8 תשובות
סוחטים אשכולית אדומה (?) או שפשוט מכינים לימונדה עם צבע מאכל?
מכינים רגיל את הלימונדה.. ושמים צבע מאכל כתום (כתום+צהוב=ורוד)
מפינת המתכון המהיר לימונדה ורודה:
שוטפים וקולפים סלק טרי וקטן מאוד.
חותכים את הסלק למספר חתיכות, שמים במעבד מזון. טוחנים דק.
מוסיפים למעבד המזון:
חצי כוס סוכר = 100 גרם (אפשר עוד קצת)
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס מים
מעבירים את תכולת מעבד המזון למסננת דקה המונחת על קערה בינונית ומסננים היטב.
במסננת ישארו חתיכות הסלק.
מוסיפים לקערה עוד 5 כוסות מים.
טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון/סוכר לטעם.
מעבירים לקנקן הגשה ומצננים היטב.
ממתי צהוב וכתום זה ורוד O.0
יאוו תמיד רציתי לשאול את השאלה הזאת!
מבשלים עם מעט מים סלק/ פירות יער אדומים/ סברס
(רק כזה שקטפת לבד! האלה שבחנות לא מספיק אדומות!)
ומקבלים צבע.
ומוסיפים אותו למשקה.
הכי ממליצה על הסברס, כי יש ל טעם מיוחד של פירות יער וצבע מאוד חזק (לסברה שקונים בחנות אין צבע וטעם כזה) אבל האמת שלקטוף אותה זה קצת יותר מידי קשה בגלל הקוצים, לכן עדיף לך להשתמש בסלק.
(אפשר גם לסחוט מיץ טרי במקום לבשל)
חחח אני תמיד עשיתי ככה.. אגב גם בישלתי פסטה עם סברס זה הפך אותה לורוד O.O
אנונימית