6 תשובות
או וואה
זה ארוך קצת
צריכה לכל הספרים או לאחד ספציפי?
שואל השאלה:
להכול בקצרה על מה מסופר
אנונימית
על איזה ספר?
אי אפשר לעשות לכל זה תקציר
פשוט תקראי את הספרים
וואו אוקיי
אני אנסה לעשות את זה הכי קצר שאני יכולה.

מדובר בהתחלה על נער בשם פרסי, שחי רק עם אמא שלו. הוא מאוד בעייתי בבית הספר והוא עבר בית ספר כל שנת לימוד. הוא בעייתי לא בקטע של בריון, פשוט גורם להרבה באלגן בלי כוונה. הספר מבוסס כל המיתולוגיה היוונית, ובכל ספר פרסי יוצא למסע חשוב. בסופו של דבר בספר החמישי יש את ה-קרב להצלת העולם. הטיטאנים רוצים להשתלט על העולם ולהרוג את כל האלים, החצויים והאלים מחזירים מלחמה.

פירוט על הספרים: (לא הרסתי את הסוף של הספרים, אבל זה עדיין מכיל קצת ספויילרים אז קחי בחשבון.)

בספר הראשון הוא נמצא בבית ספר יחד עם חבר שלו, גרובר. הם יוצאים לטיול שנתי יחד עם אחד המורים שדי אוהב את פרסי, ועם המורה למתמטיקה, ששונאת את פרסי. בשלב מסויים המורה מתגלה כאחת המשרתות של האדס (האל) המורה הוא מדריך לחצויים (אנשים שהם חצי אלים חצי בני אנוש. הורה אחד אל הורה שני בן תמותה.) גרובר הוא סאטיר, ופרסי חצוי, הבן של פוסידון.
זאוס חושד בפרסי שגנב לו את הברק הראשון ופרסי יוצא למסע יחד עם שני חברים כדי להוכיח את חפותו ולהחזיר את הברק הראשון לזאוס ואת קסדת האופל להאדס (שגם נגנבה).

בספר השני חבר של פרסי נחטף, ובו זמנית העץ שמגן על המחנה חולה בעקבות הרעלה. פרסי יוצא למסע להצלת העת בעזרת משהו שנמצא ברשות מי שחטף את גרובר. המטרה היא כמובן להציל את גרובר ואת המחנה.

בספר השלישי פרסי בהתחלה יוצא עם שתי חברות שלו לבית ספר במטרה לזיהוי חצויים. הם מוצאים חצויים שם, אבל היה שם אויב שלהם שחטף את אחת החברות של פרסי. גם אחת האלות נחטפה, וחצויים וציידות משתפים פעולה כדי להציל אותם. יש קרב של הטיטאנים ושותפיהם נגד האלה החצויים והציידות.

בספר הרביעי מדובר על מבוך שבנה מישהו בשם דיידלוס, מבוך קסום שנמצא מתחת לקרקע, ושיש פתח שלו ממש ליד המחנה מה שיכול לתת לאויבים שלהם הזדמנות מעולה לתקוף אותם. יש דרך אחת לנווט במבוך, ופרסי וחבריו יוצאים לתוך המבוך לקחת את הכלי המנווט כדי למנוע מהאויב לקחת אותו ובכך הם יצליחו לנווט אל המחנה ולתקוף אותו.

בספר החמישי זה הקרב האחרון, הטיטאנים, האלים הבוגדים, המפלצות, נגד החצויים, האלים, רוחות טבע למיניהן...
זה הספר שבו המלחמה נגמרת, ומתבצעת מלחמה פנים מול פנים. הטיטאנים לאחר שעד אותו היום ניסו להחזיר לחיים את קרונוס, מצליחים והוא גם נמצא בקרב.
מחזקת את תגובה מעלי.. אחד הספרים הכי טובים ויש גם את גיבורי אולימפוס גורלו של אפולו.. ספין אוף