התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: כשר לפסח
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים לחם כשר לפסח?


הנה מתכון ללחם כשר לפסח של איריס ליפשיץ-קליגר כפי שפורסם בגיליון ממון של ידיעות אחרונות באפריל 2016:

המצרכים:
========
6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה)

מעט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (הבלילה יוצאת דלילה מאוד).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 18-20 דקות.

4. נועצים סכין ומוודאים שהלחם יצא יבש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים ממתק מוצרט כשר לפסח?


הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפיות שמן קוקוס

200 גרם שקדים מולבנים

4-5 כפות סירופ רוזטה

1 כף אבקת סוכר

2 כפיות מחית פיסטוק


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.

2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.

3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.

4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.

5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.

6. שומרים במקרר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הערך הקלורי של קציצת פרסה?

בקציצת פרסה (כרשה) אחת יש 75 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת קוקוס עסיסית וכשרה לפסח?


הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/04/2016

דירוג:

איך מכינים מרק עוף עם כופתאות מצה?


הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/04/2016

דירוג:

איך מכינים עוגת מרציפן כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/04/2016

דירוג:

איך מכינים עוגת פאדג' שוקולד לפסח?

הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:

המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות

160 מ"ל (2/3) חלב

120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר

לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.

5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.

6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.

8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.

9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות שקדים לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין גלילת מצות ושוקולד?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לחמניות לפסח?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם יש קמח כשר לפסח?"
איך מכינים עוגת בראוניס כשרה לפסח?

הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/12/2010

דירוג:
(12 מדרגים)

האם יש "נשנושים" כשרים לפסח?

הנה כמה "נשנושים" בריאים לפסח:


- פירות יבשים

- סלט פירות

- פריכיות מתוקות

- פופקורן

- תערובת אגוזים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/04/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לחמניות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה?


החומרים:
========
4 כוסות של קמח תפוחי אדמה
1.75 כוסות מים חמים
0.5 כוס שמן זית או שמן קנולה
8 ביצים


אופן ההכנה:
===========

1. ערבבו את הקמח והמים היטב.

2. הוסיפו את השמן לתערובת.

3. הוסיפו גם את הביצים.

4. שמנו את הידיים בשמן.

5. צרו בידיים כדורים קטנים או בינוניים, מהעיסה.

6. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

7. אפו את הלחמניות, עד להשחמה שלהן.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/04/2010

דירוג:
(337 מדרגים)

איך מכינים לחמניות לפסח?


מרכיבים:
========
2 כוסות קמח מצה מנופה
חצי כוס שמן
1.5 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים טרופות


ההכנה:
======
1. ערבבו את כל החומרים ביחד, ללא הביצים, וקררו.

2. הוסיפו את הביצים אחת אחת (מומלץ בכף עץ).

3. הכינו כדורים קטנים, שיהיו הלחמניות, והניחו בתוך תבנית משומנת.

4. אפו את הלחמניות בחום בינוני, למשך שעה, או עד שיזהיבו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2010

דירוג:
(17 מדרגים)

מציות משודרגות וקלות להכנה לכבוד פסח

היחס הנכון בעיני הוא:
ביצה שלמה + חצי כוס חלב + מצה שלמה מפוררת לחתיכות של 3-4 ס"מ + 1-2 כפות גבינה מגוררת ( אפשרי בולגרית מגוררת ו/או גבינת קצ'קבל מגוררת ו/או גבינה צהובה מגוררת).

לחמם שמן במחבת, ולטגן בגודל הרצוי עד שמזהיב מכל צד.
בתיאבון, חג שמח!
מוסר הסטיפ: ד"ר גיא וולפין בתאריך: 10/04/2009

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים עוגת קוקוס?

הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח, פרווה.

החומרים:
========
6 ביצים
¼1 כוס סוכר
½ כוס קמח מצה מסונן
100 גרם קוקוס
½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)
2 כפות ברנדי (כשר לפסח)
100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.
להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.
לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.
להוסיף ולערבב בעדינות:
½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: ליאנו_ש בתאריך: 01/04/2009

דירוג:
(12 מדרגים)

איך מכינים לחם תפוחי אדמה כשר לפסח?


החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת גלוטן לאפיה
2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/10/2007

דירוג:
(23 מדרגים)

בקישור המצורף ניתן למצוא מתכוני עוגות לפסח, רובם על בסיס קמח תפוחי אדמה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/10/2007

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים קניידלאך מצויין?

אצלנו מגישים קניידל אחד בלבד שיוצא אחרי הבישול בגודל של אגרוף קמוץ בערך. אבל הוא קליל כמו נוצה.


כמויות ל-12 סועדים בערך:
========================
8 ביצים גדולות
2 כוסות קמח מצה
2 כפות גדולות שמן שמסונן מטיגון בצל
4 כפות מרק עוף
מים לעיבוי – לפי הצורך (יש הסבר)
מלח, פלפל שחור - במידה !


הוראות הכנה:
============
מטגנים 2 בצלים בחצי כוס שמן, עד שמתחילים להזהיב. מסננים מהם את השמן ומקררים .

טורפים היטב את הביצים, כשמתקבל קצף די גבוה, מוסיפים את השמן והתבלינים. בעניין התיבול: חשוב לזכור שהמרק עצמו מתובל ולכן צריך לשים לב שהכמויות תהיינה מתאימות אחרי הבישול הממושך, ספיחת המרק לכופתאות וכו'.

אח"כ מוסיפים לאט-לאט את קמח-המצה ואת המרק. מערבבים ובודקים את מרקם העיסה.

במידת הצורך (תמיד צריך קצת), מוסיפים מעט מים רגילים כדי שהעיסה לא תהיה דחוסה, אלא רכה יותר (לא דלילה ). בשלב זה מכסים את העיסה ושומרים במקרר כמה שעות או אפילו לילה, אבל לא פחות משעתיים.
כשמוסיפים את המים לעיסה, יש לזכור שבזמן הקירור, היא תתקשה. אבל גם אחרי שמוציאים מהמקרר אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שזה קשה-כבד מדי.
אחרי הפעם הראשונה כולם הופכים לספציאליסטים.....

הכי חשוב זה תכנון הזמנים:
מכינים בבוקר ומכניסים למקרר עד אחה"צ בערך ב-16:00 , בדרך כלל זה מטופל במקביל להכנת החרוסת....

אז מכינים כדורים מאורכים כמו ביצה, בעזרת עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לא רך ולא קשה. הסימן שהבצק טוב: בעת ההכנה רואים את סימני האצבעות של המכינה והכדור שנוצר אינו סימטרי אלא אליפסי מעט... לעיתים סימני האצבעות נשארים אפילו אחרי הבישול הממושך וזה סימן שהבצק היה מושלם...

זורקים ישר למרק, מוודאים שיש בו הרבה מאוד נוזלים אפילו זה מחייב להוסיף מים, הרי אחרי בישול ממושך המרק יצטמצם שוב ויחזור לטעמו המרוכז. מבשלים תחילה בסיר פתוח, על אש גבוהה עד שהם צפים, אח"כ על אש נמוכה עוד כשעה. בשלב מסויים מכבים את האש ומדליקים שוב בכניסת החג, ככה זה מתבשל עש אש נמוכה, במשך הסדר עד הארוחה.

למי שחשוב לשמור על צלילות המרק, אפשר לבשל אותם במים בנפרד ורק לפני ההגשה להכניס אותם למרק. הטעם לא יהיה כמובן אותו דבר.
מוסר הסטיפ: יעלה בתאריך: 10/04/2007

דירוג:
(4 מדרגים)

האם יש מתכון לעוגת מצות?


עוגת פרווה, ללא אפיה, מוצלחת:


החומרים ואופן ההכנה:
===============
להמיס על האש ולערבב:
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 חבילת מרגרינה בלי מלח
4 שוקולד מריר פרווה
⅓ כוס מים
להוסיף: 3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: נוע'לה בתאריך: 08/04/2007

דירוג:
(7 מדרגים)

נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..


המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה – בטמפרטורת חדר.
1 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות קקאו גדושות
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים קצוצים
4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)


אופן ההכנה:
========
להפריד חלמונים מן החלבונים.
להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.
לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.
להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.
להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).
להוסיף את השקדים ופירורי המצה.
ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.

הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
מוסר הסטיפ: נוע'לה בתאריך: 08/04/2007

דירוג:
(20 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין כרובית מטוגנת לפסח עם קמח מצות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לחמניות כשרות לחג הפסח?"
רוצים מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח? - הנה:


חומרים:
=====
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן בוטנים
1 כוס קמח מצה
מיץ מלימון 1 סחוט
3 ביצים מופרדות
2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים
1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
- ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.
- בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.
- שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.
- אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: אמא ל3+חתול בתאריך: 02/04/2007

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין במהירות עוגת שוקולד לפסח?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת סברינה?"