8 תשובות
^ תן לי סיבה אחת שאתה צודק ואני אאמין באלוהים
"אנונימי-לחלוטין", אמונה היא לא ידיעה, אם מישהו אומר לך שבוודאות יש אלוהים, הוא טועה, גם ה"בוודאות" תמיד יהיה מי שיצליח להגיד שזאת לא הוכחה מספיק טובה... זה הרעיון של האמונה, ברגע שאתה יודע, אתה כבר לא מאמין. אבל תראה, תראה כמה פרופסורים, מדענים מגיעים למסקנה ש"חייב" להיות מעיין אלוהים שיצר את העולם הזה, אין סיכוי שסתם ככה הוא מופיע (לא בהכרח יהודים או מאמינים בתורה או ביהדות) וזה מתפשט יותר ויותר.
ב. אני חושב שתמיד יהיה מי שמאמין, עד היום תמיד הייתה אמונה, דתות זה משהו שתמיד יקום ויפול, אין מצב כזה שבתות לא יהיו קיימות בכלל בחברה על פי ההיסטוריה, ויש דתות שאנחנו רואים שלא משנה מה הם לא הולכות לאיבוד והם כאן כדי להישאר, ואני דווקא חושב שאנחנו בשנים שיש עלייה באמונה אחרי תקופה של ירידה בחברה הכללית
שואל השאלה:
93% מהמדענים הבכירים לא מאמינים באלוהים, בדיוק הפוך ממה שאתה אומר ^
אנונימי
מאמינה שבעוד מאות שנים, אנשים פשוט יחיו את החיים שלהם, יכירו בטוב שיש בעולם , יאמינו אולי בדברים שחזקים מהם יותר, הקוסמוס ודברים כאלו. מאמינה שכבר לא יהיה דבר כזה ממש דתות כמו שיש היום.
אניחושבת שיאמנו אבל פחות
עד אז תבוא הגאולה בעזרת ה' יתברך, וכולם ידעו בוודאות ששי אלוקים.

אלה נבואות מפורשות:
"כִּ מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת ה' כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים" (ישעיה יא, ט).
"וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ, וְאִישׁ אֶת אָחִיו לֵאמֹר "דְּעוּ אֶת ה'", כִּי כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי - לְמִקְּטַנָּם וְעַד גְּדוֹלָם", - נְאֻם ה'" (ירמיה לא, לג).
3,000 שנה הכל מועבר לדורות הבאים, מאמינים בזה, ופתאום זה יעצור?
אולי יש פחות מאמינים, או ליתר דיוק- פחות דתיים, אבל לדעתי זה משהו שלא יחלוף, ולא כל כך מהר.
אם כבר, הייתי חושבת שאולי האמונה תשתנה מבחינת דת, אבל לא חושבת שיותר מידיי. יש מסורת, מנהגים.. אלה דברים שלא משתנים כל כך מהר אלא יותר מתפתחים לכיוונים שונים.
אנונימית
כנראה שעד אז תבוא הגאולה, אבל נניח שלא אז כן, והאמונה תתחזק לדעתי כי המדע ילך ויתקדם, והוא כבר מוכיח את היהדות אז מה יהיה בעתיד?