התמונה ברשיון Creative Commons
3 תשובות
האם השתמשת רק בעלים או הכנסת גם גיבעולים? בדרך כלל הגבעולים גורמים למרירות. אני לא מכניסה מיץ לימון. עלי בזיליקום תמיד נהיים כהים כאשר הם נחתכים. ככל שתמהרי לכסות את הממרח בשמן, יתכן שתצליחי להקטין את ההתכהות. אל תכניסי את כל השמן בהכנה, תשאירי חלק לכיסוי.
יעל נועם מומחית סטיפס
מה שיעל אמרה נכון כמעט-יתכן ששמן הזית חזק מידי ודומיננתי כמו כן יש ספק לגבי טריות העלים. תנסי את ההצעה של יעל עם שמן זין עדין זה שקונים בסופר ולא זה שקונים בכפרים.

שבת שלום רן
בחיים לא שמעתי על מתכון כזה, הנה אחד מעולה:

הכנת רוטב פסטו:
3 כפות צנוברים מעט קלויים
5 כפות פרמזן מגורדת
3 שיני שום כתושות
כוס דחוסה עלי בזיליקום טריים
פלפל גרוס
בין שליש לחצי כוס שמן זית
לוקחים את כל החומרים (עם חצי מכמות השמן זית) וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם גרגרי, ניתן להוסיף את שארית השמן זית עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה

מעבירים לצנצנת מעוקרת ומכסים בשמן זית לשימור, יכול להיות במקרר עד שבועיים, ניתן לשמור במקפיא כחודש.

בתיאבון!
אירה
אולי תאהב גם את: