43 תשובות
קוראים לזה ביטחון בה'. שזה אומר שגם מצד אחד אתה מאמין שהוא מביא עלייך את הדברים הטובים, אבל גם מצד אתה מאמין שהוא מביא עלייך את הדברים הרעים.
אמונה יכולה לתרום בכל כך הרבה. כשאתה מאמין שיש מישהו ששומר עלייך, שכל מה שקורה זה בזכותו, אתה מסתכל על העולם בצורה קצת יותר חיובית קודם כל, ויש לך הרגשה טובה. כי אתה מרגיש שיש משהו שבזכותו אתה כאן, אתה לא פה סתם, וכל מה שקורה לטובה.
אחותי חרדייה, ואני רואה שככ הרבה יותר טוב לה מאז שהיא נכנסה לדת.
איש באמונתו יחיה.
לא אוסיף מילה מעבר.
אוקי, קודם כל, אם דתי יחלה בסרטן, הוא יתפלל. ולא רק שהוא יתפלל, החברים והמשפחה ושאר הקהילה הדתית תתפלל עליו כל יום. תפילה זה לא במקום ניתוח, זה בנוסף. אני לא מבינה למה אתה רואה את הדתיים בצורה כל כך קיצונית. אנחנו מפחדים למות כי אנחנו יודעים שאלוהים לא ממית אנשים לפי כמה שהוא אוהב אותם- אם מגיע זמנם והם כבר הגשימו את ייעודם בעולם, זה הזמן שלהם ללכת. ברור שיש בנו פחד, אנחנו אנושיים.
לפי מה שאתה אומר, הדתיים הם בדיוק כמו הבן אדם בסיפור הבא:
איש אחד הפליג בספינה. סערה פרצה, וכל שאר השטים בספינה קפצו לסירות הצלה ואמרו לאותו איש- בוא, בוא, שלא תטבע!
אבל הוא אמר, לא, אני מאמין ש-ה' יציל אותי! ונשאר שם.
קראו לצוות חילוץ. אופנוע ים בא וניסה לשכנע אותו לעלות. האיש התעקש- לא, רק ה' יציל אותי!
בא מסוק. ניסה לשכנע את האיש לעלות. האיש אמר, רק ה' יציל אותי!
טבע. הגיע לגן עדן. עמד לפני אלוהים, שאל, "אבל ה', למה לא הצלת אותי?"
אז ה' אמר, "ניסיתי! שלחתי לך סירות הצלה, אופנוע ים, מסוק..."
מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי.
זה לא קשור
אנחנו לא משליכים עליו את כל האחריות
אנחנו צריכים גם לעשות
ה' עוזר ובנוסף כל הקשיים זה נסיונות שהוא נותן לנו כדי לראות אם אנחנו יכולים לעמוד בהם! ולכן חשוב להוכיח להראות שאנחנו יכולים
כל העולם פה הוא רק ההתחלה לעולם הבא
אנונימית
אתה בטח עוד אחד מאלה של הכפייה דתית
אין אפילו טעם לטרוח להסביר לך
בסוף הם יבינו שכל הדבר הזה זה בולשיט.
כרגע זוהי בעיה שלהם ואני מאוד מרחמת עליהם.....
מה הקשר?
אפ מישהו מת , כנראה זה תאריך המוות שלו.
יש משל שנראלי מתאים לשאלה שלך-
בן אדם נקלע לסיטואציה כזאת שהוא בתוך ים, והוא צריך לצאת משם. הוא אדם דתי ומאמין, הוא מחכה שהקב"ה יעזור לו. הוא מתפלל מתפלל מתפלל. פתאום מגיעה לה סירה, משהו פשוט כזה. מציעה לו עזרה, אבל הוא בשלו. הקב"ה יציל אותי, תודה ושלום. אוקיי המים מתחילים לגעת בשפתיים והופ מגיעה לה ספינה. מציעה לו עזרה אבל הוא בשלו. הקב"ה יציל אותי. המים כבר הגיע ממש קרוב לאף והופ הגיעה לה אוניה והציעה עזרה למסכן. אבל הוא בשלו- הקב"ה יציל אותי. והוא מת. הוא בא לקב"ה ואומר לו. נו מה? למה לא הצלת אותי? חיכיתי לך!! ומה הוא אמר לו?
אני נתתי לך את כל הכלים שיכולתי ללת לך אבל אתה בכלל לא רצית להתאמץ, אפילו לא קצת. חיכית לישועה שבאה יותר מפעם אחת אבל אתה חיכית
בתור ילדה לאבא דתי אני יכולה להגיד שזה שטויות. ברור שיש את הדתיים שחושבים שהם ישבו ולא יעשו כלום והכל יהיה בסדר אבל יש עוד הרבה אנשים כאלה. אמונה באלוהים זה לדעת שיש משהו מעבר לעולם הזה, שאנחנו לא פה סתם. אני חושבת שיש משהו מעבר לסתם "מפץ" שקרה וזהו יש עולם. אבל בעיקרון זה באמת איש איש באמונתו יחיה.
הפחד מלמות קיים אצל כל בן אדם, תיקח נוצרי או משהו וקח יהודי דתי ותצמיד להם אקדח לרקה, שניהם יפחדו באותה מידה.
אני חושבת שבשנים האלה שהעולם כל כך מתקדם, צריך להבין ולקבל כל אחד גם אם אתה לא מסכים עם מה שהוא חושב.
גם אותי מעצבן שהרבה דתיים לא מתגייסים, או לא עובדים והמדינה ממנת אותם , אבל זה כי הם גדלים שונה מאיתנו, מכניסים להם לראש שהצבא זה רע, ואסור להם לעשות הרבה דברים. (בעיקר חרדים קיצוניים, אני לא מדברת על כל הדתיים.)
זה מה שמקובל אצלם, אבל משהו שכן אפשר להעריך זה כמה שהאמונה שלהם חזקה וכמה שהעם היהודי חזק ולא נשבר .
אנונימית
אויש אתה מדבר שטויות לגמרי.
יש הלכה כזאת שאומרת שלא לסמוך על הנס ולעשות את ההשתדלות שלך אם אני לא טועה.אבל מצד שני לסמוך שהכל מידי הקדוש ברוך הוא והוא יודע מה טוב בשבילי.
אם אתה יודע את הדברים על רגל אחת וזורק משפטים לא נכונים ומוטעים אז למה לשאול שאלות כאלה.
כן זה בדיוק מה שאמרתי. אותו משל בדיוק. מה שרציתי לומר בזה זה שזה בדיוק מה שחושבים על הדתיים, וזה פשוט לא נכון. אנחנו נעלה על סירת ההצלה הראשונה שתבוא, שכולם יהיו בטוחים בזה. אין שום מצווה למות.
שואל השאלה:
^למה אני מדבר שטויות? הם באמת לא עושים כלום ומחכים שהישועה תבוא לבד.

נזרום עם המשל. אם הסירה תבוא הם יעלו עליה, אבל הם לא ישחו וינסו לחפש סירה. הם יחכו בחוסר מעש עד שהישועה תבוא, הם לא יעשו שום דבר כדי להציל את עצמם כי "מה שאלוהים רוצה זה מה שיקרה".
אנונימי
אדם תחפש דברים להתעסק בהם הבנו שאתה לא רוצה להכניס את מה שאמרו לך
להפנים
שואל השאלה:
עצם זה שאין לכם טיעונים אומר שאתם הבנתם שאני צודק ומסכימים איתי?
אנונימי
אוקי. לא
אני באמת לא יודעת מה להגיד לך אבל בבקשה אם אתה כל כך שונא את הדתיים תלך לחפש חיים
למה אתה מסיק שפשוט נשב בסירה ונחכה לישועה? אתה מכיר בן אדם דתי שחקרת אותו קצת על הדעות שלו? אני רוצה להגיד לך שאחד העקרונות הכי חשובים בדת זה להציל את עצמך. לכן גם ה' לא יצפה שנרעב למוות אם כל האוכל הכשר ייעלם מהעולם. יש דברים שמותר לעבור עליהם בשביל להציל את עצמך, רוב הדברים, למען האמת, אולי חוץ מעבודה זרה אם אני זוכרת נכון. ה' רוצה שנציל את עצמנו, אנחנו יודעים את זה ולכן נעשה כל דבר כדי להשיט את הסירה לחוף מבטחים. אפילו אם אנחנו יודעים שלא נמצא שום דבר כשר לאכול בחוף הזה.
לא מסכימה, ה' שומר על כל האנשים במידה שווה. אם דתי וחילוני יקפצו מבניין לשניהם יש סיכוי שווה להיהרג. לבקש מה' זה טוב ובהחלט יכול לעבוד ולעזור. אבל לא בלי השתדלות אישית. אם את לא עושה את המקסימום לעזור לעצמך למה את מצפה שמישהוא אחר יעשה את המקסימום לעזור לך.
וואו איזה שטויות אתה מדבר.
ברור שהם יבואו לחפש סירה וברור שהם ינסו הכל כדי להציל את עצמם. אין שום מצווה למות סתם כי "אלוהים יציל אותנו"
יש מצווה למות בשביל קידוש השם, כמו שהחיילים שלנו עושים וכמו שהיהודים עשו בשואה.
למה אתה חושב שהרבה יהודים המשיכו להאמין באלוהים בגלל השואה ? כי האמונה שלהם הייתה חזקה והם האמינו שהם יכולים לעבור את זה וזה ניסיון שאלוהים נתן להם.
התפילה והאמונה והביטחון באלוהים זה לא אומר שאפשר לא לעשות כלום יהיה בסדר . ומי שחושב ככה אז יש לו בעיה גדולה.
לדוגמה , בן אדם מחפש עבודה, אבל הוא לא יכול לשבת בבית ולחכות שתהיה לו עבודה נכון? זה שהוא מאמין באלוהים לא אומר שפתאום תהיה לו עבודה .
וכשאנשים אומרים " בעזרת השם" הם מתכוונים שהם מאמינים באלוהים שיעזור להם, אבל הם לא יושבים בחוסר מעש.
אנונימית
אני לא מאמינה בה' אבל בתור דתלשית אני מאוד מכבדת אנשים שכן.
שואל השאלה, כרגע נתנו לך מלא תשובות ממש יפות. למה אתה מתעלם מהן?

אין לסמוך על הנס. יש לעשות השתדלות רבה כמה שאפשר, ובנוסף גם צריך להתפלל לבורא עולם שיעזור לנו במעשה ידנו. אנחנו בתור דתיים מאמינים שהישועה תבוא רק ממנו (כלומר, אם הניתוח יצליח- זה רק בזכותו, מן הסתם). אבל זה לא אומר שנשב בלי מעש ונחכה לנס, זה אפילו איסור. יש גם להשתדל במובן הפיזי.
העניין מורכב, יש כמה מישורים בעולם. יש את המישור האנושי והמישור האלוהי. אנחנו עושים דברים אבל התכנון בזום אאוט מסתדר עם רצון ה'. אי אפשר להבין ולנסות לכוון את זה אבל זה מה שקורה. יש מאמרים ארוכים ומי שרוצה שיפנה בכיף אבל זה בגדול. אני יודע שהתשובה לא כל כך מספקת אבל בכל זאת אלו רק כמה שורות בסטיפס אז אי אפשר לתת תשובה מספיק מלאה
אני כל כך מסכימה איתך
אני לא יודעת איזה דתיים פגשת בחייך, או אם פגשת בכלל, אבל דבר ראשון; דתיים לא רק מתפללים, הם גם עושים, וזה ברור. וכל אדם רגיל שחי בדת, היה מתפלל לאלוקיו, וכן, תתפלא, גם הנוצרים מתפללים, וגם הערבים. וכל אדם רגיל שאין לו בעיה או משהו מפחד למות, וזה ברור. ואני לא מסכימה איתך אם לא הייתה פה הבנה.
אני דתיה ואני חושבת שזה לא נכון אולי קיבלת רושם מוטעה מדתיים שראית או שמעת אבל אם חס חלילה מישהו יהיה לו סרטן ברור שהוא יעשה ניתוח אבל הוא גם יתפלל לאלוקים שיעזור לו שהניתוח יעבור בשלום אנחנו מאמינים שאלוקים שומר עלינו ,אוהב אותנו אני יודעת שהרבה יחלקו על דעתי אבל כך אני מאמינה ,שדתיים לא מתנערים מאחריות אלא כמו כולם פשוט חייהם דרך התורה .
ברור לי שיש דתיים שהם כמו שתיארת אבל אני חושבת שלא שהרבה כי אני כל חיי סביב דתיים וגם חילונים אבל לא שמעתי על כזה איש .
אנחנו מתפללים לאלוקים ומודים לו על מה שנתן לנו ונותן לנו כל יום ,נותן לנו חיים ,גם על הדרך מבקשים להצליח במבחן ושהכל יהיה טוב אבל ככה זהאמונה לא רק יהודים אם תלך עכשיו לנוצרים או מוסלמים תראה שגם אצלם זה ככה ואף יותר .
ויש משהו ששמתי לב אליו כשחילונים או סתם אנשים מדברים על דתיים מבחינה כזאת הם נוטים לחשוב שהקתוליים והמוסלמים האדוקים לא כאלה כמו שאמרתי קודם הם אפילו יותר.
אני מאוד משתדלת לא לשפוט או לפגוע אם פגעתי במישהו אני מתנצלת ואני לא מכלילה.
צדיק הכל טוב.
בן אדם צריך לעשות השתדלות,אם יש לו איזה בעיה והוא צריך לעשות ניתוח הוא יעשה אבל הוא גם מתפלל לאלוקים שזה יצליח כי זה חל ק מהשתדלות שלו.
אתה בטח מאלה שרואים על הדתיים והחרדים בתקשורת השמאלנית ואתה לא מכיר בכלל דתיים. מציעה לך למצוא חיים ולצאת מהבועה
צודק
בן אדם שמאמין בצורה שכתבת אז הוא לא דתי באמת כי אתה ביהדות מחוייב לעשות את ההשתדלות ורק אז נכנסת האמונה

אם דתי יחלה בסרטן הוא יעשה מה שהוא יכול כדי להתראות ממנו מבחינה רפואית וגם יתפלל הרבה
וכן אני מפחד למות כי זה אינסטינקט אנושי ורגיל אבל קודם כל אף אחד לא אמר שלמות זה דבר רע זה סתם איך שזה מוצג לנו במוח ובגלל זה ה' שהוא ישות מושלמת מן הסתם יודע מה טוב לנו ודבר שני יש את העניין של שכר ועונש שזה אולי הדבר העיקרי שמשפיע על זה
מסכימה, בנוסף במקום להגיד תודה למנתח שאשכרה עשה את הניתוח הם אומרים שהכל זה בזכות אלוהים.
אנונימית
אנונימית שמעלי
מי אמר לך שאנחנו לא אומרים להם תודה?
בטח שאנחנו אומרים להם תודה מאיפה את ממציאה דברים
אנונימית
טוב אני עכשיו אשאל אותך משהו וזה לא קשור לאם אני מאמינה או לא.
אתה מתמודד עם דברים גדולים, מה אתה מעדיף- לחיות בתחושה שאתה צריך להתמודד עם זה לבד או לדעת שיש מישהו עם כוח מטורף ששומר עליך? דוגרי.
ובנוגע לסרטן שכל כך צריך לעשות ניתוח לגביןו באמאשך שאתה חושב שדתיים לא עושים עם זה כלום ומתפללים לה' שיוציא לו אותו? לא! הפ עושים ניתוח ומתפללים לה' שישמור עליהם ושהניתוח יעבור בהצלחה- כי שוב, עדיף שיהיה מישהו שישמור עליך!
וכל בן אדם מפחד למות,הם לא חסרי רגשות! מה אתה חושב שהם יעשו יגידו טוב בוא נירה בעצמי חמישים מיליון פעם כי ה' יציל אותי בכל מצב?!
אני מבקשת שתקשיב למה שאתה כותב לפני שאתה כותב את זה ככה.
אנונימית
הדוגמא של חולה הסרטן היא דוגמא טובה. אם הייתי חולה סרטן, הייתי עושה ניתוח להוצאת גידול. אבל מי אמר שהניתוח יצליח? אולי הסרטן יחזור, גדול יותר ומסוכן מתמיד? על זה שווה להתפלל לאלוקים, שיתן הצלחה ביד הרופא המנתח, והגידול לא ישוב.
אני דתייה דתיים ממש לא מתנערים מאחריות לא יודעת לגבי חרידים ולהפך ...
אותי לימדו קודם לעשות ורק אז לבקש מ- ה'
אנונימית
אם אדם חוטא או העם ה' מעניש ברחמים
אדם צריך לדאוג לעצמו לפי התורה "ונשמרתם לנפשותיכם" הכוונה היא שאדם צריך להשתדל ולעשות את מה שצריך ובנוסף להתפלל כי הרי התפילה תעזור אבל אם הוא רק יגיד שה' יעזור ולא יעשה מאמץ שלו זה לא צודק .
אני ממליץ לך לפני שאתה מעביר ביקורת על הדת טיפה תחקור את הדת .
אין מילה אחת הגיונית במה שאמרת
ואם לא היה עכשיו שתיים בלילה גם היתי מסבירה
underclass hero
הוצאת לי את המילים מהפה.
מסכימה איתך בכל מילה ומילה!!
כי אנחנו אנשים בדיוק כמו כל אחד, באותה מידה שאני אתפלל אני אעשה כל השתדלות שאני יכול לעשות מצידי, אני אלך בזהירות בכבישים, אני אשמור על הבריאות שלי, אני אלמד לפני מבחן וכו'...
אנלנו לוקחים אחראיות, פשוט אנחנו מאמינים שאנחנו לא השולטים היחידים לעולמו וגורלנו. אני נתפלל שלא יהיה בלאק-אאוט במבחן, שלא יהיה איזשהו פיגוע או תאומה שתפגע למרות הזהירות שלי וכו'...
בנוסף לזה, עשית פעם טיפול כואב?
פעמים רבות אנחנו לא רוצים את הטיפול או שמפחדים ממנו למרות שאנחנו יודעים שזה יעזור לנו בעתיד.
אלה רק דוגמאות קטנות על השאלות הספציפיות שלך אבל זה לא נגמר פה.
זה שאנחנו דתיים לא הופך אותנו לפחות בני אדם, ולזרוק אחראיות זאת בעיה כללית, יש כאלה שזורקים אחראיות כלפיי הסביבה, יש כאלה שנמצאים את הדת כדי לזרוק אחראיות.
בסופו של דבר, לפני שאתם מדברים על דתיים או על כל קבוצה אחרת של אנשים, תוודאו שאתם מכירים אותם באמת, יודעים מה הם עושים ולמה, אל תתפתו למלכודת של התקשורת, ועל תאמרו עלינו דברים בלי לדעת באמת...
אנונימית וsilent screams
אבל למה להגיד תודה לאלוהים בכלל? זה לא הוא עשה את העבודה זה המנתח הוא לא עזר בכלום כדי שתחיו זה נטו המנתח.
אנונימית
אנונימית-
אני חושבת שלא הבנת נכון.
אלוקים נותן רשות ויכולת לעשות את הניתוח
אם אלוקים מחליט שהניתוח יצליח-זה יצליח
ואם לא-אז לא.
לכן מתפללים לאלוקים ומבקשים שהניתוח יצליח.
עכשיו הבנת חמודה?
כמובן שאומרים תודה למנתח, אבל תגידי לי אנונימית, את חושבת שלא קרו תאונות אצל מנתחים מקצועיים ברמות?! את יודעת כמה מיתות יש בבתי חולים שהם לא באשמת אף אחד? אני לא זוכר את המספרים אבל הם מטורפים, חבר שלי לומד רפואה, הרבה פעמים אתה לא שולט על מה שיוצא! אז למרות שאני מודה למנתח ומעריך אותו, אני מודה לה' שהכל הלך חלק, שלא הייתה תאונה, שכלום לא השתמש בדרך... וזאת סיבה נוספת ומוצדקת מאוד לאמר תודה לישות אחרת מעבר למנתח או לאדם האחראי על הפעולה, מה שאדם רנדומלי יגיד "איזה מזל", הדתי המאמין יאמר תודה לה'