5 תשובות
לחשוב על דמויות
תכתבי ספר רק אם יש משהו שאת רוצה לכתוב. ואם לא, קודם כל תבססי עלילה. על מה את רוצה לכתוב? מה את רוצה שיהיה בסיפור? דמויות, בניית העולם, בניית קונפליקט-שהוא חלק חשוב מיצירת העניין בספר. תקראי הרבה ספרים שדונים למה שאת רוצה לכתוב, כדי לשאוב רעיונות, וגם, תבקרי אותם. תמצאי מה לא מוצא חן בהם בעינייך ותכתבי. ולפני שאת הולכת למטרת העל-ספר. נסי קודם ליצור עלילה, סיפור, לבחון את הכתיבה שלך ולשפר אותה לאט לאט. נגיד בוואטפד זו התחלה. גם סיפורים קצרים. תראי מה עובד ומה לא עובד, ואז תבני את העלילה שממנה את מתכוונת לכתוב ספר
יש לך התחלה?
בעיקרון, אחרי הפרק-שניים הראשונים שהם יותר אקספוזיציה, כדאי ליצור איזשהו קונפליקט. דרך נחמדה לעשות את זה היא להפגיש שתי דמויות שמנוגדות אחת לשניה באופי, במעשים או בדעות ולתת להן לסבך את עצמן.
מוזמנת לפנות בפרטי אם את רוצה עוד עצות או הרחבה
קונפליקט אמור להיווצר באופן טבעי אם הדמויות שלך מספיק מנוגדות ועם אופי יציב.
קודם כל, לפני שאת ניגשת לכתיבה עצמה, תלמדי את המונחים: את כותבת סיפור, ולא ספר. זה חשוב, זה לא שולי.

אחר כך תנסי לחשוב על רעיון. אל תבקשי מאחרים, כי אי אפשר לכתוב רעיון של מישהו אחר (בתור אחת שכותבת לאחרים תקצירים, זה כמעט בלתי אפשרי).

לגבי קונפליקט: את יכולה להכניס אותו לכל שיחה. נם יכולים לריב בקטנה ואז להשלים. הכי חשוב שזה לא יהיה קלישאתי.

לעוד טיפים, את מוזמנת לשלוח לי הודעה בפרטי ואנסח לך הודעה ארוכה יותר (אלא אם את מעדיפה כאן, אין לי בעיה).

בהצלחה!