התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מנגל
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים פירות על האש?

פירות על האש ניתן להכין בקלות ע"י הנחת פירות אהובים (כמו אננס או אפרסק) כשהם מרוחים במעט חומץ בלסמי מיושן על מנגל חם לדקות ספורות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

על מה להקפיד כדי שהמנגל יצליח?


הנה מספר דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:

- שימון המנגל

- הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד

- שימוש בבשר בטמפרטורת החדר

- הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)

- רווחן בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה

- המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי

- תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)

- להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל

- הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/02/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך בודקים את מידת העשייה של סטייקים?

בכדי לבדוק את מידת העשייה של סטייקים יש לגעת בו ולבדוק עד כמה הוא רך, חשוב לא לחתוך אותו בכדי לא לפגוע בעסיסיות הבשר. אלו מידות העשייה של סטייקים:

רייר - רך

מדיום - בינוני

וול דאן - קשה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/02/2015

דירוג:

איזה בשר מתאים לסטייקים?

הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הסיבה שכדאי לעשות דגים על האש?

כדאי לעשות דגים על האש מהסיבות הבאות:

- דלי שומן וקלוריות

- עשירים באומגה 3

- דגים על האש טעימים מאוד
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/06/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך לא חורכים את הבשר על המנגל?

בכדי להימנע מחריכת הבשר על המנגל יש למרוח עליו מהמרינדה בכל פעם שהופכים אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך זורקים שיפודים לפח בצורה בטיחותית?

מאחר ושיפודים עלולים לקרוע את שקית האשפה ולפצוע את מי שמחזיק בה, כדאי להכניסם לבקבוק פלסטיק וכך להשליכם לפח, הם לא יקרעו את השקית ולא יפצעו אף אחד.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/06/2014

דירוג:
(8 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד כשצולים עוף על מנגל?

כשצולים עוף על מנגל כדאי להקפיד על הסרת העור ממנו, כך הוא יהיה פחות שומני ומאידך תבליני המשרה יחדרו אליו טוב יותר ולאחר הצלייה הוא יהיה יותר עסיסי.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/06/2014

דירוג:

מהן הסיבות בגללן כדאי להעדיף שיפודי מתכת על שיפודי עץ?

אלו הסיבות ששיפודי מתכת עדיפים על שיפודי עץ:

- נוח יותר לשים עליהם את הבשר

- עקב המבנה השטוח שלהם הם יציבי יותר על המנגל ולא מתגלגלים כמו שיפודים מעץ

- שיפודי מתכת מתחממים ועוזרים לבשר להיעשות טוב יותר גם בחלקו הפנימי
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/05/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה משך השמן שיש להשרות בשר במרינדה?

בשר המיועד לצלייה במנגל ומושרה קודם לכן במרינדה כדאי לשים לילה קודם בתוך המשרה במקרר וסמוך לזמן ההכנה להברישו שוב בנוזל שהושרה בו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

למה בשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן?

הסיבה שהבשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן הוא שיש הבדלים בגודל בין קוביות הבשר. על מנת שכל השיפוד יהיה מוכן יחד באותה דרגת צלייה, חשוב להקפיד על חיתוך שווה של כל קוביות הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה שלב מניחים את הבשר על המנגל?

את הבשר על המנגל יש להניח אך ורק כאשר הלהבות כבו והפחמים הופכים להיות בצבע לבן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים מבשר על האש להיות יבש?

בכדי למנוע מבשר על האש להיות יבש חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- אין לחרוץ את נתח הבשר עם סכין, הדבר גורם לבשר לאבד נוזלים ולייבש אותו.

- יש להימנע מהמלחת הבשר לפני צלייתו, המלח גורם לספיחת הנוזלים ומייבש את הבשר. ניתן להמליח את נתח הבשר לאחר הורדתו מהאש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/06/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מנקים בקלות את רשת הצלייה של הבשר?

בכדי להקל על ניקוי רשת צלייה של בשר על האש יש להשאירה על האש עד ששאריות השומן נשרפות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:

איזה גריל גז כדאי לקנות?

בהשוואה של המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) שנערכה ב-27.4.14 נמצאו הדגמים המצטיינים הבאים:

גריל גז Grand Hall בילט אין (מיועד למטבח מרפסת) במחיר ‭6,250‬ ש"ח.
גריל גז Coleman Galaxy SR עם 4 מבערים וכירת צד. המחיר 3500 ש"ח.



בהשוואה של המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) שנערכה ב-12.4.13 נמצאו הדגמים המצטיינים הבאים:

גריל גז Grand Hall TI3 במחיר 2500 ש"ח.
גריל גז Coleman G52214 עם 4 מבערים וכירת צד.

שניהם הם מהזולים שב-6 גרילי הגז שנבדקו.



המוסף "ממון" (ידיעות אחרונות) ערך ב-27.4.09 השוואה בין מספר מכשירי גריל גז, בהשתתפות שפים מקצועיים ומצא שגריל גז מתוצרת Wombat (דגם לייף סטייל, לדברי העיתון, שנמכר על ידי "אלגן") הוא לא רק כמעט הכי זול בגרילים שנבחנו, הוא גם מהטובים שבהם, מבחינת איכות הצליה שלו, במבחר סוגי בשרים.

בשורה התחתונה: גריל זה הוא המנצח במבחן של עלות-תועלת (המחיר 2390 ש"ח).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/04/2013

דירוג:
(103 מדרגים)

איזה בשר בוחרים לקבב?

לקבב יש לבחור בשר מנתחי פאלדה, שפונדרה או צוואר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/03/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

מה עושים כשהקבב נדבק למחבת או למנגל?

כאשר הקבב נדבק למחבת או למנגל יש לצלות אותו עוד כדקה ואז הוא ישתחרר ביתר קלות.
תגיות: קבב,‏ בשר,‏ מטבח,‏ צלייה,‏ על האש,‏ מנגל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

מה עושים כדי שהקבב לא יצא יבש?

בכדי שהקבב לא יצא יבש יש לבחור בשר המכיל לפחות 15 אחוזי שומן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/10/2012

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים קבב?


הנה מתכון להכנת קבב:

המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור נענע קצוצה

1. צרור כוסברה קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כף מחוקה פפריקה חריפה

2 כפות שטוחות כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

רבע כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.

2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).

3. להכניס למקרר למשך שעתיים.

4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/10/2012

דירוג:
(9 מדרגים)

איך מכינים קבב?

הנה מתכון להכנת קבב:

1/2 קילו טלה טחון 20% שומן (רצוי מסוג פאלדה)

1/4 כוס נענע קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה

1 בצל בינוני קצוץ

50 גרם צנוברים קלויים

מעט כמון

מלח

פלפל


אופן ההכנה:

יש לערבב את כל החומרים יחד וליצור קציצות קבב. לשפד או להניח ע הגריל ללא שיפוד עד שהקבב צלוי ועשוי.

תגיות: קבב,‏ מתכונים,‏ מטבח,‏ על האש,‏ מנגל,‏ בשר,‏ בשר בקר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/07/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

איך חוגגים בטבע ושומרים על הסביבה?


הנה מספר טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע (נכון ליום העצמאות, ל"ג בעומר וכל אירוע אחר בו יוצאים לאכול ולעשות מנגל בשטח):

- הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.

- יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.

- איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.

- השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.

- הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/05/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

האם עדיף מרשמלו לבן או ורוד?

עדיף לקנות מרשמלו לבן ולא מרשמלו ורוד כי מרשמלו ורוד מכיל צבעי מאכל העלולים לגרום לאלרגיות, במיוחד לילדים ופחות בריאים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2012

דירוג:
(59 מדרגים)

איזה שימוש ניתן לעשות בקרש גיהוץ ישן?

אם החלטתם לקנות קרש גיהוץ חדש, אך בסיסו של קרש הגיהוץ הישן עדיין איתן, ניתן להשתמש בו כמעמד להניח עליו מנגל ביתי. יש בו די מקום גם למנגל קטן וגם למגש הבשר ולכלים הנלווים. המשקיעים יוכלו אף לצבוע את אותו בסיס בספריי צבעוני המתאים למתכות ולתת לו חיים חדשים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2012

דירוג:

מה הערך הקלורי של שיפודי הודו?

בשיפוד אחד של שישליק הודו יש 120 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2012

דירוג:

באיזה טמפרטורה לצלות סטייקים?

סטייקים צריכים להיות בטמפרטורת החדר בזמן צלייתם, בכדי שלא יהיו קרים מדי מבפנים במיוחד אם צולים אותם לדרגת מדיום, מדיום-רייר או נא. חשוב להוציא את הסטייקים מהמקרר מספיק זמן לפני הצלייה בכדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/04/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך לחשב את כמויות הבשר הדרושות כשעושים מנגל?

כשעושים מנגל כדאי לחשב את כמות הבשר לפי 400-500 גרם בשר לאדם מבוגר אחד.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/11/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

באיזה אתר אפשר לקבל מחשבון לחישוב כמות המזון שיש לקנות לארוחה?

באתר המצורף תוכלו להכניס את כמות הילדים, המבוגרים, הצמחונים וכו' ולקבל את הכמויות שיש לקנות. כך תוכלו להימנע מהמצב שבו אתם עושים על האש ולבסוף זורקים כמויות של בשר, סלטים, פיתות ומשקאות שקניתם לאירוע.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/08/2011

דירוג:
(5 מדרגים)

איזה מנות צמחוניות ניתן להכין על הגריל?


הנה כמה אפשרויות למנות צמחוניות אותן ניתן להכין על הגריל:

- שיפודי ירקות (עגבניות שרי, בצלצלים, פטריות, פלפלים, קישואים ועוד)

- קלחי תירס

- פיתות בשמן זית ועשבי תיבול

- חצילים פתוחים לחציים בחומץ עם מעו חומץ בלסמי או שמן זית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/05/2011

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מונעים מהקבב להתפרק בזמן צלייתו?

בכדי למנוע מהקבב להתפרק בזמן צלייתו, יש להכניסו למקפיא למספר דקות, לאחר שיצרתם ממנו את הכדורים. שימו לב - אין להקפיאו, אלא רק לייצב אותו בעזרת הקירור הקצר במקפיא.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/05/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים שיפודי טופו וירקות?

הנה מתכון להכנת שיפודי טופו וירקות:


מצרכים:
========
600 גרם טופו קשה, דל שומן, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 כף דבש אן סילאן

1 כף שמן שומשום

1 כף חומץ בלסמי

6 כפות רוטב טריאקי

1/2 כוס יין אדום יבש

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

ירקות לפי בחירה: פטריות, בצל, קישואים, עגבניות שרי וכו'.


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס לצנצנת עם מכסה חומץ בלסמי,רוטב טריאקי,שמן שומשום, יין, ג'ינג'ר ודבש ולנער היטב.

2. להניח את קוביות הטופו בקערה ולצקת עליהם את הרוטב, כך שיכסה אותם לגמרי, לכסות ולהכניס למקרר למשך לילה.

3. למחרת לשטוף ולחתוך לקוביות את הירקות (מלבד העגבניות).

4. לשפד את הטופו והירקות לסירוגין על שיפודי עץ.

5. להניח את השיפודים על גריל מחומם היטב ולצלות כ4-5 דקות מכל צד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/02/2011

דירוג:
(2 מדרגים)