התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: לחם ביתי
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים מחמצת?


להכנת מחמצת הנה מדריך וידאו מצוין:

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

אצל מי ניתן לקנות לחמים ביתיים מצוינים במצפה רמון?

לחמים מצוינים במצפה רמון ניתן לקנות אצל יונינה הטווה, 08-6588759
יש לתאם יום לפני שמגיעים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2013

דירוג:

איך מכינים לחם ללא סוכר וללא גלוטן?

הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:

1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:

1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/08/2012

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים לחמניות גבינה וזיתים?


הנה מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים:

המצרכים (להכנת 10 לחמניות):
===========================
200 גרם חמאה

1 כפית מלח

1-2 כפית סוכר

1/2 ק"ג קמח

1 מיכל יוגורט לבן או שמנת חמוצה

1 מיכל גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל או עמק) מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס טבעות זיתים שחורים מסוננות (אפשרי גם זיתים ירוקים)

אפשרות: פלפל חריף, בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
===========

1. לפורר את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר ולעבד לבצק.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.

3. להוסיף את שאר החומרים לתערובת ולקרר 15 דקות.

4. לגלגל את הבצק לכדורים לא גדולים.

5. להניח את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת ולאפות בין 40-50 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב - שחום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/03/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין פוקאצ'ה?"
איך מכינים לחם סודה?


הנה מתכון להכנת לחם סודה:

המצרכים:
========
חצי קילו קמח מלא
2 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתייה
250 מ"ל ריוויון
100 מ"ל מים חמים


אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף אליהם את הנוזלים עד לקבלת בצק רך.

2. ליצור מהבצק כיכר עגולה ולהניח על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. לאפות בחום של 220 מעלות במשך 30-40 דקות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2011

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים לחמניות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה?


החומרים:
========
4 כוסות של קמח תפוחי אדמה
1.75 כוסות מים חמים
0.5 כוס שמן זית או שמן קנולה
8 ביצים


אופן ההכנה:
===========

1. ערבבו את הקמח והמים היטב.

2. הוסיפו את השמן לתערובת.

3. הוסיפו גם את הביצים.

4. שמנו את הידיים בשמן.

5. צרו בידיים כדורים קטנים או בינוניים, מהעיסה.

6. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

7. אפו את הלחמניות, עד להשחמה שלהן.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/04/2010

דירוג:
(337 מדרגים)

איך מכינים לחם בירה טעים ומהיר?


לחם בירה הוא לחם קל מאד להכנה ומה שמתקבל הוא לחם ריחני ומצויין, שניתן לגוון בכל פעם, בתוספות אחרות וטעימות זו מזו.


מרכיבים:
========
קמח אוסם - האריזה הקטנה
בקבוק בירה לבנה קטן
חופן של זיתים שחורים קצוצים
מלח
פלפל


הוראות הכנה:
============
1. מערבבים את הקמח והבירה, ביחד עם הזיתים השחורים הקצוצים, ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

2. יוצקים לתוך תבנית של עוגה אנגלית.

3. מכניסים לתנור לכ-25 דקות בחום בינוני, עד שהלחם משחים ומתייצב.



תוספות אפשריות (על פי הטעם):
=============================
אפשר להוסיף לבצק אגוזים שלמים או שבורים ולצפות את הלחם בשומשום, בגרעיני חמניה או בגרעיני דלעת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/03/2010

דירוג:
(8 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"לחם שום - איך להכין לחם שום?"
איך מכינים לחם תפוחי אדמה כשר לפסח?


החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת גלוטן לאפיה
2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/10/2007

דירוג:
(23 מדרגים)

איך לאפות לחם בירה?


1. יוצקים בקבוק בירה 330 מ"ל לקערה ומניחים לבועות להתנדף.

2. מוסיפים 4 כפות סוכר, 3 כוסות קמח תופח וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

3. מערבבים לבצק ויוצקים עליו 6 כפות חמאה מומסת.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים שעה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(4 מדרגים)