התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: ביצים
איך מכינים סלט תפוחי אדמה וביצים?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים של מאיה מרום:

המצרכים:
========
6 תפוחי אדמה לא קלופים

6 ביצים

בצל

2-3 כפות שמן זית

הרבה מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבשלם יחד באותו הסיר אך לא חייבים).

2. מסננים מהמים ומצננים היטב, אם מתאפשר רצוי לבשל יום קודם ולתת לביצים ולתפוחי האדמה לנוח לילה במקרר.

3. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, הביצים והבצל, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מזהים שביצה מקולקלת?

ביצה לא טריה שוקעת במים שבכוס. פשוט מלאו כוס במים והניחו בה את הביצה. אם היא שוקעת - היא טרייה. כי ביצה לא טריה, יצאו ממנה המים ולכן היא צפה על פני המים בכוס. האוויר הרב שבה גורם לה לצוף.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/02/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"כמה סידן יש בביצים?"
מה כמות החלבון שיש בביצה?

בביצה אחת יש 7 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מקציפים ביצים בצורה נכונה?


הנה הכללים של ישראל אהרוני להקצפה נכונה של ביצים, כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:

- הקפדה על קערת מיקסר ומקצף נקיים לחלוטין משומן.

- הקפדה על הפרדה מעולה בין חלבונים לחלמונים, חשוב לוודא שאף טיפת חלמון לא תיגע בחלבון.

- מתחילים את ההקצפה במהירות בינונית, אחרי דקה מגבירים את המהירות ותוך כדי עבודה מוסיפים את הסוכר לאט ובזרם דק.

- חשוב לא להקציף יותר מדי. יש להפסיק את ההקצפה כשהקצף מבריק. הקצפת יתר גורמת לקצף קשה ויבש שנשבר בזמן הקיפול.

תגיות: הקצפה,‏ ביצים,‏ אפייה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/05/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מבדילים בין ביצה מבושלת לביצה לא מבושלת?

אם שמתם בטעות ביצה קשה ליד ביצים שטרם בושלו תוכלו להבדיל בינהן בעזרת סיבובן על השיש. ביצה לא מבושלת תיפול מיד ואילו הביצה הקשה תסתובב בקלות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של מצייה?

במצייה המכילה מצה אחת, ביצה אחת ומעט שמן לטיגון יש 290 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

אילו דברים חשוב לדעת על הוספת ביצים לשקשוקה?


הנה מספר דברים שחשוב לדעת על הוספת ביצים לשקשוקה:

- ניתן להוסיף לשקשוקה ביצים שלמות או רק את החלמונים (הצהוב), תלוי בטעם האישי.

- על מנת לקבל ביצים כתומות יש להשתמש בביצים המועשרות באומגה 3.

- על מנת לדעת כמה ביצים יכנסו למחבת יש לחשב את גודל הביצה לפי 8-9 ס"מ כל אחת.

- ניתן לבשל את הביצים בשקשוקה עם מכסה או בלי מכסה, יש לקחת בחשבון שבבישול עם המכסה הביצים סופגות את האדים של הבישול.

- תמיד יש לטעום ולתקן את טעם הרוטב לפני הוספת הביצים.
תגיות: שקשוקה,‏ ביצים,‏ בישול,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/01/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

האם הכרחי להימנע מטיגון מזון כדי לשמור על תזונה בריאה?

לא. ניתן לטגן מזון כל עוד שולטים על כמות השמן. המזונות שהכי כדאי לטגן הם חלבונים מאחר והם סופחים הכי מעט שומן (לדוגמה ביצים, דגים ובשר כמו סטייק פילה או סטייק הודו), ניתן גם להקפיץ ירקות במעט שמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

אילו תוספות ניתן להוסיף לכריך כדי שיכיל חלבון?

בכדי להוסיף לכריך חלבון ניתן להוסיף לו את הדברים הבאים:

ביצה קשה

חביתה

סלט ביצים

פסטרמה

טונה

סלט טונה

גבינה צפתית

גבינה לבנה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/08/2015

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מטפלים בפצעונים בעזרת ביצים?

כאשר אפרוח נוצר בקליפה, יש "עור", שנוצר בחלק הפנימי של הקליפה כדי להסיר זיהומים מהביצה. אז למה לא לתת לטבע לעשות את שלו ולהוציא את הזיהומים החוצה מהפצעונים על פנינו?

מכירים את הבקרים שבהם מתעוררים, מסתכלים במראה ונחרדים לגלות חצ'קון ענק, כואב, אדום ונפוח? הנה הפיתרון הקל ביותר שתמצאו, להקטנת החצ'קון, להעלמת האדמומיות, להורדת הנפח ולהמרצת תהליך ההיחלמות שלו. ללא כל סיכונים, ללא צלקות או חורים בפנים.
קראתי על השיטה הזו באינטרנט, ראיתי תגובות של אנשים שזה עבד להם והחלטתי לנסות בעצמי.

המצרכים:
=======
- שעון עם סטופר

- ביצה לא מבושלת, עם תוך נוזלי

- מגבת נקייה ומים פושרים


הוראות:
======
1. שוטפים את הידיים ביסודיות עם סבון, גם מתחת לציפורניים. חשוב לא לחפף בשטיפת הידיים. אם הן יהיו מלוכלכות הטיפול לא יעבוד.

2. שוברים את הביצה לשניים, ושופכים את התוך שלה לקערה. התוך אינו חשוב לנו, ולכן תוכלו להשתמש בו למה שתרצו - גם לבישול ולטיגון.

3. משאירים את הקליפה של הביצה בצלחת נפרדת. שוברים את הקליפה לחלקים בגודל של הפצעים שיש לכם (ניתן להשתמש גם על פצעים קטנים אחרים בפנים).

4. אם תסתכלו טוב, בחלק הפנימי של הקליפה, יש כמו שכבה דקה וכמעט שקופה שמכסה את החלק הפנימי. בזהירות תקלפו חלק קטן ממנה, ותשימו אותו על כרית האצבע.

5. תצמידו את השכבה הדקיקה אל הפצע, בטפיחות עדינות עם האצבע, עד שהיא נצמדת אליו. כדאי להדביק כמה שיותר מהר, כך הדבק יהיה חזק יותר. תחזרו על הפעולה הזאת עם כל הפצעים שיש לכם בפנים.

6. אל תשכחו להסתכל בשעון, ולזכור את השעה שבה הנחתם את הקליפה על הפצעים.

7. תמתינו רבע שעה. אין להמתין יותר מזה, כדי לא לעשות נזק לעור.

8. במהלך הזמן הזה תרגישו את הקליפה מתקשה על העור שלכם, אוספת את הלכלוך מהפצע. זה יכול להיות מלווה בתחושת דופק בפצע. אל תדאגו, זה חלק מהתהליך.

9. כשעוברת רבע שעה, תשטפו את הידיים שוב, ובעדינות תקלפו את הקליפות הדקיקות מעל הפצעים. תראו שכל התוכן של הפצע יצא על הקליפה (כן, זה יכול להיות מגעיל), כל המוגלה והלכלוך. הפצע קטן לגודל של רבע ממה שהיה, או שנעלם לחלוטין. האדמומיות משתפרת פלאים, והפצע פחות כואב.

10. חשוב לשטוף את הפנים במים פושרים אחרי התהליך, כדי להרגיע את העור.
מוסר הסטיפ: גיהינום בתאריך: 22/07/2015

דירוג:
(18 מדרגים)

מה לאכול כדי לקבל את מנת החלבון במקום ביצים?

כדי לקבל את מנת החלבון במקום החלבון שיש בביצה ניתן לצרוך קטניות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מסכה נגד נשירת שיער?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לאחסן ביצים?"
עם מה מזגגים אוזני המן?


אלו אפשרויות הזיגוג לאוזני המן:

- ביצה טרופה

- חלמון מעורבב בכף מים קרים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מוסיפים ביצים לשקשוקה?


בהוספת ביצים לשקשוקה יש להקפיד על שני דברים מרכזיים:

- להוסיף כמה שפחות חלבונים (החלק הלבן של הביצה) וכמה שיותר חלמונים. אין צורך להפריד ממש את הביצה, אלא פשוט להשתמש בחצי הביצה בה נמצא החלמון ולא להוסיף את שאר הביצה.

- הנחת הביצים בתוך גומות קטנות אותן יוצרים בעזרת כף, כך שהביצה היא ממש חלק מהתבשיל ולא ביצת עין המונחת מעליו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

למה הנשיקות שאפיתי לא יצאו פריכות?

מה שהופך נשיקות (העשויות מקצף ביצים) לפריכות הוא אפייה ארוכה של לפחות שעתיים, נשיקות שלא יצאו פריכות הן נשיקות שככל הנראה לא נאפו מספיק זמן, דבר נוסף שישמור על טריותן ופריכותן הוא אחסון בכלי אטום ויבש לאחר האפייה.
תגיות: נשיקות,‏ אפייה,‏ ביצים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך לטפל באופן טבעי בקצוות שיער מפוצלים ושרופים?

בכדי לטפל בקצוות שיער מפוצלים ושרופים יש לערבב היטב חלמון ביצה עם כף שמן זית, למרוח על קצוות השיער, לכסות בניילון רבע שעה ולשטוף היטב את השיער.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/10/2014

דירוג:
(19 מדרגים)

מה כמות החלבון שיש בביצה?

בביצה אחת יש 6 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/06/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

במה ניתן להשתמש במקום ביצים בלחמניות?

במקום ביצים ניתן לשים בלחמניות רסק תפוחים הגורם לבצק להתגבש ומוסיף גוון נוסף לטעמו. יש להוסיף 2.5 כפות רסק על כל ביצה אחת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/03/2014

דירוג:
(6 מדרגים)

על מה כדאי להקפיד כשמוסיפים ביצים לעוגה?

כמוסיפים ביצים לעוגה יש להקפיד להפריד אותן אחת אחת לצלוחית קטנה ובכל פעם להוסיף לקערה המרכזית עוד ביצה. במידה ונתקלתם בביצה פגומה תוכלו להשליכה לפח מבלי לזרוק את כל תערובת העוגה.
תגיות: עוגות,‏ מאפים,‏ מטבח,‏ ביצים,‏ אפייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מהן ביצים אורגניות?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"ביצי חופש - מהן ביצי חופש?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להעשיר את טעם החביתה?"