תשובה אחת
מצרכים (כמות ל 20-25 עוגיות):

1 ביצה

1/3 כוס (66 ג') סוכר (מומלץ לשלב סוכר לבן עם סוכר חום)

60 גרם חמאה מומסת (לפרווה ניתן להשתמש ב50 גרם מחמאה/מרגרינה)

1/4 כוס (50 ג') שמן

1 כוס (140 ג') קמח רגיל

1/4 כפית (1 ג') אבקת סודה לשתיה

1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

3/4 כוס (150 ג') שוקולד צ'יפס






אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים האמצעות מיקסר ידני את כל המצרכים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת מרקם חלק ומעט דביק (בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס).

-פורשים נייר אפיה על תבנית של התנור ויוצקים בעזרת כפית כדורים ומניחים בצורה מרווחת בתבנית. משטחים מעט את העוגיות (בעזרת הכפית או בעזרת האצבעות) ואופים 10-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות מבפנים אך מתקשות בחוץ).

אם רוצים עוגיות רכות בפנים, יש לאפות 10 דקות. במידה שרוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות כ-15 דקות.