5 תשובות
מצרכים:
1 ביצה
4 כפות קמח
4 כפות נוטלה
אופן הכנה ;
מוסיפים את כל המצרכים לקערת בלנדר ומפעילים על מהירות נמוכה - בינונית. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה (ניתן גם לערבב ידנית).
מבצק העוגיות קורצים עיגולים קטנים שווים בגודלם.
מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן ומסדרים את כדורי העוגיות, כך שנותר רווח גדול בין כדור לכדור.
מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומועכים בעזרת כף - כך שתתקבל צורה של עוגיות. לפני האפייה בתנור ניתן לפזר מעל לעוגיות אגוזים, שבבי שוקולד צ'יפס, מקופלת מגוררת או כל תוספת מעניינת אחרת.
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומכניסים את תבנית העוגיות למשך 12 דקות. מוציאים ומניחים לצינון למשך 5 דקות. מעבירים לצנצנת עוגיות ונהנים.
1 ביצה
4 כפות קמח
4 כפות נוטלה
אופן הכנה ;
מוסיפים את כל המצרכים לקערת בלנדר ומפעילים על מהירות נמוכה - בינונית. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה (ניתן גם לערבב ידנית).
מבצק העוגיות קורצים עיגולים קטנים שווים בגודלם.
מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן ומסדרים את כדורי העוגיות, כך שנותר רווח גדול בין כדור לכדור.
מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומועכים בעזרת כף - כך שתתקבל צורה של עוגיות. לפני האפייה בתנור ניתן לפזר מעל לעוגיות אגוזים, שבבי שוקולד צ'יפס, מקופלת מגוררת או כל תוספת מעניינת אחרת.
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומכניסים את תבנית העוגיות למשך 12 דקות. מוציאים ומניחים לצינון למשך 5 דקות. מעבירים לצנצנת עוגיות ונהנים.
שואל השאלה:
איזה מלכה
איזה מלכה
חחח כבר הכנתי את העוגיות האלה והן יוצאות פצצה , בתאבון :)
חבילה/חבילה וחצי של חמאה ללא מלח(הכחולה הרגילה)
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כוסות קמח
ביצה
אבקת אפיה
צריך שהחמאה תיהיה רכה בטמפרטורת החדר.
לוקחים קערה ושמים בפנים את החמאה והסוכר ומערבבים עם מיקסר ידני.
מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים את הביצה ומערבבים עוד קצת.
בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשים:קמח(לנפות),מלח,ואבקת אפיה,לערבב את זה היטב ולהוסיף לתערובת של החמאה לאט לאט עד שזה ניהיה בצק.
אל תפחדי אם זה יוצא מתפרק וקצת מוזר,פשוט תתחילי ללוש את זה באופן ידני על משטח ותנסי לעשות גוש אחד, ואם את רואה שזה יותר מידי מתפורר אל תפחדי להוסיף קמח.
לאפות בין 4-7 דקות ב180 מעלות.
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כוסות קמח
ביצה
אבקת אפיה
צריך שהחמאה תיהיה רכה בטמפרטורת החדר.
לוקחים קערה ושמים בפנים את החמאה והסוכר ומערבבים עם מיקסר ידני.
מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים את הביצה ומערבבים עוד קצת.
בקערה נפרדת שמים את החומרים היבשים:קמח(לנפות),מלח,ואבקת אפיה,לערבב את זה היטב ולהוסיף לתערובת של החמאה לאט לאט עד שזה ניהיה בצק.
אל תפחדי אם זה יוצא מתפרק וקצת מוזר,פשוט תתחילי ללוש את זה באופן ידני על משטח ותנסי לעשות גוש אחד, ואם את רואה שזה יותר מידי מתפורר אל תפחדי להוסיף קמח.
לאפות בין 4-7 דקות ב180 מעלות.
אנונימית
שואל השאלה:
גם את !
גם את !