2 תשובות
תראי, אישית אני מתחברת יותר לרפואה ובכללי למדעים מדוייקים ופחות למחשבים שזה מאוד טכני.
למרות זאת, עכשיו אני במגמת מחשבים (10 יחל) ואני סהכ ממש נהנת (אם למדת בעבר מחשבים גם יהיה לך ממש קל בכיתה י' כמו שלי היה השנה).
בעיקרון, אני לומדת מחשבים כמקצוע מורחב לבגרות ואני נהנת ואוהבת את זה, למרות שאני לא רואה את עצמי מתעסקת בזה בעתיד.
בכל אופן, לכי לאן שנראה לך שיותר תאהבי ושיהיה לך טוב! הרכב הכיתה הוא חשוב ואפילו מאוד, אבל הוא לא הפרט שצריך לתת לך להחליט, כי חברים תמיד אפשר לפגוש בהפסקות. (זה מה שאני עושה, אין לי חברים בכיתה, כולם מהשכבה)
אני תמיד פה אם את צריכה להתייעץ או משהו :))
אני יכולה להגיד לך שמדמח של החטיבה שונה ממדמח של התיכון. אני הייתי כיתה מדעית ולמדתי פייתון, html וסקראץ' (למרות שזה לא ממש נחשב) וזה לא עניין אותי בכלל ולא סבלתי את זה אני לא עשיתי שיעורי בית ולא כלום אני לפעמים הברזתי... ובתיכון לקחתי הנדסת תוכנה בידיעה שזה כנראה הולך לשעמם אותי אבל לא ידעתי מה אני רוצה לעשות בעתיד ומה אני רוצה ללמוד באוניברסיטה והנדסת תוכנה פותחת דלתות לא רק למשהו מסויים אלא לכמה דברים שזה יכול אפילו להיות מעצבת פנים או משהו... בכל מקרה עכשיו אני יכולה להגיד שאני ממש אוהבת את המקצוע והוא כן טיפה קשה וכן חייב להשקיע אבל אני אישית ממש ממש אוהבת אותו הרבה יותר מהחטיבה ויש לי את הרצון להשקיע. אבל מה שכן אם את מתחברת לרפואה ואת יודעת שאת תרצי לעסוק בזה בעתיד או ללמוד על זה באוניברסיטה, תקחי רפואה ברור. אה וכמו שאמרו מעליי אם יש לך ניסיון בשפות אז יהיה לך הרבה יותר קל. רוב החומר שלמדנו בכיתה י היה נורא דומה לדברים שלמדנו בחטיבה.