התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: טיגון
מהי הדרך הבריאה ביותר להכנת בשר?

הדרכים הבריאות ביותר להכנת בשר הן בישול ואפייה. יש להעדיף דרכי הכנה אלה על פני טיגון וגריל ובמיוחד גריל פחמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להוסיף טעם לשניצל מטוגן?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לנטרל ריח של טיגון בבית?"
איך מכינים קציצות ירק?


הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 14/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"באיזה שמן הכי כדאי לטגן?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם כדאי לטגן בחמאה?"
איך מטגנים בצורה בריאה?


טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את הדברים הבאים:

- העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.

- לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.

- טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.

- טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.

- הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/03/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לדעת שהקציצות יצאו טוב?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להיפטר מריח של טיגון בבית?"
איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות ירק?"
איך להתמודד עם בגדים מסריחים מעישון?
איך מתמודדים עם ריחות טיגון על בגד?

להפגת ריחות קשים מהבגדים, מכבסים אותם בתכנית רענון קצרה, במקום בתכנית מלאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לדעת שסופגנייה תפחה מספיק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה שמן צריך לטיגון סופגניות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להתפיח סופגניות בתנור?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה הגודל האידיאלי לסופגנייה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"באיזה שמן לטגן סופגניות?"