9 תשובות
ראשית כל צריך לבשל את הקורקבנים במים שיתרכחו לסנן ולקרר לחתוך אותם לחתיכות קטנות או שלמות מה שנוח
לאחר מכן מטגנים2 בצל עד שמזהיב מוסיפים פיטריות טריות מאדים גם מוסיפים כרפס גמבה אדומה שום ותכורכבנים מאדים הכל ביחד אבקת מרק בצל אבקת מרק עוף מים
לקחת אבקת פיטריות להסמיך עם מים ולישפוך לערבב להוסיף פפריקה שמיר ובתאהבון
מתכון מנצח להכנת קורקבנים שעבר במשפחה מזה דורות רבים (אני מגלה לך כאן סוד מדהים):
1. בסיר מטגנת הרבה מאוד בצל קצוץ (3 גדולים) + כפית סודה לשתיה (מרככת את הבצל ומעלימה אותו במהלך הבישול) + מים רותחים (חובה מים רותחים!) עד כ-1/3 מגובה הסיר.
2. כאשר הכל רותח, משאירה על אש גבוהה מכוסה עד שהרוטב מצטמצם מעט.
3. מוסיפה 5-6 שיני שום כתוש, 5-6 גרגירי פלפל אנגלי שלם, 4-5 עלי דפנה, מרק עוף לפי הטעם והקורקבנים.
4. מנמיכה את האש ובוחשת מפעם לפעם על מנת למנוע הדבקות הקורקבנים לסיר.
5. לקראת תום בישול הקורקבנים, מוסיפה תפוח אדם מקולף וחתוך לאורכו: קודם כל לחצי ולאחר מכן כל חצי לעוד חצי - נא לזכור - ל א ו ר כ ו.

הרוטב שמתקבל הוא בצבע חום סמיך, הקורקבנים יוצאים רכים כחמאה ותפוחי האדמה - חלום.
אשמח לתגובתך שלאחר הבישול במידה מתבשלי עפ"י המתכון שלי.
בהצלחה ובתיאבון:-)
חותכת לחתיכות קטנות מבשלת במים רותכים ומסננת.
מוסיפה:
בצל חתוך ולטגן
תבלינים לפי הטעם..
רסק עגבניות
טיפה מים

יוצא מצוין!
ילדה
קורקבני עוף ואשכי הודו
אנונימי
אני לא יודעת של מי המתכון, לא הצלחתי להבין אבל הייתי חייבת לרשום את תגובתי. ניסיתי את המתכון ההוא עם ה3 בצלים, הסודה לשתיה, השום ועוד עם ה"סוד שעובר מדור לדור. ביצעתי במדוייק את המתכון וניגשתי לטעום מהרוטב. אחרי שטעמתי פשוט רצתי למחשב וכתבתי את תגובתי פשוט וואוו אחד גדול טעים טעים יאמי. תודה לנותנת המתכון. שלא הצלחתי להבין מהשירשור מי נגד מי שם. אבל מה שבטוח המתכון הזה הוא המנצח!
וואוו הייתי חייבת לציין כאן שהמתכון שעובר בדורות הוא מעולה! אין דברים כאלה! מרוצה מאוד מהתוצאה ותודה רבה לנותנת המתכון..
ורד
יצא מושלם
אני אוכל ונזכר בסבתא שלי

תודה!
אבנר
בקשר לקורקבינים מדור לדור ואם 3 הבצלים: מי סודה לשתייה זה בקבוק או הכוונה אבקת סודה לשתיה?
5555
הכנתי בהתאם להנחיות וציפיתי למשהו מדהים בהתאם לתגובות. לא מי יודע מה. לא התלהבתי וקשה לי להבין ממה הוואו הזה בתגובות כגודל הצפיה ודל האכזבה
אביב