65 תשובות
לא עושה טובה... הוא פשוט פועל נכון

על מה המינוסים? :|
אני מבולבל
אני חושב שצריך לקבל בני אדם כמו שהם, וכופר שמוכן לעשות את זה למעני אני אעשה את זה למענו
הוא לא עושה טובה
הוא פשוט מקבל .
שואל השאלה:
triggered youtube man, דברים שנוגדים את רצון ה' בשום פנים ואופן אין לקבל... זה לא העניין השאישי שלך, מדובר בכבוד של בורא עולם...
אז מה תעשה במקום לקבל? תבוא ותכריח את הבן אדם לשמור מצוות?
אלף מה הקשר גזענות בכלל?
בית, זה לא קשור לכבוד ה'... דווקא זה שאנחנו מראים כמה פתוחים אנחנו ושיש ביכולתנו לקבל את העולם החיצון בהבנה מבלי חשש להיפגע בעצמנו זה יוכיח לגויים כמה אנחנו חזקים דבר שמעצים את כבוד ה' בעולם.
לא עושה טובה ולא כלום למה מישהו צריך דעה של כופר על הדת שלנו אם הוא לא מאמין הוא חוסך לנו את הדעה שלו
שואל השאלה:
מישהו שמן, ארורמם את מי ששומר מצוות ואשפיל את מי שלא...
תשפיל? למה מי אתה בכלל שתשפיל אותו??
לא, שכל אחד יעשה מה שבא לו ועושה לו טוב ואם לדתיים טוב לשמור מצוות שיעשו
שואל השאלה:
triggered youtube man, כבוד לאנשים כאלה - נראה שזה "לגיטימי" לעבור על מצוות ה' יתברך אסור שזה יקרה. עיין ב"שערי תשובה", חלק ג, סימנים קמט-קנב. הייתי מביא לך את הז כאן, אב ליש סיכוי שזה ימחק (כאילו שזה "ליגיטימי" למחוק דעת תורה), כי קרו דברים כאלה בעבר.
שואל השאלה:
מישהו שמן, מישהו שאכפת לו מכבוד ה'. זה זכותו (ואפילו מצוה מצוה) על כל היודי לעשות את זה. מי אני אמור להיות בשביל זה?
אוקיי אז אל תצפה שלא ישפילו אותך בחזרה כי אתה שומר מצוות
שואל השאלה:
.deshaun dupree holton, עובדה שאת משום בה לא בטוחה בהדת היא אמת 100% (שלא בצדק) ולוא ראוה אותה כאמת מוחלטת ואת מי שכופר בה - כמתכחש לאמת...
בתור אחת כזו אנחנו ממש לא עושים לכם טובה.. אנחנו מבינים ומקבלים שככה אתם מאמינים/ חושבים/ בוחרים/ חיים אבל לנו זה לא מתאים.. אף אחד לא עושה טובה, זו קבלה והבנה אמיתית למרות שבדרך חיים אנחנו שונים
שואל השאלה:
אין יהודי שזה לא מתאים לו (כי ה' לא יצוה עליונ דברים שאנחנו לא יכולות לעשות), אבל אמרת אמת (אני מדבר על התוגבה הזאת בלבד). בכל אופן, אמיתות הדת - זה לא חלק מהנושא של השאלה.
תסביר לי בדיוק כיצד לתת כבוד לאנשים שלא מאמינים בדת (ובכל זאת מכבדים אותה ואת האנשים שעוסקים בה) זה יוצר לגיטמציה לעבור על מצוות ה'?
אם כבר זה יוצר לגיטמציה לתת כבוד לאנשים חכמים וטובים, שלא לדבר על זה שלקרוא לזה "לגטימציה לעבור על מצוות ה' " זה נורא מוטעה.

אם אתה לא מסוגל להסביר בהיגיון אתה מוזמן לצטט את הספר
אני ממש לא עושה טובה בזה שאני אומרת שאין לי בעיה שדתיים ישמרו מצוות ויאמינו, כי באמת שאין לי בעיה עם זה שדתיים ישמרו מצוות ויאמינו. הבעיה שלי עם חלק מהדתיים לא מתחילה שם, היא מתחילה אם הם מתחילים להתווכח איתי ולהגיד שרק מה שהם אומרים נכון כי הרי אמונה זה לא נכון ולא נכון.
שואל השאלה:
triggered youtube man, למעלה הבאתי ציטוט מהספר "אורחות צדיקים", קרא והפנם. אביא לך ציטוט מתוך שערי תשובה בפרטי.
שואל השאלה:
lady q, אוקיי, את כנה בחלק הראשון של מה שאמרת. בגלל שאמיתות הדת - לא חלק מהדיון - לא אתווכח איתל על המילים האחרונת שלך, אבל אומר לך שאנחנו (לפחות מי משבין) לא מאמינים כי סתם בא לנו להאמין במשהו, אלא אנחנו כן יודעים שזאת האמת...
אינני מכבד רשעים, אני עושה את זה נטו לפי המצווה "ואהבת לרעך כמוך". אני מכבד את האדם כמו שהוא מכבד אותי. אם הוא כופר אבל מכבד דתיים שעוסקים בדת אז אני אכבד אותו בחזרה למרות שהוא כופר שעוסק בדברים נבזיים.

אם עלייך לכבד רק צדיקים, אז על פי ההיגיון הזה אין לי טעם לכבד את החבר שלי שפחות לומד תורה...
טוב שהדתיים לא המציאו חלק מהתנך(יעני לא הולכים לפי התורה שבכתוב),לא רק אנחנו הכופרים אז חלאס.
לא אכפת לי מה שאתאיסט או כל בן אדם יחשוב עלי
ככה שזה לא באמת משנה
לדעתי לא צריך לכבד דעות שהן לא סובלניות כמו שלך. לכן זה ממש טובה אז תגיד תודה ושקט
שואל השאלה:
למה שאני סונלי כלפי משהו שפוגע בכבוד שמים? אנ יסובלני רק דלבר אשר לא פגוע בכבוד שמים. אם מישהו לא בטוח באמונה, אב להוא מחפש תשובות והוכחות - אני אשתדל לעוזר לו בצורה טובה.
הוא פשוט מאמין בחופש לבחור את האמונה שלך, מה כל כל נורא כאן??
תוצאה
אני לא מבינה איך את מכבד את ה
אתה אמרת לי משהו כזה: "אם אישה לא מתלבשת צנוע זה בסדר לקרוע לה את הבגדים או לזרוק עלייה אבנים.
והינה עוד ציטוט: "אל תלבין פני חברייך ברבים".
נראלי שאתה הכופר הכי גדול כאן.
שואל השאלה:
לא אמרתי לזרוק עליה אבנים, אלא אמרתי את מה שכתוב בגמרא בברכות כ ע"א (מה שעשה רב אדא בר אהבה).

ואם יש מישהו שעושה עיברה ברבים - מעירים לו ברבים, כד ישלא יהי חילול השם (שכולם רואים שמישהו עושה עבירה ואף אחד לא מעיר כלום).

"(י) חייב להוכיחו בעבירה שבסתר - יוכיחנו בסתר; ובעבירה שבגלוי - יוכיחנו מיד, שלא יתחלל שם שמים, (משנה ברורה, סימן תרח, סעיף קטן י).

אפלו רב שלובש שעטנז (במזיד) ואינו רוצה להוריד- מותר לתלמדיו לקרוע את זה מעליו:

"הרואה כלאים של תורה על חבירו -- אפילו היה מהלך בשוק -- קופץ לו וקורעו מעליו מיד. ואפילו היה רבו. (וי"א דאם היה הלובש שוגג אין צ"ל לו בשוק דמשום כבוד הבריות ישתוק ואל יפרישנו משוגג) (טור בשם הרא"ש).

ואם היה של דבריהם -- אינו קורעו מעליו ואינו פושטו בשוק עד שמגיע לביתו. (וכן בבית המדרש אין צריך למהר לצאת) (טור). ואם היה של תורה -- פושטו מיד" ( שולחן ערוך, יורה דעה, סימן שג, סעיף א).

ש"ך - שפתי כהן
(א) ואפי' היה רבו,. דבמקום שיש חילול השם אין חולקין כבוד לרב וע"ל סי' רמ"ב סכ"ב:


(ב) דאם היה הלובש שוגג,. דהיינו שאינו יודע כלל שהוא כלאים, אבל אם אחר שמצאו ישהנו עליו נמצא שהוא משהה אותו במזיד עליו. כן משמע בטור וכ"כ ב"י:


(ג) אין צריך לומר לו בשוק. עד שיגיע לביתו:
אם אלוהים לא היה רוצה שאנשים ימרו את פיו ולא יעשו כרצונו הוא לא היה בורא את הדעת ואת הבחירה מלכתחילה. אתה לא שליח האלוהים ולא הדובר שלו, אז תפסיק להתיימר להיות אחד כזה ולנסות להצית מלחמה בין הילדים שלו
"לא מאמינים כי סתם בא לנו להאמין במשהו, אלא אנחנו כן יודעים שזאת האמת..."
אתה לא יכול לדעת שזאת האמת. אין לך איך. אתה מאמין שזאת האמת. יש הבדל
שואל השאלה:
suncake, את מדברת שטויות. אלוקים ברא אותנו כבעלי בחירה, כי רק אז יש לו סיבה לתת לנו שכר ע לקיום המצוה, ע להבחירה הטובה לקיים אותנו (וכמבון, שיש עונש ע להבחירה רעה לא לקיים אותה). לאלוקים לא היה טעם לברוא אותנו כרובוטים (יש לו למעלה הרבה מלאכים), כי זה לא מקדם את המטרה. הוא ברא אותנו בשביל זה יהי לו למי להיטיב. בשביל שלא נתבייש לקבל את אותה הטבה(לחם של בושה) - הואצוה אותנו על המצוות. בשביל שתהיה לו סיבה לתת לנו כשר על המצוות - צריכה להיות לנו בחירה,אין מקום לשכר למעדה שלא נעשה בחירה.

נ.ב.בתור יהודי, אני בהחלט שליח ה' ודובר שלו.
אם הוא נתן לו את הבחירה הזאת והוא נתן שכר אישי לכל אחד מדוע אתה מרגיש צורך להתערב בחייהם של הלהטב"ים, החילונים, הנוצרים, המוסלמים והמסורתיים? מה לך ולהם? למה שלא תתרכז באמונה שלך ותקבל את השכר שלטענתך מגיע לך באופן צנוע בלי לפגוע באחר?
חוץ מזה שגם אני יהודייה וגם אני דוברת שלו והוא אמר לי להגיד לך שלהסית זה לא יפה בעיניו
שואל השאלה:
מישהו שמן, בטח שאני יכול לדעת. בורא עולם דאג להכניס הרבה הוכחות לתורה בשביל שדנע שהיא באמת ממנו (מסר לנו ידע שרק מי שברא את הכ ליוכל לדעת, הטבחות שרק אלקוים יכול להבטיח, נבואות שרק אלוקים יכול לדעת והכי חשוב עדות על מסיר תהתורה ושמיעת קולו של אלוקים בממעד של עם שלם).
שואל השאלה:
suncake, כי "כל ישראל ערבים זה בזה" (שבועות לט ע"א). מי שעושה חור בספינה - הוא מבטיע את כל הספינה...
אני הייתי מבקש ממך להביא לי הוכחות, אבל אני יודע שפשוט תביא לי פסוקים מהתורה שלא מוכיחים לי כלום. מצידי זה יכול להיות סתם ספר עם סיפורים. זה כמו שאני אוכיח לך שקסם קיים עם הוכחות מהארי פוטר
שואל השאלה:
"חוץ מזה שגם אני יהודייה וגם אני דוברת שלו והוא אמר לי להגיד לך שלהסית זה לא יפה בעיניו"
- תלוי נגד מי. בכל אופן, בשביל להעביר את דברי ה' - אז צריכה שזה יתאים לתורה (כי למה שסתם ככה נאמין לך?).

מה גם, שבימינו אין לנו נביאים - אז?
אה סליחה, בעצם רק אמרת שמותר לקרוע לאישה את הבגדים, לגיטימי...
שואל השאלה:
מישהו שמן, זה מה לימדו אותך בישיבה? (לגבי הוכחות לאמיתות התורה) פשוט מדהים...

הפסוקים מהתורה שאני יכול להביא בהחלט מוכחים שרק אלוקים יכול לעמוד מאחוריהם, כי אחרת התורה אל היתה מתקבלת אצל העם כאמת, כי אז היה ניכר שהיא לא (כי זה אל היה מתאים עם המציאות והיו רואים את זה).

הארי פוטר לא מוזחק בעם כספר שהתקבל במעמד שבו כל עם ישראל שמע את קולו של אלוקים, אלא כספר פנטזיה. תחשוב לבד למה זה ככה.
אני לא הייתי בהר סיני ולא שמעתי את קול אלוהים אז איך אני אמור לדעת שזה אמיתי??

זה לא מה שלימדו אותי בישיבה, זה פשוט דעתי
שואל השאלה:
הנשמה שלך הייתה שם (אם אתה יהודי).

ההורים שלך (ושל אנשים אחרים בכל העם) לא סיפר ולך את זה?

אתה גם לא עבר תאת השואה ,אבל אתה מאמין שהיא קרתה, נכון? למה? לא בזכות שזה מוחזק אצל העם כאמת?
אתה פשוט לא אנושי.. חייזר
סיפרו סיפרו, סיפרו לי הכול אל תדאג, אני פשוט חושב שזה חרטא.

בשואה אני מאמין כי יש הוכחות מוצקות. אני הולך לראות את הגטאות במו עיני השנה
עד היום לא מצאו את ארון הברית או הלוחות, ועד היום לא יודעים איפה הר סיני המדוייק אין ראייה
תוצאה אי אפשר להשוות את התנך לשואה.
שניהם אירועים היסטוריים אבל לשואה יש הרבה יותר הוכחות, חלקן מצולמות וחלקן פיזיות.
בפיזיות אני מתכוונת לאנשים, מה קרה להם? הם סתם נעלמו? איפה המשפחה של סבא שלי? נספו בשואה.
איך אני יודעת? כי הוא זוכר ועוד אלפי יהודים זוכרים שהם היו בשואה.
שואל השאלה:
1. אז אתה חשוב שזה הגיוני לחשוב שהאבות בכל העם יספר ולבניהם שקר?

2. מה קשור גטאות? מכחישי שואה לא מכחישים שהיו גטאות. הם לא מכחישים שהנאצ'ים הרגו יהודים. הם מכחישים שלנאצ'ים הייתה תוכנית של השמדת היהודים מכוונת ובשואה נספוו 6 מיליוןם יהודים ושהיו הרגיות בתאי הכזאים. לטענתם המחנות - היו מחנות עבודה וריכוז ולו מחנות ההשמדה והגז ציקלון בי שישמש לא לתורך השמדת היהודים, אלא השמדת החייקם כדי למנו מחלות. לפי טענם בשואה מתו (על פי מכחישי שואה שונים) בין 300 אלף למליון יהודים בלי שלנאצקים תהיה תוכנית כזאת בכלל. אני למדתי את החומר של מכחשי שואה ואת מה שמפריך אותו - אז אני יודע מה שאני אומר.

זה שתראה גטו בעיניים שלך - לא הוכחה לכך שזה קרה (על פי מה שהסברתי)

אם תרצה הקבלות בין הכחשת מעמד הר סיני ולהכחשת שואה (קרא גם התגובות שמתחת למאמרים) - ממליץ על המאמרים שבאתר רציו.

https://rationalbelief.org.il/%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%aa%d7%9f-%d7%aa%d7%95%d7%a8%d7%94-%d7%94%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%90-%d7%94%d7%99%d7%94-4/

https://rationalbelief.org.il/%d7%94-%d7%93%d7%95%d7%92%d7%9e%d7%aa-%d7%94%d7%a9%d7%95%d7%90%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%94-2/
שואל השאלה:
הצייר של סטיפס, במזן שבית המקדש ההי קיים - זה היה ידוע לעם. אתה שואל מה קרה עם זה אחרי שנחרב?
פעם אחת תרשום ממך, די לתת קישורים, די גרסת לנו את המוח גרסת
כן, הרומאים דפקו לנו הכל ו.. אני לא מכחיש שהמנורה לא הייתה קיימת, הלוחות לא יודע לגביהן מה איתן
1. שקר שאולי הם חשבו שהוא אמת.
2. אני לא מדבר רק על גטאות, מה קרה לכל האנשים האלה? נעלמו ככה? לא חסר הוכחות לשואה ואתה מבין למה אני מתכוון
שואל השאלה:
agam/ana100, צילונים זה כבר לא כל כך ראיה, כי היום ניתן לזיף הרבה דברים דך תוכנות עריכה כאלה ואחרות. לגבי אנשים, את צודקת וזאת ההוכחה החשובה ביותר. מכחישי שואה אינם מספקים תשובה ראויה לשאהל הזאת, אל אומרים שזה אל מוכיח את ההשמדה בתאי הגזים (שלטענתם היא לא אפשרית). אם גם טוענים שזה לא סותר שאי היה אפשר לשרוף כמות כזאת גדולה של אנשים במשרפות במך זמן כזה קצר ליום ואם לא נשרף עד הסוף - איפה השאריות של זה? (יש מה לענות על זה). בכל אופן התשובה שלהם היא שיכול להיות שהיודים פשוט עבר ולדניות אחרות ונעלמו. חלק מהם (למשל, יורגן גרף) כתב שהיה (לשמל הרב מניץ) שמצא אחרי השואה את המשפחה שלו כוללת לפחות 15 אנשים והוא חושב שהם נספו. מי אמר שלא קרו עוד מקרים כאלה?

את מאמיעה בנוגע לסבא שלך בעניין השואה? ומה יקרה בדוורת הבאים שלא ישארו עדים חיים לשואה? יהיה ליגיטימי לפקפק בה? ואם תגידי שלא בגלל הם ישמעו את זה מההורים שלהם שקבילו מההורים שלהם - אז למהלגבי מעמד הר סיני (מה שקרה לכל העם ולא לחלק ממנו) לא הלאמין למה שהאבות בכל העם מספרים לבניהם?
שואל השאלה:
1. ולמה םה ישחבו שאותו "שקר" הוא אמת? מה, הם לא ידעו שהם לא שמעו את קולו של אלוקים (אם הם באמת לא שמעו אותו לא שמעו ע לדבר כזה מאבותיהם שהיו אמרוים לשמוע אותו על פי טוען הטענה)?

2. אני מסכים שזאת טענה, אבל זה בגלל האירוע עדין קרוב אלינו ואנחנו ביקיאים בגמוגרפיה. אבל מה יקרה בדוורת הבאים? אול יגידו שהדמוגריפהי מוזיית? וגם אם לא - ראה תשובה שלמעלה. אולי הם נעלמו בלי שאנחנו נדע מה קורה איתם וזה לא מוכיח את ההשמדה בתאי הגזים שלטענת מכחישי שואה היוא לא היגיונית.
1. אולי איפשהו במהלך אלפי השנים האלו מישהו הגזים טיפה או הבין לא נכון
2. היום אנחנו שומרים על היסטוריה יותר טוב אז אני מאמין שלא יכחישו על זה כשיש מידע על זה בכל ספרי ההיסטוריה ובכל האינטרנט (שאני לא חושב שישכח במאות שנים הקרובות)
פעם חרטו על סלע לא היה אמצעי צילום ותיעוד נורמלים
שואל השאלה:
1. אין סיבה שהייה תיאום בין כ להעם על אותו סיפור ואותו ספר תורה מבלי שזה יהיה אמת. חוץ מזה, אם יש הכרח (והסברתי למה) שהתרוה נכתבה באותו דור - אז היא לא יכולה להשנות שיש לנו עדות כתובה שהיא תועדה באותו דור ונמסרה לכל שבט ישראל.

2. אין אחריות שהאינטנט (או לפחות המאגר מידע על השואה) ישאר קיים בכלל. ספרי היסטוריה? למה פתאום אתה מאמין לספרים ולספר תורה (שיש עליו מסרות מזמן שקבילנו אותו בנוכחות של כל עם ישראל ששם שמעו את קולו של אלוקים וגם כתוב מי כתב את התורה וסמר אותה לעם, אז אני חשוב שאין משהו יותר טוב מזה).
מי אמר לך שהתורה לא נכתבה בתור ספר רגיל? סתם ספר עם סיפורים... פנטזיות.. איך אתה יכול לדעת?

גם אם האינטרנט לא ישרוד, יהיה לו תחליף ויעבירו לשם מידע מהאינטרנט... זה טכנולוגיה שלא תיעלם סתם מהחיים של כולם.
חחח האינטרנט יישאר עוד הרבה אחרינו
שואל השאלה:
אם כתבו בה שהיא נסמרה לעם ע"י משה רבנו (עליו השלום) - אז היא לא יכולה להימסר לעם ע"י מישהו אחר, כי ידעו שהוא שקרן, כי אירמו לו שהוא לא משה רבנו והוא סותר את התורה שהוא מסור להם. אתה חשוב שהקב"ה לחינם דאג לכתבו בתורה מי כתב אותה ומסר אותה לעם? בשביל למנוע טענות כאלה...

אתה לא יכול לדעת מה יקרה עם החומר, אבל הכי בטוח זה פשוט לסמוך על הזכרון של אנשים, במיוחד על משהו שעובר בכל העם.
לא הועבר לשום עם. סתם ספר שנכתב, מישהו מצא אותו והאמין לכל מה שכתוב בו והעביר את זה הלאה או משהו בסגנון

דווקא אני לא מסכים איתך, אני חושב שיותר בטוח לסמוך על מאגרי מידע מאשר אנשים
שואל השאלה:
מישהו שמצא אותו - לא היה אמרו להאמין למה שכתוב בו (אם עד עכשיו הוא לא שמע על כך כלום, למרות שעל פי מה שכתוב בספר - זה היה אמור להיות ידוע לכל העם, אז איך יכול הליות שזה לא ככה?). מאותה סיבה הוא גם לא היה אמור להצליח לשכנע את אחרים...

בחירה שלך על מה לסמוך יותר...
90 אחוז מהעולם מאמין בשואה, מלמדים את זה בכל בית ספר בישראל וגם בחול.
זה לא ישכח, השואה זה ההסטוריה של היהודים.
לעומת זאת יש כאלה שמתייחסים לתנך כספר אגדה.
תנ"ך שונה מאוד מהשואה בשל השפה והתקופות השונות.
לשואה יש הוכחות חותכות ואי אפשר להתווכח עם זה.
שואל השאלה:
"לעומת זאת יש כאלה שמתייחסים לתנך כספר אגדה."
-שלא בצדק... אבל אני לא רואה תועלת מההתדקמות של הדיון...
את הטענות כבר כתבתי.
אבל גם לי יש טענות.
אתה לא יכול להגיד שזה בסדר לפגוע ביהודים שלא מאמינים.
אני מאמינה אבל אתה לא תקרע לאף אחד שופ חולצה.
שואל השאלה:
"אתה לא יכול להגיד שזה בסדר לפגוע ביהודים שלא מאמינים."
-זה לא רק שזה בסדר, זה מצויין, כי אין איסור כזה (זה אפילו מצוה).

למה אני לא יכול להגיד? כבר אמרו את זה לפני (על פי התורה הקדושה כמובן).

"אמר רב חננא בריה דרב איד:י מאי דכתיב (ויקרא כה, יז) "ולא תונו איש את עמיתו"? - עם שאתך בתורה ובמצות - אל תונהו" (בבא מציע נט ע"א).

הרמ"א פסק את זה להלכה:
ו"י"א דאין מצווין על אונאת דברים אלא ליראי השם (נ"י פרק הזהב)" (חושן משפט, סימן רכח, סעיף א, הגה).

נ.ב. ואם אני אגיד לך שזה "לא בסדר" לגפוע במי שלא מאמין בשואה - איך תגיבי על זה?

"אתה לא תקרע לאף אחד שופ חולצה"
- על סמך מה את קובעת מה אני אעשה ומה לא?
למעלה כבר הבאתי הלכה מה צריך לכשות למי לובש שעטנז.