התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: חומוס
מה הערך הקלורי של צלחת חומוס לניגוב?

בצלחת חומוס יש 650 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים מי שום לימון כתוספת לחומוס?


הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים חומוס לפי אהרוני?


הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חומוס עדשים?"
מה ערך הקלורי של חומוס?

בכף גדושה של חומוס יש 150 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/11/2016

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך מכינים חומוס בסיר לחץ?"
איך משיגים מרקם חלק בחומוס שמכינים לבד?

כדי להגיע למרקם חלק של החומוס הקפידו על הדברים הבאים:

גרגרים קטנים - ככל שהגרגרים קטנים המרקם יהיה חלק יותר. בקשו חומוס בולגרי.

גרגרים נימוחים - גרגרי חומוס מוכנים רק כשהם נימוחים, נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

סודה לשתייה - 2 כפיות לקילו. כדי לרכך את הגרגרים ולקבל מרקם חלק באמת חייבים להשתמש בסודה לשתייה. אל בהלה - אם לא תוסיפו יותר, היא לא תקלקל את הטעם.

מכינים את הטחינה בנפרד - הכינו את הטחינה בנפרד. ערבבו אותה בעדינות עם מעט מים ורק אז הוסיפו אותה לעיסת גרגרי החומוס.

שמן - הוספת מעט שמן עושה לו טוב, אבל רק אם אתם ממש חייבים.

לטחון היטב - ככל שתטחנו זה יהיה חלק יותר.


מרכיב סודי שיש רק בחומוסיות הוא מיקסר גדול, שבנוסף למעיכת החומוס הטובה גם מכניסה לתוכו הרבה אוויר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/07/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


להכנת חומוס בסיר לחץ עשו כך:

הכניסו את החומוס לאחר ההשריה של 24 שעות לתוך שפע של מים קרים.

לא לשים מלח!

להוסיף 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה לכל שתי כוסות גרגרי חומוס.

הניחו במים 2-3 שיני שום שלמות.

הרתיחו את החומוס ואז העבירו לאש קטנה בסיר לחץ.

בשלו במשך שעה וחצי ויותר.

ודאו שהגרגרים נמעכים בקלות בין שתי אצבעות.

קררו את הגרגרים המבושלים.

הכינו במעבד מזון, עם מיץ לימון, הרבה טחינה, כמון ומלח. אם חסרים מים - הוסיפו ממי הבישול ששמרתם בסיר לחץ.


בהצלחה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/05/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לשפר מרקם של חומוס?"
איך מעשירים מרק בפחמימות מורכבות?

כאשר מעשירים מרק בפחמימות מורכבות בעלות ערך גליקמי נמוך הוא יכול להוות ארוחה שלמה, כדי לשמור על הבריאות ועל מיעוט קלורי כדאי לא להוסיף שומן כלל. אלו המרכיבים שניתן להוסיף למרק:

גריסים

עדשים

שעועית לבנה

שעועית חומה

אפונה

גרגרי חומוס

אורז

ועוד
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/12/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ביקורת ב-5 מילים על מסעדת רחמו בירושלים:

האימפריה הירושלמית של האוכל הביתי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/08/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאכול חומוס ולא להשמין?"
איפה כדאי לאכול חומוס בטייבה?

חומוס בטייבה כדאי לאכול במסעדת אבו חסן - חומוסיית קאדי - בכניסה הדרומית, המסעדה הראשונה מימין כשבאים מכיוון כפר סבא או מכללת בית ברל. טלפון: 050-5379586
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/04/2015

דירוג:
(5 מדרגים)

איזה חומוסיות טובות יש בכפר בוקעתא?
איפה מומלץ לאכול חומוס בבוקעתא שבצפון?


חומוס טוב בישוב בוקעתא ניתן למצוא בחומוס פול אבו-סלמאן בוקעתא. האוכל המומלץ שמכין מוחמד מוגרבי. הנה פרטיו:

חומוס פול אבו-סלמאן בוקעתא
בכניסה הצפונית של בוקעתא (הראשונה ממסעדה או השניה מכיוון קיבוץ אלרום)
פונים צפון-מזרחה ואחרי 50 מ' בצד ימין.
פתוח כל יום 9:00-17:00 בימים א'-שבת
רמת הגולן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2014

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה החומוסיות הטובות בג'לג'וליה?"
איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה מרק בריא לחולי סוכרת?

לחולי סכרת כדאי להוסיף למרק קטניות המסייעות בעיכוב ספיגת הסוכר בדם כמו:

חומוס

שעועית יבשה

עדשים

פולי סויה

מש

שעועית

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/01/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קציצות ירק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה מומלץ לאכול חומוס בשכם?"
מה לעשות בכדי שתמיד יהיה בבית חומוס מוכן לבישול?

בכדי שתמיד יהיה בבית חומוס זמין לבישול יש להשרות במים כמות גדולה של חומוס למשך הלילה ולאחר השטיפה והסינון בבוקר, לחלקו לשקיות ולשמור במקפיא. כדאי לכתוב על כל שקית את הכמות שיש בה (יש לשקול את השקית לשם כך) ובאיזה תאריך הוקפאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/09/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בבאקה אל גרביה?



חומוס אבו אחסאן המעולה! - רחוב אלקודס, כיכר שנייה מהכניסה הצפונית. בצד ימין שלט לבן ענק.
טלפון: 052-5294034

שעות פתיחה:
ימים א'-ה' 06:00-17:00
יום ו' 06:00-13:00
שבת 06:00-17:00

חומוס פול אבו אל עבד - ברחוב אלקודס מול המסגד.

חומוס עלי שרפה - רח' אלקודס.
שעות פתיחה:
ימים א'-שבת 08:00-18:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/09/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בעיירה קלאנסווה?

חומוס עפיף - חומוסיית קאדי - ברחוב הראשי ליד בנק הפועלים, קלנסווה. טלפון: 054-6813311

חומוסיית קאדי - ברחוב הראשי ליד בנק הפועלים, קלנסווה. טלפון: 054-6813311
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/06/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט גרגרי חומוס פיקנטיים?


הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
==============

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2013

דירוג:

איך מכינים רוטב לימון לחומוס?


כך מכינים רוטב לימון חריף לחומוס:

המצרכים:
======

פלפל ירוק חריף מאוד

1 שן שום קטנה

מיץ מ-1 לימון סחוט טרי

מלח

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
========

1. לטחון בבלנדר או מוט טחינה שום, פלפל, מיץ לימון ומלח.

2. להוסיף את השמן ולערבב היטב.

3. שופכים על גרגרי החומוס (מתאים במיוחד למסבחה) או מנחים בקערית כתוספת לחומוס.





מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

תוך כמה זמן חומוס מתעכל בגוף?

חומוס מתעכל בגוף תוך 90 דקות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

למה כדאי לאכול גרגרי חומוס?


כדאי לאכול גרגרי חומוס מהסיבות הבאות:

- עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים בהורדת הכולסטרול

- מכילים חומצות אמינו, לכן אם אוכלים אותם יחד עם דגנים מלאים הם מספקות חלבון מלא לגוף.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/03/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה מומלץ לאכול חומוס בהרצליה?"