3 תשובות
שואל השאלה:
כןם
אנונימית
תתחילי ב-a מכיוון שכרגע הבן אדם נמצא במצוקה נשימתית בעקבות כך שנתיב האוויר שלו חסום כי סביר להניח שהתמלא במים, זה מקור האיום שלו כרגע ולא הלב. אומנם הלב כבר לא פועם וזה כמובן מצריך החייאה עם דפי אבל זה נגרם בגלל משולש החיים שהתחיל מנתיב האוויר החסום- אם יש מים שחדרו לא תהיה נשימה- לא נכנס חמצן- המוח לא נותן פקודות כמו שצריך והלב מפסיק לפעום.
תחשבי שלהתחיל החייאה בעיסויים לא יתן הרבה כי יש לו מים שחוסמים את נתיב האוויר אז אם הלב חוזר לפעום אבל אין אויר שוב אז שוב יקרה כל התהליך של איבוד הכרה ודום לב. או שהמים שחדרו יתכן ויגמרו לכך שעכשיו הוא חווה לרינגוספאזם ואחרי כמה זמן אם לא יפנו את המים שחדרו, המים יחדרו לריאות ויגרמו לדלקת/בצקת, אז כדאי קודם כל להיפטר מהמים ולאפשר נתיב אויר פתוח לכשהלב יחזור לעבוד.
לכן, צריך לבצע סילוק הפרשות, אפשר על ידי הטיה הצידה כדי שיצאו לו המים או אולי סקשן, אני באמת לא יודעת, לא יצא לי להיות במקרה של טביעה. בכל מקרה במידה וזה מידרדר לדום לב יש להתחיל החייאה כולל דפי ולמנוע היפותרמיה על ידי ייבוש כיסוי וחימום.
את מתכוונת להחייאה כתוצאה מטביעה?