התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: סלטים קרים
מה הערך הקלורי של סלט קיסר?

בסלט קיסר המוגש בבתי קפה בתוספת סלמון וקרוטונים יש 630 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/01/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הערך הקלורי של סלט ירושלמי?

בסלט ירושלמי בתוספת גרגרי חומוס, ביצה וקרוטונים המוגש בבתי קפה יש 470 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של סלט יווני?

בסלט יווני המוגש בבתי קפה ללא קרוטונים או רטבים יש 370 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך קלורי של סלט טונה?

בסלט טונה בתוספת תפוחי אדמה המוגש בבית קפה יש 650 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חצילים עם מיונז?

בכף אחת של חצילים עם מיונז יש 50 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הערך בקלורי של סלט קינואה?

בסלט קינואה המוגש בבתי קפה יש 590 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/10/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט גזר מעניין?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט פירות קיצי?"
איך מכינים סלט קולרבי ושומר?


הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/05/2016

דירוג:

איך מכינים סלט בורגול עם רימונים?


הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:

מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים


אופן ההכנה:
==========

1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.

3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/12/2015

דירוג:

איך מכינים רוטב חמאת בוטנים?

הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:

- כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.

- כף דבש

- כפית סויה

- כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק

- להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)

- לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.

עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: ד"ר ענת פלדמן בתאריך: 30/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט עוף אסיאתי?"
איך מכינים סלט פומלה?

הנה מתכון להכנת סלט פומלה המתאים גם לשומרי משקל:

המצרכים:
=======

1 פומלה גדולה

3 כפות עירית

100 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס צימוקים


מצרכים לרוטב:
===========

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית סוכר

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. מקלפים את הפומלה, מסירים בעדינות את השכבה הלבנה ומניחים בקערה.

2. מערבבים את שאר החומרים ומוזגים על הפומלה, מערבבים בעדינות ומניחים לזמן מה עד הטעמים יספגו.

3. שומרים במקרר עד להגשה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם סלק?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)
2 כוסות יוגורט משובח
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות כלי נענע קצוצים
חצי כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
========

1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/05/2014

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?"
איך מכינים סלט טורקי?

הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
======

2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
========

1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/05/2014

דירוג:

איך מכינים תפוחי אדמה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם תרד?

הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
========

1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2014

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט עוף עם תותים?"
איך משדרים סלט ירקות?

בכדי לשדרג סלט ירקות יש להוסיף לו גרידת לימון טרי, המקפיץ את הטעמים ומעניק רעננות מיוחדת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/03/2014

דירוג:
(13 מדרגים)

מה הערך הקלורי בסלט טונה?

בסלט טונה גדול עם ביצה וכף אחת של רוטב יש 400 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של סלט חסה?

בכוס אחת של סלט חסה עם חצי בצל וחצי כפית שמן יש 40 קלוריות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בחציל בטחינה?"
איך מכינים סלט משוויה?


הנה מתכון להכנת סלט משוויה:

המצרכים:
======

3 עגבניות קלופות שנקלו על גריל או מנגל

2 פלפלים אדומים קלויים על גריל או מנגל

1 פלפל חריף קלוי על גריל או מנגל

1 כף שמן זית

מעט מלח


אופן ההכנה:
========

1. חותכים את העגבניות לחתיכות גסות.

2. מקלפים את הפלפלים האדומים וחותכים גס.

3. מקלפים את הפלפל החריף וקוצצים דק.

4. מתבלים במלח ושמן זית.

5. מגישים את הסלט קר או חם.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/05/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים סלט גרגרי חומוס פיקנטיים?


הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
==============

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2013

דירוג:

איך מכינים סלט שורשים?

הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
======

1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
==========

1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=====

שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/05/2013

דירוג:
(1 מדרגים)