התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: טיגון
מהי הדרך הבריאה ביותר להכנת בשר?

הדרכים הבריאות ביותר להכנת בשר הן בישול ואפייה. יש להעדיף דרכי הכנה אלה על פני טיגון וגריל ובמיוחד גריל פחמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מוסיפים טעם לשניצל?

לשדרוג טעמו של השניצל יש להוסיף לבלילת הביצה הטרופה מספר תבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקות מתוקה וחריפה, מעט קארי) והסוד- כפית רוטב שום או ממרח שום ושמן זית. מערבבים היטב לבלילה חלקה. טובלים את חזה העוף ומצפים בפירורי לחם מוזהבים ומטגנים.
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 24/11/2016

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מנטרלים ריח של טיגון בבית?

בכדי לנטרל ריח של טיגון בבית יש להרתיח בפינג'ן קטן מעט מים עם כמה טיפות תמצית וניל (זה של העוגות), לתת למים לבעבע כמה דקות ובחדר יתפשט ריח מתקתק שמנטרל את ריחות הטיגון מיד.
מוסר הסטיפ: אפרת בתאריך: 28/06/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים מקציצות להידבק לידיים בשלב הכנתן?

בכדי למנוע מקציצות להידבק לידיים כשמכינים אותן יש לשים לידכם קערה עם מים ולאחר הכנת כל שתי קציצות יש לטבול את הידיים במים, כל לא תדבק תערובת הקציצות לידיים והקציצות יצאו יפות יותר.
מוסר הסטיפ: יעקובי בתאריך: 23/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?


הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 14/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

האם הכרחי להימנע מטיגון מזון כדי לשמור על תזונה בריאה?

לא. ניתן לטגן מזון כל עוד שולטים על כמות השמן. המזונות שהכי כדאי לטגן הם חלבונים מאחר והם סופחים הכי מעט שומן (לדוגמה ביצים, דגים ובשר כמו סטייק פילה או סטייק הודו), ניתן גם להקפיץ ירקות במעט שמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"באיזה שמן הכי כדאי לטגן?"
איך מכינים דג טלוויזיה?

דג טלוויזיה (באטיס, דג חול) הוא דג עדין, עסיסי וטעים מאוד. עיקר העצמות שלו מתרכזות באידרה אותה ניתן לשלוף די בקלות. ההכנה המתאימה ביותר לדג זה היא טיגון בשמן עמוק או במחבת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזו תזונה גורמת להחרפה של ריח זיעה?

המאכילים הבאים עלולים לגרום להחרפה בריח הזיעה:

אוכל חריף

אוכל מטוגן

חילבה

סלרי

שום

קפאין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/06/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם כדאי לטגן בחמאה?"
איך מטגנים בצורה בריאה?


טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את הדברים הבאים:

- העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.

- לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.

- טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.

- טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.

- הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/03/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איל יודעים שהקציצות יצאו טוב?

בכדי לדעת שקציצות יצאו טוב, כדאי לטגן בהתחלה רק קציצה אחת, לטעום אותה, במידת הצורך לתקן תיבול ולשפר טעמים ואז לטגן את כל שאר הקציצות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להיפטר מריח של טיגון בבית?"
מאילו סוגי מזון כדאי להימנע בכדי לא לסבול מליחה?


סוגי המזון הבאים עלולים לגרום לליחה או להגביר אותה ולכן לסובלים ממנה כדאי להימנע או להפחית משמעותית מהמוצרים הבאים:

- מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה

- בוטנים

- במבה

- פירות הדר ובמיוחד קלמטינות ותפוזים

- בננות

- תפוח אדמה

- אוכל מטוגן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות ירק?"
איך להתמודד עם בגדים מסריחים מעישון?
איך מתמודדים עם ריחות טיגון על בגד?

להפגת ריחות קשים מהבגדים, מכבסים אותם בתכנית רענון קצרה, במקום בתכנית מלאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לדעת שסופגנייה תפחה מספיק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה שמן צריך לטיגון סופגניות?"
איך מתפיחים סופגניות בתנור?

בצק הסופגניות תופח בצורה יפה כשהוא באיזור חמים, לשם כך ניתן לנצל את תנור האפייה. כך מתפיחים בצק בתנור אפייה:

1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך.

2. מניחים בתחתית תנור האפייה קערת מים רותחים.

3. מכניסים את תבנית הסופגניות לתנור.

4. משאירים את דלת התנור פתוחה.

5. כשהסופגניות מגיעות לגודלן הרצוי מוציאים אותן מהתנור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/11/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה הגודל האידיאלי לסופגנייה?"
באיזה שמן מטגנים סופגניות?

לטיגון סופגניות כדאי להשתמש בשמן קנולה בשל עמידותו הטובה יחסית לשמנים אחרים לחום, כמובן שיש להקפיד להשתמש בשמן שלא נעשה בו כבר שימוש קודם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איפה יש מתכונים של כרוביות מטוגנות בטחינה?


מתכון כרובית מטוגן בטחינה יהיה כך:

1 קילו כרובית טריה

טחינה שהכנתם בבית מכוס טחינה גולמית



הכנה:
=====
1. חתכו את הכרובית לפרחים וחממו סיר טיגון עם שמן על הגז.

2. טגנו את פרחי הכרובית, עד הזהבה. הוציאו מהשמן וסננו אותם בקערה.

3. הכינו טחינה (ראו מתכון בתגית "טחינה, מתכונים")..

4. הוסיפו לקערת הטחינה את פרחי הכרובית המטוגנים וערבבו.

5. הכניסו למקרר.


הגישו קר. בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)