4 תשובות
מצטרפת לשאלה:)
כל משחק חייב להשיג עשר נקודות גשר זה 2 בית ניראלי3 ועיר לא זוכר
זה לא יהיה מאוד ברור אבל זה הכי טוב שאני יכול:
המטרה היא להגיע ל10 נקודות ניצחון.
יש כמה דרכים להשיג נקודות ניצחון:
יישוב שווה נקודה אחת.
עיר שווה 2.
קלפים שעליהם כתוב קח נקודות ניצחון-לפי מה שכתוב עליהם.
הדרך הארוכה ביותר, 5 (או יותר) דרכים שמחוברות ביחד, שווה 2 נקודות, יכול לעבור בין שחקנים ולא יכול להיות שייך ליותר משחקן אחד באותו הזמן, שייך תמיד לאחד עם הדרך הארוכה מכולם.
הצבא הגדול ביותר: 3 (או יותר) קלפי אבירים, יכול לעבור בין שחקנים, לא יכול להיות אצל יותר משחקן אחד, נמצא אצל האחד בעל הצבא הגדול ביותר, שווה 2 נקודות ניצחון.

יש משאבים, כל אחד משתמש במשאבים כדי לבנות יישובים, דרכים, ערים או לקנות קלפים.
משיגים משאבים בעזרת יישובים, כשמסדרים את המפה יש על כל מחוז מספר ומשאב שהוא משיג, כל תור מטילים קובייה ולפי התוצאה מקבלים משאבים, בתנאי שיש יישוב (או עיר) צמוד למחוז שמפיק את המשאב בהטלת הקובייה הזו.

המשחק מתנהל בין המחוזות, לא בונים על המחוזות אלא על הגבולות בניהם, שם בונים את הדרכים ובהצטלבויות שלהם בונים יישובים או ערים.

ערים משדרגים מיישוב (קודם צריך שיהיה ישוב במקום שבו רוצים שתהיה עיר).
יישובים יכולים לבנות רק בסמוך לדרך שלך ובצורה שאינה צמודה ליישוב או עיר של יריב.
לא ניתן לבנות שתי דרכים באותו שביל (לא משחקן אחד ולא מ2) ולא ניתן לבנות דרך שלא מחוברת לדרך שלך.

במידה ויש לך עיר אתה מקבל ממנה כפול משאבים (אם אתה אמור לקבל 1 אתה מקבל 2).

הנמלים: ניתן להפעיל את הנמלים רק אם יש יישוב או עיר שצמודים אליהם, והם עושים עסקאות זולות (עם הבנק) , לפי מה שכותב עליהם.
ניתן גם לבצע עסקאות (עם הבנק) ללא נמל-ביחס של 1:4, אתה נותן 4 משאבים בתמורה לאחד מאיזה סוג שרק תרצה.

המדבר לא מפיק שום משאב.

בתחילת המשחק יש במדבר שודדים.
במידה ומטילים 7 בקובייה, האדם שהטיל 7 מחוייב להזיז את השודדים למשבצת אחרת, במידה ויש שודדים במשבצת-היא לא מפיקה משאבים.
ניתן להזיז את השודדים על ידי הטלת שבע או על ידי שימוש בקלפי אבירים שניתן לשלוף אם קונים קלפי התקדמות.
השתמשות בקלף אבירים היא זהה להטלת שבע, וניתן להשתמש בהן רק בתורך.

אני חושב שזה הכל.
תתקנו אותי אם אני טועה.
שואל השאלה:
תודה רבה!!!
אנונימית