התחברות ל

ההזדהות נכשלה, נסה שנית!
אם שכחת את הסיסמה שלך לחץ כאן
עדיין לא הצטרפת לסטיפס?  להרשמה לאתר
התחברת בהצלחה!
טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים לחם כשר לפסח?


הנה מתכון ללחם כשר לפסח של איריס ליפשיץ-קליגר כפי שפורסם בגיליון ממון של ידיעות אחרונות באפריל 2016:

המצרכים:
========
6 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

4 ביצים

1 כפית אבקת אפייה (אפשר להחליף בסודה לשתייה)

מעט מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה (הבלילה יוצאת דלילה מאוד).

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 18-20 דקות.

4. נועצים סכין ומוודאים שהלחם יצא יבש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים סלט תפוחי אדמה וביצים?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים של מאיה מרום:

המצרכים:
========
6 תפוחי אדמה לא קלופים

6 ביצים

בצל

2-3 כפות שמן זית

הרבה מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבשלם יחד באותו הסיר אך לא חייבים).

2. מסננים מהמים ומצננים היטב, אם מתאפשר רצוי לבשל יום קודם ולתת לביצים ולתפוחי האדמה לנוח לילה במקרר.

3. מגררים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה, הביצים והבצל, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2017

דירוג:
(2 מדרגים)

מהי הדרך הבריאה ביותר להכנת בשר?

הדרכים הבריאות ביותר להכנת בשר הן בישול ואפייה. יש להעדיף דרכי הכנה אלה על פני טיגון וגריל ובמיוחד גריל פחמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איפה להניח את הבשר בסיר החמין?


כך יש להניח את הבשר בסיר החמין:

את בשר הבקר יש להניח בתחתית סיר החמין על מנת שלא יתייבש.

את העוף יש להניח בראש הסיר בכדי שיקבל צבע שחום.

עצמות המוח יש לשים בראש הסיר בכדי שיטפטפו על גל תכולת הסיר ויעניקו את טעמן.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2017

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מכינים נוזל טבעי לניקוי משטחים?

בכדי להכין נוזל לניקוי משטחים (כמו שיש, מקרר וכדומה), יש להשרות קליפות לימון וחומץ למשך שבועיים, לאחר מכן לסנן את הנוזל, להעביר אותו לבקבוק תרסיס ולהשתמש בו לצורכי ניקיון.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/03/2017

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מי שום לימון כתוספת לחומוס?


הנה מתכון של אהרוני למי שום לימון כתוספת לחומוס, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פלפל ירוק חריף, קצוץ דק-דק

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל חומרי ההכנה וזולפים מעט מסביב לחומוס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2017

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים חומוס לפי אהרוני?


הנה מתכון לחומוס של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1/2 קילו גרגרי חומוס בולגרי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס טחינה גולמית משובחת

3 כפות מיץ לימון

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מי ברז למשך לילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס, שמים בסיר עם אבקת הסודה ומכסים במים שיעברו את הגרגרים בכ-5 ס"מ.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד שהגרגרים רכים לגמרי. במהלך הבישול המים בסיר מתאדים ויורדים מתחת למפלס גרגרי החומוס. זה אומר שמדי פעם צריך להוסיף מעט מים שיהיו בגובה של כ-3 ס"מ מעל פני הגרגרים. עוד צריך לכפות את המים מהקצף שנוצר. המים בסיכומו של דבר נעשים עכורים מעט וסמיכים מעט.

4 כדי להסיר כמה שיותר קליפות, מערבבים בעדינות את הגרגרים בסיר ואת הקליפות שצפות על פני המים מסירים בעזרת כף מחוררת. קשה להסיר את כולן, אבל כדאי לנסות להסיר כמה שיותר מהן.

5. בתום הבישול מסננים את המים ושומרים כוס אחת ממי הבישול.

6. שמים את החומוס, הטחינה, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל במעבד מזון.

7. מוסיפים קודם חצי כוס ממי הבישול ומרסקים כעשר דקות למשחה חלקה ככל האפשר. טועמים. אהרוני אוהב שהחומוס יהיה אווררי יחסית ולא כבד וצפוף מדי. לזה, כאמור, נועדו מי הבישול של החומוס. אם הוא עדיין צפוף וכבד, הוסיפו עוד מעט ממי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.

תוספות:

- גרגרי חומוס שלמים, מעט סומאק וזילוף רציני של שמן זית מעל.

- אפשר גם להוסיף זילוף של טחינה מעל.

- מי שום לימון, ראו טיפים בתגית "מי שום לימון, מתכונים" או בתגית "חומוס, מתכונים"
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים עוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט?


הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית לט"ו בשבט לתבנית אינגליש-קייק גדולה, לפי "העוגות של מאשה":

1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:
========================

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:
=====================
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2כפית קינמון

1/4 כפית מלח

להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2017

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים קרקרים קרנצ'ים?


הנה מתכון של אומינה להכנת קרקרים קרנצ'ים:

המצרכים:
========
כוס וחצי זרעי חמניה מושרים כ- 4 שעות

2 כוסות אגוזי מלך מושרים כ- 4 שעות

2 זוקיני גדולים

חצי כוס זרעי פשתן זהובים טחונים

כף שטוחה מלח

רבע כוס מים

אופן ההכנה:
==========
1. במעבד מזון ערבבו זרעי חמנייה ואגוזים וטחנו עד ליצירת מרקם חולי עם חתיכות קטנות.
ורוקנו לקערה גדולה.

2. טחנו במעבד מזון את הזוקיני לחתיכות קטנות.

3. לרוקן לקערה של אגוזי המלך, lvuxh; את הפשתן הטחון, מלח ומים וללוש לבצק.

4. להשטיח לשכבה אחידה על נייר אפיה או על טפלקס.

5. במייבש מזון הכניסו ל-8 שעות. הפכו את הקרקרים והמשיכו ליבש עד שהם נהיים קריספים.

בתנור - הכניסו בחום של 100 מעלות לכשעתיים, היפכו והמשיכו לאפות עד שהם נהיים קריספים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/01/2017

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לביבות שמרים מהירות?


הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג קמח

1/4 ליטר חלב

1.5 כפות סוכר

15 גרם שמרים טריים

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לבזיקה


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו

2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה

3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה

4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות

5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין חומוס עדשים?"
איך מכינים מרק פטריות?


הנה מתכון למרק פטריות מצוין:

המצרכים:
========
4 סלסלות פטריות פורטובלו

4 סלסלות פטריות שמפניון

1 כרישה

4 גבעולי סלרי בלי העלים

3 שיני שום כתוש

1 ליטר חלב שקדים

2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הירקות: בצל, סלרי וכרישה עד שקיפות הבצל.

2. מוסיפים פטריות, תבלינים, חלב שקדים ומים.

3. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.

4. מוציאים חלק מהפטריות, טוחנים ומחזירים לסיר.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים נתחוני עוף או פרגית בעשבי תיבול?


הנה מתכון של השף מרב פוריץ להכנת נתחוני פרגית או חזה עוף בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג נתחוני עוף או פרגיות

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, בזיליקום, פטרוזילה וכו)

5 שיני שיני שום כתושות

1/2 י'ח צ'ילי טרי פרוס דק או לפי הטעם

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

כף חרדל

2 לימונים פרוסים דק

להגשה: מעט רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מחממים היטב מחבת כבדה ומקפיצים את התערובות בשניים - שלושה סבבים או שצולים בתנור חם ב-200 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/11/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים ממרח פסטו?


הנה מתכון לממרח פסטו:

מצרכים:
======
2 כוסות עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
יש לעבד את כל החומרים יחד במעבד מזון, מיקסר אצבע או כל דרך אחרת עד לקבלת ממרח. יש לאחסן בכלי סגור היטב במקרר.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2016

דירוג:

איך מכינים קינואה?


הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין עוגת שמרים גבינה?"
איך מכינים מאפה אטריות וגבינה?


הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית 20x25:
===================

לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן

מלח

250 גרם פסטה פנה

25 גרם חמאה, לשימון התבנית

למאפה:
=======
3 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס צימוקים

1 כפית תמצית וניל משובחת

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון

לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.

5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?"
איך להכין כריכים טעימים לבית הספר?

הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:

1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון

2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון

3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון

4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
מוסר הסטיפ: חיילים יקרים,אתם בליבנו תמיד בתאריך: 06/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך משדרגים טעם של פנקייק?

כדי לשדרג טעם של פנקייק יש להוסיף לבלילה לפני הטיגון כפית אחת של תמצית וניל.
מוסר הסטיפ: help12 בתאריך: 04/09/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לחמניות זיתים?

הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:

1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/09/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים בטטות בתנור?


הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
מוסר הסטיפ: אביה. בתאריך: 24/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים?


הנה מתכון של מאיה דרין להכנת מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום ביולי 2012:

המצרכים:
========
1 כוס שבבי קרח

1 כוס חלב קוקוס או גלידת קוקוס

1/2 כוס פירות חתוכים (מנגו, אננס, ליצ'י, בננה)

1/2 כוס רום בהיר


אופן ההכנה:
=========
1. בבלנדר רב עוצמה טוחנים את כל המרכיבים לשייק אחד סמיך ואחיד.

2. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת דיסקבר
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"איך להכין סלט גזר מעניין?"
איך מכינים רוטב לסלט חסה?


כך מכינים רוטב לסלט חסה:

המצרכים:
========
2.5 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה דל נתרן

2.5 כפות דבש

1.5 כפות חרדל דיז'ון גרגרים


אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. שמים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב.

2. יוצקים על סלט החסה סמוך להגשה. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר את הרוטב שנשאר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט כרוב אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט ירקות למתקדמים?


סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/08/2016

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים אורז בטעם יסמין?

בכדי להכין אורז בטעם יסמין יש לבשל אורז כרגיל (רצוי אורז בסמתי) ולהוסיף לסיר בזמן הבידול 2-4 יחידות של פרח תה יסמין (נמכר באריזות סגורות בחנויות הטבע). האורז מקבל טעם בעל גוון מיוחד עם ארומה של יסמין.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות גבינה מלוחות?


הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/08/2016

דירוג: