התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: מטבח
איך מכינים אוזני המן מופחתות שומן?


הנה מתכון של פיליס גלזר לאוזני המן מופחתות שומן כפי שפורסם בגיליון "מנטה" בפברואר 2010:

המצרכים לבצק:
============
1 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

2 כפות שמן

1/4 כוס סוכר

1 כוס קמח מלא מנופה

1.5 כוסות קמח קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח


מצרכים למלית:
============
100 גרם פרג טחון

1/2 כוס סוכר חום

1 כוס חלב

2 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה

חופן צימוקים

1/2 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר. מנפים לקערה נפרדת את יתר החומרים ומוסיפים בהדרגה את רסק התפוחים לתערובת. לשים קצרות לבצק אחיד. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. המלית: מערבבים את המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו רבע מכמות הבצק. קורצים עיגולים ברוחב 8 ס"מ בעזרת חותכן או כוס. מניחים 3/4 כפית מלית במרכז כל עיגול. אוספים את קצות עיגול הבצק משלושה צדדים כלפי פנים ויוצרים צורת משולשץ מקפידים להדק היטב את הקצוות יחד. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד תום הבצק והמלית.

5. אופים 12-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומגישים.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/03/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים עוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט?


הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט לתבנית אינגליש-קייק גדולה, לפי "העוגות של מאשה":

1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:
========================

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:
=====================
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2כפית קינמון

1/4 כפית מלח

להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מזהים שביצה מקולקלת?

ביצה לא טריה שוקעת במים שבכוס. פשוט מלאו כוס במים והניחו בה את הביצה. אם היא שוקעת - היא טרייה. כי ביצה לא טריה, יצאו ממנה המים ולכן היא צפה על פני המים בכוס. האוויר הרב שבה גורם לה לצוף.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/02/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך לקלף שיני שום מבלי שהידיים יקבלו ריח רע?


מקלפים את שיני השום בשיטה כזו:

מכים בשום על קרש חיתוך ואז מכניסים כמה שיניים של שום לקופסת פלסטיק. אחרי ניעור חזק של שתי דקות (סמבה!) שיני השום יהיו מקולפות.



תגיות: קילוף שום,‏ מטבח,‏ שום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/02/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת?


הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעתף

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 01/02/2017

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לביבות שמרים מהירות?


הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חומוס עדשים?


הנה מתכון להכנת חומוס עדשים:

המצרכים:
========

1 כוס עדשים ירוקות אחרי בישול

1 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים קרים

1 שן שום כתושה

1/4 כפית פפריקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
==========
מעבדים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון עד קבלת תערובת חלקה, מחלקים לכלי איחסון בגודל המתאים ושומרים בקירור עד להגשה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מרק פטריות?


הנה מתכון למרק פטריות מצוין:

המצרכים:
========
4 סלסלות פטריות פורטובלו

4 סלסלות פטריות שמפניון

1 כרישה

4 גבעולי סלרי בלי העלים

3 שיני שום כתוש

1 ליטר חלב שקדים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הירקות: בצל, סלרי וכרישה עד שקיפות הבצל.

2. מוסיפים פטריות, תבלינים, חלב שקדים ומים.

3. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

4. מוציאים חלק מהפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים נתחוני עוף או פרגית בעשבי תיבול?


הנה מתכון של השף מרב פוריץ להכנת נתחוני פרגית או חזה עוף בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג נתחוני עוף או פרגיות

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, בזיליקום, פטרוזילה וכו)

5 שיני שיני שום כתושות

1/2 י'ח צ'ילי טרי פרוס דק או לפי הטעם

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

כף חרדל

2 לימונים פרוסים דק

להגשה: מעט רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מחממים היטב מחבת כבדה ומקפיצים את התערובות בשניים - שלושה סבבים או שצולים בתנור חם ב-200 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/11/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים ממרח פסטו?


הנה מתכון לממרח פסטו:

מצרכים:
======
2 כוסות עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
יש לעבד את כל החומרים יחד במעבד מזון, מיקסר אצבע או כל דרך אחרת עד לקבלת ממרח. יש לאחסן בכלי סגור היטב במקרר.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2016

דירוג:

איך מכינים קינואה?


הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת שמרים גבינה?


הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)

4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

250 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

2 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות כפות (20 גרם) קמח

1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים

לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה

שקדים ואגוזי פקאן

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.

2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.

4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.

5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.

6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/11/2016

דירוג:

איך מכינים מאפה אטריות וגבינה?


הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית 20x25:
===================

לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן

מלח

250 גרם פסטה פנה

25 גרם חמאה, לשימון התבנית

למאפה:
=======
3 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס צימוקים

1 כפית תמצית וניל משובחת

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון

לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.

5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מרק אפונה ושום ירוק?


הנה מתכון למרק אפונה ושום ירוק של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" באפריל 2014:

המצרכים:
========
4 כפות שמן זית

4 ראשי שום ירוק טרי מקולפים

1 כרישה חתוכה

1 בצל מקולף וקצוץ

2 כוסות אפונת גינה טרייה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

מים לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר מחממים שמן זית ומאדים את השום, הכרישה והבצל עד שמזהיב קלות.

2. מוסיפים אפונה ותפוחי אדמה ומכסים שמים רק עד גובה הירקות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומשבלים יחדיו במשך כ-30 דקות.

4. טוחנים היטב ומסננים דרך מסננת עבה לשום שכן לשום ולכרישה סיבים עבים.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך משדרגים את טעמם של כדורי שוקולד?

לשדרוג טעמם של כדורי שוקולד ניתן להוסיף לתערובת רבע עד שליש כוס שמנת לבישול 9%-15% או לחלופין חלב המיועד לקפה. בנוסף להוסיף תמצית רום ותמצית וניל אם אינה מופיעה במתכון.
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 30/10/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין חומוס עם סיר לחץ?

הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/10/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

האם מותר לכסות אוכל במיקרוגל במגבת?

בהחלט, ניתן לחמם אוכל המוכנס לחימום במיקרוגל במגבת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/10/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?


הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/10/2016

דירוג:

האם ניתן להשתמש בניילון נצמד במיקרוגל?

כן, אפשרי להשתמש בניילון נצמד לכיסוי מזון במיקרוגל, אך חשוב שיהיה רווח של 3 ס"מ בין הניילון למזון, כמו כן יש להקפיד שהכיסוי יהיה רופף או מנוקב על מנת לאפשר לאדים לברוח החוצה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

האם ניתן להכניס נייר למיקרוגל?

ניתן להכניס למיקרוגל נייר כגון נייר אפייה, נייר שעווה או שקיות פופקורן, אך יש לשים לב שרשום על אריזתם אישור מפורש לשימוש במיקורגל. נייר מסוגים אחרים אין להכניס בשום אופן למיקרוגל.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/10/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מונעים עכירות של כוסות זכוכית?

בכדי למנוע עכירות של כוסות זכוכית יש להוציא אותן ממדיח הכלים מיד בתום השטיפה בכדי שלא יבואו במגע עם האדים החמים הגורמים לעכירות זו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/10/2016

דירוג:

האם לחמם מזון של תינוקות במיקרוגל?


מזון של תינוקות ניתן לחמם במיקרוגל אל לא כדאי לעשות זאת מהסיבות הבאות:

1. החימום במיקורגל גורם להרס הוויטמינים והחלבונים.

2. החימום במיקורגל אינו אחיד ועלול לגרום לכוויות בלשון אצל התינוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/10/2016

דירוג:

איזה חומרים אין להכניס למיקרוגל?


את הכלים והחומרים הבאים אין להכניס למיקרוגל:

מתכות מכל סוג

כלי פלסטיק דקים (לדוגמה קופסאות של ממרחים)

כלים חד פעמיים

נייר אלומיניום

שקיות ניילון ונייר שאינן ייעודיות למיקרוגל

נייר עיתון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מאפינס קינמון?


הנה מתכון למאפינס קינמון של ד"ר מאיה רוזמן, כפי ששירה בתוכניתה ברדיו 103fm:

המצרכים:
========
150 גרם חמאה רכה

10 כפות סוכר חום

4 ביצים

כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח מלא

2 כפיות אבקת אפיה

8 כפות חלב

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית שקעים, אפשר לסדר עטרות נייר לאפיה בכל שקע.

2. מערבבים את כל החומרים.

3. ממלאים את השקעים עד חצי הגובה.

4. אופים בחום בינוני 12-15 דקות

- בכל מאפינס יש 120 קלוריות

בתאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים תפוחים אפויים?


הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט רימונים?


הנה מתכון לסלט רימונים של ד"ר מאיה רוזמן, כפי שפירסמה בתכנית הרדיו שלה ב103fm:

המצרכים:
========
חבילה קטנה (120 גרם) של עלי בייבי

קופסת נבטי חמנייה

2 כוסות גרגרי רימון

50 גרם שקדים מולבנים, אפשר תערובת של שקדים ואגוזי מלך קצוצים

150 גרם גבינת פטה 5% מגוררת

לרוטב:
=====
3 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן בוטנים

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות מיץ לימון

סוכרלוז נוזלי כמה טיפות

שום גבישי, מלח


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים קצת את נבטי החמניה.

2. מערבבים עם יתר החומרים.

3. אפשר לאכול חצי מכמות הסלט יחד עם פרוסת לחם כארוחת ערב כיפית בכל תפריט דיאטה, או להגיש כסלט חגיגי גם בערב החג.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קפה נמס עשיר?


כך מכינים קפה נמס עשיר:

1. שמים כפית שטוחה של קפה נמס בכוס (אפשר לשלב גם קפה שחור או להחליף בסוג אחר של קפה).

2. מוסיפים סוכר לפי טעמכם (מומלץ סוכר דמררה).

3. מוסיפים מים רותחים בגובה 1/4 כוס ומערבבים.

4. מוסיפים מעט מאוד שמנת לבישול 9% עד 15% ומערבבים.

5. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ- 7/8 מהכוס.

6. מנערים את בקבוק/קרטון החלב ומוסיפים חלב עם קצף לכוס (אפשר להשתמש בשני סוגי חלב - 3% למשקה ו-2% מועשר לקצף).

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 20/09/2016

דירוג:
(23 מדרגים)

איך מוצאים קליפת ביצה שנשברה בטעות והצטרפה לבלילה?


אם נפלה לכם חתיכה של ביצה לבלילה, קחו את אחד החצאים של הביצה שהרגע שברתם ותדוגו איתה את החתיכה, הדבר יעיל בהרבה מלנסות להוציא אותה עם כפית, מזלג או עם היד.
מוסר הסטיפ: שרון קל בתאריך: 07/09/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך להכין כריכים טעימים לבית הספר?

הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:

1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון

2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון

3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון

4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
מוסר הסטיפ: חיילים יקרים,אתם בליבנו תמיד בתאריך: 06/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך משדרגים טעם של פנקייק?

כדי לשדרג טעם של פנקייק יש להוסיף לבלילה לפני הטיגון כפית אחת של תמצית וניל.
מוסר הסטיפ: help12 בתאריך: 04/09/2016

דירוג:
(1 מדרגים)