התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: בשר
מהי הדרך הבריאה ביותר להכנת בשר?

הדרכים הבריאות ביותר להכנת בשר הן בישול ואפייה. יש להעדיף דרכי הכנה אלה על פני טיגון וגריל ובמיוחד גריל פחמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איפה להניח את הבשר בסיר החמין?


כך יש להניח את הבשר בסיר החמין:

את בשר הבקר יש להניח בתחתית סיר החמין על מנת שלא יתייבש.

את העוף יש להניח בראש הסיר בכדי שיקבל צבע שחום.

עצמות המוח יש לשים בראש הסיר בכדי שיטפטפו על גל תכולת הסיר ויעניקו את טעמן.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איזה בשר כדאי לשים בחמין?


אלו סוגי הבשר המתאימים לחמין:

שפונדרה

שריר קדמי עם עצם

צוואר פרה

שילוב של בשר בקר עם כרעיים של עוף

תגיות: חמין,‏ בשר,‏ תזונה,‏ איזה לבחור
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/03/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה בשר הכי בריא לאכול?


הנה 4 דרכים לאכילת בשר בצורה בריאה:

1. רצוי לאכול עוף ודגים ולא בשר אדום.

2. במידה ואוכלים בשר אדום יש לצרוך אותו בכמות קטנה, לבחור בשר רזה ולאכול אותו בתוספת ירקות.

3. הירקות שכדאי לאכול ליד הבשר כדי לנטרל תרכובות מסרטנות הם אלה: ברוקולי, תרד, כרוב, כרובית, שום ובצל.

4. מנקניקיות כדאי להימנע לגמרי ובכל מקרה לא לאכול אותם יחד עם צ'יפס וקולה, שילוב לא בריא בכל קנה מידה אפשרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין צלי בקר ביין אדום?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה בשר צריך למנת המבורגר?"
מהי כמות הבשר המומלצת למנת סטייק?

בסטייק צריך להיות 200-300 גרם בשר.
תגיות: סטייקים,‏ בשר,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לבחור נתח בשר לסטייק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"אילו בשרים נחשבים למסרטנים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה בשר לקנות לקוסקוס?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה יין להגיש עם עגל צלוי?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איפה מומלץ לאכול שיפודים בטייבה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לחתוך צלי בקר?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איזה בשר מתאים לצלי?"
איך ניתן להקל על עצירות וגזים בזמן ההיריון?


כך ניתן להקל על בעיות עצירות וגזים בתקופת ההיריון:

- להקפיד לשתות הרבה

- לשלב בתזונה דגנים מלאים, ירקות טריים עם הקליפה, שזיפים מיובשים ויוגורט

- להפחית משמעותית את כמויות הבשר ובמיוחד בשר אדום

- להקפיד ללעוס היטב את האוכל ולאכול לאט

- להיכנס בשעה קבועה לשירותים ולהמתין לפעולת מעיים

- להימנע מלחיצות בשירותים, הדבר עלול לגרום לנזק ברצפת האגן

- להימנע מנטילת משלשלים העלולים לגרום לצירים מוקדמים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מה לעשות בכדי שהמנגל יצליח?"
מהם השימושים לעלי דפנה במטבח?


עלי דפנה משמשים כתוספת תיבול לבשר, דגים, מרקים וירקות, מרקים, כמו גם כתוספת לכבושים שונים (חמוצים, זיתים ועוד).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/12/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים הרעלת מזון?


בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

- שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

- שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

- שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

- יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

- הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

- ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

- הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.


- הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

- הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

- הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

- שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

- לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

- חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

- שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/10/2014

דירוג:
(3 מדרגים)