3 תשובות
אני שמאלנית זה לא אומר אבל שאני בעד פלסטין זה אומר שהייתי רוצה שנגיע לפשרה עם הערבים שחיים במדינה ומסביב לה ולא נחיה כל הזמן בשגרת חירום כי אני גרה בעוטף עזה וחוץ מזה להיות שמאלני זה הרבה מעבר לסכסוך הערבי ישראלי זה גם גישות כלכליות חברתיות ועוד
שואל השאלה:
בבקשה, תראי את הסרטון עד הסוף ותקשיבי לכל מה שנאמר שם כי אם ענית ככה אז סימן שלא הבנת.
אנונימית
זה די ברור שאין כיום מוכנות של שני הצדדים לשלום. אבל כשזה יקרה, וזה יקרה אחרי תהליך ארוך, שבסופו שני הצדדים יצטרכו להיות מוכנים לעשות וויתורים כואבים, אנחנו צריכים להיות מוכנים, ולפעול עד אז על מנת לשפר את היחסים, ולשפר את המצב.
למשל, זה ברור שלהמשיך לבנות התנחלויות שיהוו מכשול לשלום זה לא רעיון טוב במובן הזה.

בסוף, אני חושב שכולם יכולים להסכים שהמצב הנוכחי הוא רע. וצריך להשתנות.
עכשיו נשאלת השאלה - מהו הפתרון הכי טוב?
אנחנו רוצים לשמור על המדינה שלנו יהודית ודמוקרטית, ולכן סיפוח מלא לא בא בחשבון, אתה תצטרך לתת אזרחות ל2.5 מיליון פלסטינים שחיים בשטח שאתה עומד לספח.
כבר מעל 20% מהאזרחים בארץ הם ערבים, אם תוסיף את התושבים מהגדה המערבית, יהיו פה מספיק ערבים למפלגת שלטון ערבית, ואנחנו לא רוצים שזה יקרה.
האלטרנטיבה היא לספח בלי לתת להם אזרחות, מה שייצור מדינת אפרטהייד, וזה בבירור לא מוסרי ומפר את החוק הבינלאומי.

עכשיו, כמובן שזה לא יקרה עכשיו, אבל ברמה העקרונית, פתרון שתי המדינות הוא ללא ספק העדיף כאן.
אנחנו צריכים הסכם, שמגובה על ידי המעצמות, שיערבו לצדדים במקרה של הפרת התנאים. אם הם ימשיכו לפעול נגדנו, הערבויות יופעלו, ואם גוף עוין יחצה את הגבול זו תהיה הכרזת מלחמה, ואין בכלל ספק למי הצבא היותר חזק.