התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מטבח
איך נפחית את הדמעות בזמן קילוף הבצל?

כך אפשר להפחית את הדמעות בזמן קילוף בצל:

1. לקלף את הקליפה החומה של הבצל.

2. להשרות אותו במים במשך 10 דקות.

3. לקלף מבלי לדמוע.

הצריבה נוצרת מרכיב בשם פרופנתיאל גופרי חמצני. הוא הופך לחומצה גופרתית במגע עם עינינו, אשר גורמת לצריבה. במהלך הדקות שבהן מושרה הבצל במים, מנוטרלות המולקולות האלו.
מוסר הסטיפ: עפרה מאירוביץ -יועצת בכירה בתאריך: 09/05/2017

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים לחם כשר לפסח?


הנה מתכון ללחם כשר לפסח של איריס ליפשיץ-קליגר כפי שפורסם בגיליון ממון של ידיעות אחרונות באפריל 2016:

המצרכים:
========
6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה)

מעט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (הבלילה יוצאת דלילה מאוד).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 18-20 דקות.

4. נועצים סכין ומוודאים שהלחם יצא יבש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים קערה ממצות?

כך מכינים קערה ממצות:

1. שוברים מצות לחתיכות גדולות, מניחים במים קרים לכמה דק

2. משמנים קערת זכוכית מפיירקס בכל צורה שתרצו, כזו שמתאימה לאפייה בתנור
ומצמידים את המצות הרטובות על קירות הקערה.

3. להבריש את המצות במעט בביצה.

4. לאפות בתנור בחום בינוני-נמוך (150 מעלות) עד שמתקשה.

5. להוציא מהקערה ויש לכם קערה ממצות. אפשר להגיש בתוכה דברים יבשים כמו אגוזים. אפשר גם להכין קעריות קטנות ולהגיש בתוכן סלט כמנה ראשונה.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים אוזני המן מופחתות שומן?


הנה מתכון של פיליס גלזר לאוזני המן מופחתות שומן כפי שפורסם בגיליון "מנטה" בפברואר 2010:

המצרכים לבצק:
============
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

2 כפות שמן

1/4 כוס סוכר

1 כוס קמח מלא מנופה

1.5 כוסות קמח קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח


מצרכים למלית:
============
100 גרם פרג טחון

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס חלב

2 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה

חופן צימוקים

1/2 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר. מנפים לקערה נפרדת את יתר החומרים ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים לתערובת. לשים קצרות לבצק אחיד. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. המלית: מערבבים את המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו רבע מכמות הבצק. קורצים עיגולים ברוחב 8 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. מניחים 3/4 כפית מלית במרכז כל עיגול. אוספים את קצות עיגול הבצק משלושה צדדים כלפי פנים ויוצרים צורת משולשץ מקפידים להדק היטב את הקצוות יחד. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד תום הבצק והמלית.

5. אופים 12-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומגישים.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/03/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים עוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט?


הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט לתבנית אינגליש-קייק גדולה, לפי "העוגות של מאשה":

1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:
========================

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:
=====================
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2כפית קינמון

1/4 כפית מלח

להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מזהים שביצה מקולקלת?

ביצה לא טריה שוקעת במים שבכוס. פשוט מלאו כוס במים והניחו בה את הביצה. אם היא שוקעת - היא טרייה. כי ביצה לא טריה, יצאו ממנה המים ולכן היא צפה על פני המים בכוס. האוויר הרב שבה גורם לה לצוף.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/02/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת?


הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעתף

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 01/02/2017

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לביבות שמרים מהירות?


הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חומוס עדשים?"
איך מכינים מרק פטריות?


הנה מתכון למרק פטריות מצוין:

המצרכים:
========
4 סלסלות פטריות פורטובלו

4 סלסלות פטריות שמפניון

1 כרישה

4 גבעולי סלרי בלי העלים

3 שיני שום כתוש

1 ליטר חלב שקדים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הירקות: בצל, סלרי וכרישה עד שקיפות הבצל.

2. מוסיפים פטריות, תבלינים, חלב שקדים ומים.

3. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

4. מוציאים חלק מהפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים ממרח פסטו?


הנה מתכון לממרח פסטו:

מצרכים:
======
2 כוסות עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
יש לעבד את כל החומרים יחד במעבד מזון, מיקסר אצבע או כל דרך אחרת עד לקבלת ממרח. יש לאחסן בכלי סגור היטב במקרר.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2016

דירוג:

איך מכינים קינואה?


הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת שמרים גבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מאפה אטריות וגבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך מכינים חומוס בסיר לחץ?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם מותר להכניס נייר למיקרוגל?"
איך מונעים עכירות של כוסות זכוכית?

בכדי למנוע עכירות של כוסות זכוכית יש להוציא אותן ממדיח הכלים מיד בתום השטיפה בכדי שלא יבואו במגע עם האדים החמים הגורמים לעכירות זו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/10/2016

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מאפינס קינמון?"
איך מכינים תפוחים אפויים?


הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט רימונים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קפה נמס עשיר?"