7 תשובות
יכול להיות
אנונימית
אף אחד פה לא יכול לקבוע רק איש מקצוע
אם את באמת מרגישה ככה תפני לפסיכולוג
שואל השאלה:
אין לי איך ממש לספר להורים.. הם יקבלו את זה רע ניראלי^
אנונימית
את לא חייבת לומר את זה ספציפית את יכולה אולי לומר בכלליות שאת מרגישה די רע ופסיכולוג יכול לעזור ושזה יהיה טוב שיהיה לך מישהו מקצועי לדבר איתו
היי אנונימית, את מתארת התמודדות עם תקופה לא קלה ומהדברים שכתבת עולה שאת עסוקה בשאלה האם מדובר בדיכאון. כמה זמן זה כבר נמשך? האם יצא לך לשתף בכך מישהו?... כדי שתוכלי לקבל תשובה מקצועית יש צורך לקבל מידע נוסף לגבייך ומומלץ לפנות לאיש מקצוע.
בכל מקרה, אני מתארת לעצמי שלא פשוט להתמודד עם תחושות כאלה לבד. קוראים לי נופר, אני מתנדבת בעמותת עלם, ואני מזמינה אותך לכתוב לי ולספר לי יותר על עצמך. נוכל לנסות להבין טוב יותר את המצב בו את נמצאת ולחשוב מה יוכל לעזור בהתמודדות איתו. אפשר לכתוב לי פה בהודעות אישיות, במייל שלנו [email protected], באינסטגרם nayedet.digital, או בטיק טוק בפרופיל שלנו nayedet.digital.
מחכה לך,
נופר מעלם דיגיטל
הי
יקרה
. אני יכולה להרגיש מדברייך באיזו מצוקה גדולה את נמצאת. היאוש, התסכול, וחוסר האונים בתקופה האחרונה. גופך שמסרב לפעול כמו שאת רוצה, וכמו שאת מבינה בראש שכדאי לך.
קושי משמעותי כמו שאת מתארת לתפקד לאכול או לקום מהמיטה, יכולים להעיד לעתים על מצוקה גדולה הרבה יותר שנמצאת בתוך נפשך.
לא פירטת יותר מידי על מה שעובר עליך בחייך, שיכול היה להביא אותך למקום שאת נמצאת בו כעת. למרות זאת, על פי מילותייך אני משערת שהנפש שלך מבפנים זועקת, והגוף תשוש, חסר כל אנרגיה ובאפיסת כוחות. המחשבות רצות בראש, לא פוסקות ולא נותנות מנוח. לעתים הגוף מרגיש כה כבד עד שכמעט בלתי אפשרי פיסית להרים את עצמך מהמיטה. אולי את מרגישה כמו מעין שקיעה בתוך מים, וכל מה שהגוף זקוק לו זה מעט אוויר אחרון להכניס לריאות. משב שיחייה אותך מחדש, שאולי יתן מעט מזור לכל הכאבים.
אני משערת שהיית רוצה שהכל בחייך יהיה אחרת, טוב יותר. אולי חסרה לך חברה, שיהיה לך אדם שיוכל להיות עבורך אוזן קשבת כשתזדקקי לכך. אולי הכל מרגיש לך חסר משמעות, החיים מרגישים נטולי עוגן. יכולה לתאר כמה מצב הרוח שלך מדוכדך , ואולי אין לך אף אדם שתוכלי לשתף אותו בכך.
אולי אוכל להציע, כפי שאזרת אומץ לספר כאן את הדברים האישיים והקשים שעוברים עליך, לגייס את כוחותייך ולשתף איש מקצוע, אולי יועצת בית הספר? אולי פסיכולוג דרך הקופה? הם יוכלו לסייע לך לשנות את המצב, ואף להבין את הגורמים העמוקים יותר שלו. הם יוכלו אולי לסייע לך להרגיש טוב יותר, וכמובן ללא כל שיפוטיות.
בנוסף לכך, אני מתנדבת בעמותה שנקראת סה"ר- סיוע והקשבה ברשת, באתר שלנו תוכלי למצא מידע רב באשר להתמודדויות נפשיות וגורמי סיוע בקהילה. בנוסף, אני מזמינה אותך אל הצ'אט שלנו, צ'אט אישי ואנונימי לגמרי, דרכו אפשר להתכתב עם אחד מאיתנו המתנדבים. נשמח ממש להיות שם איתך ועבורך להקשיב, לתמוך ולנסות לסייע בכל דרך שרק נוכל. אם תרצי, נחכה לך כל ערב (חוץ משישי) באתר שלנו: https://sahar.org.il/help
שלך, מכל הלב, מתנדבת סה"ר.
שואל השאלה:
את מדהימה אין לי מילים3>> מלכה שכמוך
אנונימית