התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: חצילים
איך מכינים לזניית חצילים ועגבניות?

הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========

1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2016

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה חשוב לדעת על קילוף חצילים קלויים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין ירקות צלויים בטחינה?"
אילו תוספות מתאימות לשקשוקה?


הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

- נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

- חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

- פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

- פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

- גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך מוציאים קוץ מהאצבע?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאחסן חצילים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מיונז חצילים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בחציל בטחינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה קלוריות יש בחציל מבושל?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין אנטיפסטי?"
איך מטגנים חצילים עם כמה שפחות שמן?

בכדי לטגן חצילים עם כמה שפחות שמן יש לבזוק עליהם מלח גס מיד עם פריסתם ולהכניסם למייבש חסה. השילוב של המלח הגס עם הסיבובים של מייבש החסה גורמים לחציל להתייבש ולספוג מעט מאד שמן בזמן הטיגון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חצילים ביוגורט?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"אילו ירקות אפשר להכין על הגריל?"
אם אתם רוצים לקלות חצילים על הכיריים מבלי ללכלך את הכיריים, הניחו אותם על הגז כשהם עטופים בנייר כסף.

לאחר שהחצילים התקררו, חצו אותם לסירות והוציאו את תוכם בעזרת כף. בשום אופן אל תקלפו אותם מתחת למים זורמים, כי זה ממש הרסני לטעם.
תגיות: מטבח,‏ חצילים,‏ קלייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סביח?
או איך להכין "בר ובבינג'אן" - ארוחת המאחרים לקום בשבת של יהודי עיראק?


להכין סביח לבד אפשר כך:

מכניסים לתוך פיתה:
- חצילים מטוגנים
- ביצה חומה פרוסה
- טחינה (יש המוסיפים גם חומוס)
- אפשר להוסיף סלט ירקות
- יש עיראקים שמוסיפים גם תפוחי אדמה מבושלים.

- פטרוזיליה, בצל קצוץ וקצת עמבה מלמעלה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(7 מדרגים)

הקפאת חצילים?

בהחלט אפשר להקפיא חצילים, כשהם קלויים ומסוננים היטב.

משך ההקפאה יכול להיות גם לתקופה ארוכה של מספר חודשים.
תגיות: חצילים,‏ הקפאה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

מתכון סלט קבויות חצילים בטחינה - רוצים מעדן מלכים? - קבלו מתכון:


1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).

2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.

(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).

3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).

4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.

5. הגישו כך. מומלץ!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(7 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"בחירה של חציל טוב - איך לבחור חציל?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לבחור חצילים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה חצילים לא לקנות בשום אופן?"