9 תשובות
לא מוצאת סיבה להאמין אם אין הוכחות
בדיוק מאותה סיבה שאת לא יכולה להפסיק להאמין, אתאיסטים לא יוכלו להאמין. אלו העקרונות שלהם. (אני בן 13 אל תהרגי אותי).
ואני לא רואה את עצמי מאמינה, אפילו בלי קשר לזה שזה נשמע לא הגיוני בעיניי, אני פשוט לא מרגישה קיום או קשר לישות עליונה.
אני מאמינה פשוט לא מאמינה בדת מסויימת, אני לא מאמינה שצריך לשרת ולהודות לאלוהים בזה שאלבש חצאית ולא יאכל חזיר יש דרכים אחרות להגיד לו תודה.
אנונימית
זה שזה משהו שעוזר לך להתמודד, או בכללי אם זה משהו מנחם, לא מספק לי סיבה הגיונית להאמין בזה. אני לא רוצה להאמין במשהו כי זה מרגיש לי טוב, אלא בגלל שיש לי סיבה טובה להאמין בזה. ואני לא נתקלתי בסיבה טובה להאמין באלוהים.
במקום זה, כשאני במשבר או בבעיה, אני מעדיף לשבת ולחשוב על דרכים פרקטיות ומציאותיות לצאת מהבעיה, אני לא בן אדם שיחכה לנס, אני אוהב לחשוב ולפעול בצורה פרקטית כשאני ניגש לטפל בבעיות שלי, אין טעם סתם להחזיק בדברים שיגרמו לי להרגיש טוב ולא יעזרו לי לפתור את הבעיה, כי ההרגשה הטובה לא שווה כלום אם אני לא פותר את הבעיה, והיא דווקא מגיעה כשאני כן פותר אותה.

אני לא יודע בנוגע להוכחות, כמו שאמרתי אני לא נתקלתי באף אחת כזו, ואת מוזמנת להציג כמה מתוך ה"כל כך הרבה הוכחות" האלה.
ממה שאני ראיתי עד עכשיו, כשבן אדם "מתהפך 180 מעלות" כמו שאת מתארת, ואתה שואל אותו למה, אלה תמיד יהיו אותם הטיעונים המוכרים של "תסתכל על העולם ותבין כמה מתוכנן הוא", מה שגורם לי להבין שאי האמונה שלו בעבר בטח נבעה מדברים שאני לא מסכים איתם, כמו תחושה אישית במקום היגיון ומחקר.
מרקו אתה מציג את זה כאילו אם יש מצב שיבוא רכב לדרוס מישהו
אם הוא מאמין הוא יתחיל לצום, להתפלל, לקבל על עצמו קבלות ולפצוח בתפילה.
ואם הוא לא מאמין הוא פשוט ילך קצת יותר מהר בשביל להתחמק מהרכב.

זה לא נכון, זה שאני או מישהו אחר מאמינים זה לא מונע ממנו "לשבת ולחשוב על דרכים פרקטיות ומציאותיות לצאת מהבעיה"
האמונה שלנו לא אומרת לנו להיות "בן אדם שיחכה לנס" , הפוך, ידועה האמרה ''אין סומכין על הנס''
ויותר מזה אסור נניח לעלות על סולם רעוע בשביל לקיים מצוה כמו שלוח-הקן.

האמונה היא ממש לא תחליף לרציונליות ולקיחת אחריות כמו שניסית להציג אותה.
לא, זו לא הכוונה שלי ואתה יודע את זה.
ברגע ששואלת השאלה אומרת "משהו שעוזר לי להתמודד ומשהו שאני נאחזת בו", זה די ברור שהיא לא מתכוונת למצב בו לשברירי שניות יש משמעות קריטית. משהו שעוזר לך להתמודד ואתה נאחז בו, יכול לעזור לך במצבים קשים נפשית ופיזית, בתקופות קשות, אולי גם נותן לך ביטחון שהכל יהיה בסדר או "לטובה" באירועים כמו תאונות, אבל אתה לא צריך חיזוק מנטלי בשביל לזוז מהכביש כשמכונית נוסעת עליו בצורה לא זהירה.

וגם לא אמרתי שכל מה שאדם מאמין יעשה זה לשבת ולהתפלל, אלא שיש דרכים טובות יותר ופחות להתמודד עם בעיה מכל סוג, אז אני אקח את הדרכים הטובות יותר, ואשאיר בחוץ את הדרכים הטובות פחות, כמו תפילה, כמו ברכה מרב, וכמו עוד שלל דוגמאות לדברים שאין שום סיבה לחשוב שעוזרים לך באיזושהי צורה. אולי בפאן המנטלי, אבל לזה התייחסתי כבר.

וכשאני אומר "בן אדם שמחכה לנס", ואני מסכים איתך שהיה אפשר לנסח את זה טוב יותר, אני מתכוון בין היתר לשיטות הפחות טובות שכתבתי עליהן, אני מתכוון למשל, ללקיים מנהגים דתיים ולצפות שהם יעזרו להגיע לפתרון של בעיה או לסוף של תקופה קשה. לדוגמא, מישהי שהולכת לקבל ברכה מרב כדי שתוכל להיכנס להריון, זה בבירור מעשה חסר כל השפעה, אז לעשות אותו ולצפות שבזכות זה זה יסתדר (וכן, גם אם במקביל הולכים לרופאים), זה משהו שאני לא מסוגל להבין.
שואל השאלה:
אתה כנראה מדלג על פרטים חשובים.
לא אני ועוד הרבה לא יושבים בחיבוק ידיים ומחכים לנס, כמובן שפועלים בדרכים פרקטיות בכללי לפתור בעיות...
אחד ההוכחות לכך שאני לא חושבת שהעולם נברא מעצמו, לא כל דבר נמצא ועבר אבולוציה, המון אנשים עם דעות וחשובים הסבירו את ההוכחות, לא אומרת שזה מספיק מידע, אבל בשבילי ובשביל עוד אנשים זה מספיק ידע בשביל להאמין משהו, תלוי מאוד באופי.
בנוגע לפסקה הראשונה, הגבתי לטענה הזו בדיוק בתגובה הקודמת, מוזמנת לקרוא/לקרוא שוב.

"אחד ההוכחות לכך שאני לא חושבת שהעולם נברא מעצמו..."
עצרי כאן, אני לא טוען שהעולם נברא מעצמו, אני אישית לא טוען שום דבר בנוגע לאיך העולם נוצר (ולא נברא, המשמעות שונה וההבדל קריטי), פשוט כי בתכלס, אין לנו מושג איך העולם נוצר. אנחנו כבר יכולים לומר בביטחון שהמפץ הגדול התרחש, אבל המפץ הגדול לא מתיימר לתאר את היווצרותו של היקום. בכל אופן, אנחנו לא יודעים איך העולם נוצר, אבל זה לא רלוונטי לנושא, השאלה היא למה אלוהים כן ברא את העולם, ולא למה העולם לא נוצר מעצמו.

וכנל אבולוציה, לא הבנתי מה את באמת טוענת לגביה, את מוזמנת לפרט, אבל זה לא רלוונטי, כי גם אם נניח פשוט ככה שהאבולוציה היא טעות ושאין שום דבר שנכון בתאוריה הזו, זה לא מקרב אותך אפילו צעד אחד להוכחה שאלוהים ברא את העולם.
שוב, השאלה היא למה אלוהים *כן* ברא את העולם, ולא למה דברים אחרים *לא* יצרו אותו.