התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים לביבות קינואה?


הנה מתכון ללביבות קינואה:

המצרכים:
========
3/4 כוס קינואה

3 כוסות מים

2 ביצים


חופן פטרוזיליה קצוצה גס

100 גרם גבינת פטה מפוררת

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה במים בתוך סיר בינוני, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות עד שהקינואה תופחת ומתרככת.

2. מסננים מהמים ומצננים, עד ייבוש קל של הקינואה.

3. מוסיפים ביצים, גבינת פטה ופטרוזילה ומערבבים היטב.

4. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, מניחים כפות לא גדולות מהבלילה בשמן החם, מטגנים דקה וחצי מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג. ניתן גם לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן. יש לשמן היטב תבנית אפייה, לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות עשר דקות מכל צד.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מתנהלים נכון בצו ראשון?


הצו הראשון קובע למעשה את התפקיד שבו תשרתו בצה"ל. ההישגים שלכם בצו הראשון יקבעו במבחני הדפ"ר, הראיון ואימות הנתונים. על מנת להגיע להישגים גבוהים כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

- לבוא עם המון סבלנות, כיון שהתהליך לוקח זמן.

- להשתדל לישון מוקדם בלילה הקודם, על מנת להיות רעננים.

- להיערך ערב קודם ולא להשאיראץ ההתארגנות לבוקר. לבדוק שיש את כל מה שנדרש: מסמכים, בדיקות, אישורים, תעודת זהות, עט ונייר. בבוקר לחוצים וממהרים.

- לברר אלו קווי אוטובוס מגיעים לשם ממקום מגוריכם, ואת זמני הנסיעה.

- חשוב להגיע בזמן.

בהגיעכם לבסיס קליטה ומיון, תגיעו לתחנת אימות נתונים. בתחנת אימות נתונים תצטרכו למסור פרטים אישיים על עצמכם ותשאלו לגבי פרטים על הלימודים שלכם, כמו כן יבדקו ויבחנו את העברית שלכם. הקפידו על הדברים הללו:

- מומלץ ללמוד בבית, את המילים, הנמצאות בתרגולים, במערכת דפ"ר 90.

- הביאו מראש בדיקת שתן ובדיקת ראיה שבצעתם בבית, אחרת תצטרכו לעבור שם.

- עליכם להסיר את עדשות המגע 24 שעות לפני יום הצו.

- הביאו שאלון רפואי חתום ע"י רופא המשפחה שלכם.

- יתכן שתעברו ראיון אישי של כ-20 דקות.

- הגיעו בלבוש צנוע, נוח, ומתאים.

- נסו להיות ממוקדים בראיון ולענות אל מה שנשאלתם ולא להתפזר יותר מידי.

- קחו עמכם אוכל, שתייה ופירות מהבית.

הנה דוגמאות לשאלות שעשויים לשאול אותך:

האם נתקלת בסיטואציה שלא הסכמת עם המורה שלך/ חבריך/ הוריך וכו'?

האם פעם איחרת/הברזת לשיעור?

תספר לי על מקרה שכעסת על מישהו/משהו? איך הגבת?

איך אתה מסתדר עם אנשים? האם קל לך להכיר אנשים חדשים?

ציין תכונות טובות ורעות בך? תאר לי מקרה שהשתמשת באחת התכונות.

מהם שלושת הערכים החשובים לך ביותר?

איך אתה מסתדר במצבי לחץ? תאר לי מקרה? תספר על סיפור שהתמודדת עם הלחץ בצורה טובה.

האם בעבר היית מעורב בקטטה או במשטרה?

האם אתה עשית סמים בעבר?

איזה סוג תפקיד היית רוצה להיות בצבא?

למה אתה רוצה לשרת בקרבי?

האם תרצה לחתום קבע?

- הכינו את עצמכם, שאלו אנשים שלא מזמן התגייסו, שוטטו ברשת על החילות השונים, קבלו ואספו מידע.

- ולבסוף, האמינו בעצמכם.

בהצלחה!
מוסר הסטיפ: עפרה מאירוביץ -יועצת בכירה בתאריך: 29/04/2017

דירוג:
(9 מדרגים)

איך מכינים לחם כשר לפסח?


הנה מתכון ללחם כשר לפסח של איריס ליפשיץ-קליגר כפי שפורסם בגיליון ממון של ידיעות אחרונות באפריל 2016:

המצרכים:
========
6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה)

מעט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (הבלילה יוצאת דלילה מאוד).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 18-20 דקות.

4. נועצים סכין ומוודאים שהלחם יצא יבש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים סלט תפוחי אדמה וביצים?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים של מאיה מרום:

המצרכים:
========
6 תפוחי אדמה לא קלופים

6 ביצים

בצל

2-3 כפות שמן זית

הרבה מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבשלם יחד באותו הסיר אך לא חייבים).

2. מסננים מהמים ומצננים היטב, אם מתאפשר רצוי לבשל יום קודם ולתת לביצים ולתפוחי האדמה לנוח לילה במקרר.

3. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, הביצים והבצל, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

מהי הדרך הבריאה ביותר להכנת בשר?

הדרכים הבריאות ביותר להכנת בשר הן בישול ואפייה. יש להעדיף דרכי הכנה אלה על פני טיגון וגריל ובמיוחד גריל פחמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איפה להניח את הבשר בסיר החמין?


כך יש להניח את הבשר בסיר החמין:

את בשר הבקר יש להניח בתחתית סיר החמין על מנת שלא יתייבש.

את העוף יש להניח בראש הסיר בכדי שיקבל צבע שחום.

עצמות המוח יש לשים בראש הסיר בכדי שיטפטפו על גל תכולת הסיר ויעניקו את טעמן.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים נוזל טבעי לניקוי משטחים?

בכדי להכין נוזל לניקוי משטחים (כמו שיש, מקרר וכדומה), יש להשרות קליפות לימון וחומץ למשך שבועיים, לאחר מכן לסנן את הנוזל, להעביר אותו לבקבוק תרסיס ולהשתמש בו לצורכי ניקיון.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/03/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מי שום לימון כתוספת לחומוס?


הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים חומוס לפי אהרוני?


הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים עוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט?


הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט לתבנית אינגליש-קייק גדולה, לפי "העוגות של מאשה":

1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:
========================

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:
=====================
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2כפית קינמון

1/4 כפית מלח

להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קרקרים קרנצ'ים?"
איך מכינים לביבות שמרים מהירות?


הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חומוס עדשים?"
איך מכינים מרק פטריות?


הנה מתכון למרק פטריות מצוין:

המצרכים:
========
4 סלסלות פטריות פורטובלו

4 סלסלות פטריות שמפניון

1 כרישה

4 גבעולי סלרי בלי העלים

3 שיני שום כתוש

1 ליטר חלב שקדים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הירקות: בצל, סלרי וכרישה עד שקיפות הבצל.

2. מוסיפים פטריות, תבלינים, חלב שקדים ומים.

3. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

4. מוציאים חלק מהפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין ממרח פסטו?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין קינואה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת שמרים גבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מאפה אטריות וגבינה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?"
איך להכין כריכים טעימים לבית הספר?

הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:

1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון

2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון

3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון

4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
מוסר הסטיפ: חיילים יקרים,אתם בליבנו תמיד בתאריך: 06/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך לשדרג טעם של פנקייק?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין לחמניות זיתים?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין בטטות בתנור?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט גזר מעניין?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין רוטב לסלט חסה?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט כרוב אסיאתי?"
ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?"