התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מנגל
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פירות על האש?"
על מה להקפיד כדי שהמנגל יצליח?


הנה מספר דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:

- שימון המנגל

- הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד

- שימוש בבשר בטמפרטורת החדר

- הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)

- רווחן בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה

- המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי

- תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)

- להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל

- הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/02/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה בשר כדאי לבחור לסטייקים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"למה כדאי לעשות דגים על האש במקום בשר?"
איך זורקים שיפודים לפח בצורה בטיחותית?

מאחר ושיפודים עלולים לקרוע את שקית האשפה ולפצוע את מי שמחזיק בה, כדאי להכניסם לבקבוק פלסטיק וכך להשליכם לפח, הם לא יקרעו את השקית ולא יפצעו אף אחד.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/06/2014

דירוג:
(8 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד כשצולים עוף על מנגל?

כשצולים עוף על מנגל כדאי להקפיד על הסרת העור ממנו, כך הוא יהיה פחות שומני ומאידך תבליני המשרה יחדרו אליו טוב יותר ולאחר הצלייה הוא יהיה יותר עסיסי.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/06/2014

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה זמן יש להשרות בשר במרינדה?"
למה בשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן?

הסיבה שהבשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן הוא שיש הבדלים בגודל בין קוביות הבשר. על מנת שכל השיפוד יהיה מוכן יחד באותה דרגת צלייה, חשוב להקפיד על חיתוך שווה של כל קוביות הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה שלב מניחים את הבשר על המנגל?

את הבשר על המנגל יש להניח אך ורק כאשר הלהבות כבו והפחמים הופכים להיות בצבע לבן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מנקים בקלות את רשת הצלייה של הבשר?

בכדי להקל על ניקוי רשת צלייה של בשר על האש יש להשאירה על האש עד ששאריות השומן נשרפות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:

איזה גריל גז כדאי לקנות?

בהשוואה של המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) שנערכה ב-27.4.14 נמצאו הדגמים המצטיינים הבאים:

גריל גז Grand Hall בילט אין (מיועד למטבח מרפסת) במחיר ‭6,250‬ ש"ח.
גריל גז Coleman Galaxy SR עם 4 מבערים וכירת צד. המחיר 3500 ש"ח.



בהשוואה של המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) שנערכה ב-12.4.13 נמצאו הדגמים המצטיינים הבאים:

גריל גז Grand Hall TI3 במחיר 2500 ש"ח.
גריל גז Coleman G52214 עם 4 מבערים וכירת צד.

שניהם הם מהזולים שב-6 גרילי הגז שנבדקו.



המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) ערך ב-27.4.09 השוואה בין מספר מכשירי גריל גז, בהשתתפות שפים מקצועיים ומצא שגריל גז מתוצרת Wombat (דגם לייף סטייל, לדברי העיתון, שנמכר על ידי "אלגן") הוא לא רק כמעט הכי זול בגרילים שנבחנו, הוא גם מהטובים שבהם, מבחינת איכות הצליה שלו, במבחר סוגי בשרים.

בשורה התחתונה: גריל זה הוא המנצח במבחן של עלות-תועלת (המחיר 2390 ש"ח).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/04/2013

דירוג:
(105 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה בשר לבחור לקבב?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"הקבב יוצא יבש - מה לעשות?"
איך מכינים קבב?


הנה מתכון להכנת קבב:

המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור נענע קצוצה

1. צרור כוסברה קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כף מחוקה פפריקה חריפה

2 כפות שטוחות כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

רבע כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.

2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).

3. להכניס למקרר למשך שעתיים.

4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/10/2012

דירוג:
(11 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מתכון להכנת קבב - איך להכין קבב?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה מרשמלו לבחור, לבן או ורוד?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה אפשר לעשות בקרש גיהוץ ישן?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בשיפודי הודו?"
באיזה טמפרטורה לצלות סטייקים?

סטייקים צריכים להיות בטמפרטורת החדר בזמן צלייתם, בכדי שלא יהיו קרים מדי מבפנים במיוחד אם צולים אותם לדרגת מדיום, מדיום-רייר או נא. חשוב להוציא את הסטייקים מהמקרר מספיק זמן לפני הצלייה בכדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/04/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה אפשר להכין לצמחונים על הגריל?"
איך מונעים מהקבב להתפרק בזמן צלייתו?

בכדי למנוע מהקבב להתפרק בזמן צלייתו, יש להכניסו למקפיא למספר דקות, לאחר שיצרתם ממנו את הכדורים. שימו לב - אין להקפיאו, אלא רק לייצב אותו בעזרת הקירור הקצר במקפיא.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/05/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין שיפודי טופו וירקות?"