מבצק פריך או ביסקויטים מפוררים עם כף חמאה מומסת או בישקוטים מסודרים צפוף.

500 גר' גבינה לבנה
4 חלמונים ואת החלבונים להקציף
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
לערבב הכל לאט ולהוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים

לאפות ב150 מעלות
כשהעוגה מוכנה
לערבב 2 שמנת עם 1 שקית וניל וקליפת לימון
ובזהירות בזהירות בזהירות , לצפות את העוגה
פה דרושה זהירות מיוחדת כי אם מתחילים מהאמצע העוגה מקבלת חור
אז צריך להתחיל מהצדדים ולאט לאט להגיע לאמצע
להחזיר לתנור ל-10 דקות בדיוק ולסגור ולהוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת

אם הצלחתם, החלק העליון נראה חלק כמו זכוכית.

עוגה טעימה מאוד מאוד. הכי פופולרית אצלנו בבית.

כדאי לשמור במקרר ולאכול אותה רק למחרת.
מוסר הסטיפ: נורית בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(16 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה אפויות?


כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=====
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל.


הוראות הכנה:
=========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
====
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(18 מדרגים)

איך להכין עוגות גבינה בלי אפיה?


להכנה של עוגת גבינה בלי לאפות, עשו כך:

לתחתית-
250 פירורי ביסקויטים
75 גרם מרגרינה (מומסת)
רבע כוס סוכר

לעוגה-
500 גרם גבינה לבנה (ה% לא כזה משנה)
רבע כוס חלב
1 חבילת פודינג איסטנט וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר

לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.
מערבבית היטב ביחד- גבינה חלב ופודינג.
מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר- תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית- מכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
למי שמכינה אותה לערב החג- מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
מוסר הסטיפ: נועלה בתאריך: 18/02/2007

דירוג:
(49 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"עוגת גבינה שזכתה בתחרות אפייה - איך להכין?"