19 תשובות
אוקיי זכויות הנשים עדיין לא שוות לזכויות של הגברים פעם זה היה יותר מוגזם אבל עדיין יש דברים שוביניסטים בחברה היום
לגבי בדיחות וזה, זה בצחוק וכן יש הרבה שוביניסטיות שלא מקבלות את הבדיחות האלה אין לי מושג למה אחרי הכל זה רק הומור לא באמת מתכוונים לפגוע בזכויות הנשים
מה זה אומר שיש היום לנשים זכויות? החברה שלנו שוויונית? כמה ראשות ממשלה היו לנו? כמה חברות כנסת יש יחסית לחברי כנסת? כמה מנהלות בכירות? כמה מהנדסות? אנחנו רחוקות מאוד משוויון. נשים עדיין נפגעות ומוטרדות באופן יום יומי. הרבה גברים עדיין חושבים שמקומה של האישה במטבח ובמיטה. עדיין מצפים מנשים להיות עדינות, רגישות, ותלויות בגבר חזק שיגן עליהן. אז בגלל זה יש פמיניזם ופמיניסטיות ופמיניסטים. והומור זה תמיד טוב, כל זמן שאין מאחוריו סקסיזם ומיזוגניה.
צודק אבל אני רק אוסיף כמו שמצפים מנשים להיות מה שאמרת גם מהגברים מצפים לדברים מאוד ספציפיים ועל זה כמעט ולא מדברים בכלל. פמינזם אמיתי זה פמינזם שדוגל לשוויון לא רק לזכויות האישה על חשבון הגבר אבל כן יש עדיין מה לתקן גם מבחינת נשים וגם מבחינת גברים.
מסכים בהחלט שגברים הם קורבנות של החברה בדיוק כמו נשים. קיימת אידיאולוגיה פטריארכלית אנדרוצנטרית (החבר הוא במרכז והשולט בחברה) שמשפיעה על כולנו. אנחנו יוצאות ויוצאים נגד האידיאולוגיה הזאת. לא נגד בנים.
נכון זה שאת פה ויש לך גישה לאינטרנט ומותר לך להשתמש בו - זה בזכות פמיניסטיות.
זה שאת בבית ספר ולא עובדת במטבח עם אמא שלך כל היום בלהכין אוכל לגברים - זה בזכות הפמיניסטיות.
ועוד הרבה.
אנונימית
שואל השאלה:
מה קשור חברות כנסת?!? זה שיש יותר בנים לא אומר שמפלים אותן!! ויש גם הרבה בדיחות על גברים!! היום זה כבר לא כמו פעם ואני חושבת שפמנסטיות מגזימות ומאוד
שוב פעם את מכלילה יש כאלה שמגזימות יש כאלה שלא אבל מה שבטוח זה שעדיין אין שיוויון בין המינים ולכן הם מאוד לגיטימיות
לא מכיר כאלה שמגזימות. מה זה אומר להגזים? לדרוש שיוויון? לדרוש יחס שווה? להבין שאם אני מציע לעזור לה לסחוב משהו כבד כשלידה הולך גם בן שסוחב משהו כבד ולו אני לא מציע זה שובניזם? מה זה להגזים?
לא אני מדברת על אלה שנגיד נלחמות נגד זה שהבגרות בספורט בין בנים לבנות תהיה שווה מבחינת מה שעושים בה לדוגמה או אלה שמתעצבנות מבדיחות על בנות. אני מבינה למה היא מתעצבנת מזה אבל אני לא חושבת שכל הפמיניסטיות כאלה ושהגיע שיוויון בין המינים ככה שלא צריך פמינסטיות יותר.
אבל הבגרות בספורט לא שוויונית. וזה המקצוע היחיד שיש בו סגרגציה (הפרדה). למה זה ככה? למה לא לחלק את זה לספורטיבים ולא ספורטיבים למשל? בדיחות שובניסטיות הן דבר דוחה שאני נאלץ לצאת מהחדר שמספרים אותן. ולא. אין שיוויון. איך אפשר להגיד שיש?
אני לא נגדך אני בדעה שלך רק שאני מסכימה שיש כמה פמינסטיות שמגזימות. כמו שיש בדיחות שובינסטיות יש גם בדיחות שהם מכוונות כלפי בנים וזה בסדר לגמריי. ואני ךא הבנתי את הטענה שלך כלפיי הבגרות בספורט.
ההפרדה של בנים ובנות בשיעורי ספורט היא על רקע המין שלהם בלבד. זאת הפרדה סקסיסטית, לא שיוויונית ואני לא מבין למה משתפים עם פעולה.
מסכימה לגמריי
שואל השאלה:
כשאני מתכוונת להגזמה אני מתכוונת לזה שהם חושבות שצריך להפוך את הבנות ל*יותר* כלומר להוריד את הבנים, אולי אתם מכירים פמנסטיות שרוצות שווין אבל אני מכירה פמנסטיות שרוצות *יותר*
מה זה בכלל אומר יותר? זה שוב אי שיוון וסקסיזם. לא מכיר פמיניסטיות כאלה.
כנל, אם הן קיימות הן לא באמת פמניסטיות.
תלוי במה יש דברים שעדיין אין שיוויון אבל זה גם חוסר שיוויון כלפי גברים ולא רק נשים. הבעיה שלי עם חלק מהפמניסטיות זה שאין להן בעיה עם חוסר שיוויון כלפי גברים וכשרוצים לתקן את זה הן ישר נלחמות נגד זה ואז מה המטרה של פמניזם? אבל יש גם הרבה פמניסטיות שהן לא כאלה והן לא יוצאות על כל שטות פשוט כמו תמיד שומעים רק את הקיצוניים אז בבקשה לא להכליל.
כשזה בדיחה והן מתפרצות זה באמת מוגזם אבל יש קטעים שהם לא בדיחה וזה כבר הגיוני
לדעתי זנ באמת מוגזם שרק אומרים בדיחה בצחוק והן ככה יוצאות