10 תשובות
השקעתי בקרנות נאמנות של גידול במניות ב- ira של (לא הצלחתי להבין)
לא חושב שאנשים בסטיפס יוכלו לעזור לך במניות והשקעות אבל בטח יש לזה קורסים
להשקיע בחברות כמו netflix וdisney שלא בטוח לאף אחד אם הם עולות או יורדות ואז מחכים לרגע הנכון וקונים הרבה מניות ומוכרים אותם קצת לפני שחושבים שהם יתחילו לרדת. משהו כזה.. בעיקרון זה עובד על מזל
^זה לא על מזל
זה כן
אנשים לא יבזבזו את הכסף שלהם ויחזיקו אצבעות, זה גם מזל אבל בעיקר צריך ללמוד למה להשקיע דווקא במשהו
^^זה כן
כי תלוי מי ירצה להשקיע
נכון, צריך ללמוד להבין מתי חברות יורדות מאוד ומתי עולות, כמו שאמרתי. אבל אתה לא יכול לדעת בוודאות לכן זה על מזל
"וכתוב שצריך להשקיע כסף כמה שיותר מוקדם ככה שזה יהיה שווה הרבה יותר בשנים הבאות." - יש מקרים שזה נכון בהם כמו למשל במדדי החברות של השוק האמריקאי(כמו s&p500 או ה dji) שאחרי כל מיתון הוא התאושש והגיע לגבהים חדשים אבל אם תסתכלי על היפני למשל(nikkei 225 index) זה לא המקרה הוא הגיע לשיא שלו ב 1989 ואז חווה נפילות שמהן עד היום הוא לא התאושש, אפשר לנסות לחזות על פי העבר אבל אף אחד לא יכול לחזות מה יקרה בעתיד.

"במה אפשר להשקיע?" - מניות, סחורות,קרנות סל שמחקות מדדים, אג"ח, פק"מ, נדל"ן, עסקים, מטבעות קריפטו, פורקס, לא חסר במה..

growth stock = מניית גדילה שזה בעצם אומר חברה שצפויה לגדול בקצב גבוה ביחס לשוק היא לרוב לא מחלקת דיבידנדים כי היא ממקדת את הרווחים שלה בלפתח את עצמה, הרווח שלך מהשקעה בחברה הוא מהגדילה שלה(נניח קנית את המניה שלה ב 100 שקל והוא עלה ל 200 ואז את מוכרת אותה ויש לך רווח של 100 שקל(פחות 25% שזה המס על רווחי הון בארץ כמובן תוך התחשבות באינפלציית המטבע) )