2 תשובות
א. אפשר ללמוד מהאינטרנט אבל האמת היא שבהתחלה עדיף לבד.

ב. המפוחיות של hohner הן טובות ואפשר להשיג בכל מקום.
אני ממליץ על blues harp בסולם c. הסולם לא באמת משנה, פשוט סולם c הוא הכי קל לתפיסה. זה עולה באזור ה־180 ש"ח. יותר זול מזה סתם גרוע. מפוחיות כרומטיות הן יקרות מאוד ועובדות אחרת מאשר הקלאסיות, אל תסתבכי איתן כרגע.

ג. הידע הזה יעזור מאוד.

הנה הבייסיקס:

במפוחיות דיאטוניות יש עשרה חורים (יש כאלו עם שניים־עשר אבל זה לא נפוץ) שאפשר לנשוף לתוכם או לשאוף מהם. כל שאיפה או נשיפה תייצר צליל אחר.

שאיפה נקראת 1 או 2 או 3 וכן הלאה, לפי מספר החור, ושאיפה היא 1- 2-.

את סידור התווים אפשר למצוא באינטרנט, אני לא זוכר כרגע כי מזמן לא ניגנתי על דיאטונית.

בכל מקרה יוצא שיש לך שתי אוקטבות מלאות במז'ור, ועוד דו רה מי סול סי באוקטבה מתחת.

אפשר לנגן את רוב השירים בסולם מז'ור וגם כמה שירים בסולם מינור.

///

איך זה עובד בפועל?

מחזיקים את המפוחית בשתי הידיים כאשר ביד אחת (אצלי שמאל) מחזיקים את הברזלים למעלה ולמטה בעזרת המורה והאגודל.

עם היד השנייה שימי ארבע אצבעות (חוץ מהאגודל) על ארבע האצבעות של היד השנייה (במאונך) כדי שיווצר לך חלל ריק, כמו מגבר קטן.

את האגודל של היד הראשונה השעיני על כף היד השנייה ואת האגודל של היד השנייה שימי על העץ מהכיוון שאליו האגודל הזה פונה.

***זה הסבר במילים אבל תמונה שווה אלף מילים אז פשוט תחפשי את זה בגוגל תמונות***

את היד השנייה, זאת שסוגרת את ה"מגבר", את יכולה להוליך קדימה ואחורה (כדי לפתוח קצת את החלל ואז לסגור) וזה ייתן אפקט יפה שמוסיף הרבה צבע לנגינה כשהוא בא במקום המתאים.

את שמה את השפתיים על הברזלים (לא לבלוע את כל המפוחית), מכוונת את הפה שלך לחור שאת רוצה להשתמש בו, סוגרת את החור מצד ימין שלו (ככה אני עושה), כדי שלא תנשפי לשני חורים, מקרבת את הפה לכיוון הלשון כדי להיות רחוקה מהחור שהלשון לא מכסה (שמאל) ואז נושפת או שואפת.

זה מבלבל בהתחלה אבל תוך זמן קצר זה יהיה מאוד אינטואיטיבי לך, כמו גם מיקום החורים. זה עניין של זיכרון שריר.

///

את יכולה לתת שאיפות "explosive" (נראה לי שככה זה נקרא במונחים בלשניים), יעני עם עצירות פתאומיות, זה נחמד בחלק מהשירים.

///

יש מה שנקרא bending. זאת דרך מסוימת לשאוף דרך החורים ש"מכופפת" את הצליל בחצי טון ואז אפשר לעשות דיאזים ובימולים. יש לזה צליל מאוד ייחודי שיכול להוסיף הרבה נופך לנגינה. גילוי נאות: זה נורא מסובך ואין לי מושג איך עושים את זה.
שואל השאלה:
וואו! תודה רבה רבה רבה.
ממש שכנעת אותי להתחיל ללמוד כבר חחח
אנונימית