תשובה אחת
מצרכים (כמות ל 20-25 עוגיות):
1 ביצה
1/3 כוס (66 ג') סוכר (מומלץ לשלב סוכר לבן עם סוכר חום)
60 גרם חמאה מומסת (לפרווה ניתן להשתמש ב50 גרם מחמאה/מרגרינה)
1/4 כוס (50 ג') שמן
1 כוס (140 ג') קמח רגיל
1/4 כפית (1 ג') אבקת סודה לשתיה
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
3/4 כוס (150 ג') שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים האמצעות מיקסר ידני את כל המצרכים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת מרקם חלק ומעט דביק (בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס).
-פורשים נייר אפיה על תבנית של התנור ויוצקים בעזרת כפית כדורים ומניחים בצורה מרווחת בתבנית. משטחים מעט את העוגיות (בעזרת הכפית או בעזרת האצבעות) ואופים 10-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות מבפנים אך מתקשות בחוץ).
אם רוצים עוגיות רכות בפנים, יש לאפות 10 דקות. במידה שרוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות כ-15 דקות.
1 ביצה
1/3 כוס (66 ג') סוכר (מומלץ לשלב סוכר לבן עם סוכר חום)
60 גרם חמאה מומסת (לפרווה ניתן להשתמש ב50 גרם מחמאה/מרגרינה)
1/4 כוס (50 ג') שמן
1 כוס (140 ג') קמח רגיל
1/4 כפית (1 ג') אבקת סודה לשתיה
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
3/4 כוס (150 ג') שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים האמצעות מיקסר ידני את כל המצרכים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת מרקם חלק ומעט דביק (בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס).
-פורשים נייר אפיה על תבנית של התנור ויוצקים בעזרת כפית כדורים ומניחים בצורה מרווחת בתבנית. משטחים מעט את העוגיות (בעזרת הכפית או בעזרת האצבעות) ואופים 10-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות מבפנים אך מתקשות בחוץ).
אם רוצים עוגיות רכות בפנים, יש לאפות 10 דקות. במידה שרוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות כ-15 דקות.
באותו הנושא: