10 תשובות
אף אחד לא קבע דג זה בשר
אם זה מבחינת צמחונות אז כן זה באמת בשר
שואל השאלה:
מבחינת צמחונות אבל טכנית זה לא בשר
אנונימית
התורה אסרה רק בשר בהמה, חז"ל הוסיפו לאסור גם עוף מאחר ושמו שגור בפי כולם - בשר, אם לא היו אוסרים את העוף היו חושבים שגם בשר בהמה מותר מלבד הגדי. אולם דג שאין שמו בשר כלל ואינו טעון שחיטה לא ראו חז"ל צורך לאסור.

זה למה דג לא נחשב בשר בדת (זה מועתק מאתר כלשהו)
מבחינת דת זה לא כי לדג אין חלב ו זה לא תקף "אל תוכל גדי בחלב אמו" אבל זה עדיין בשר, מותר לערבב דג וחלב.
^לא נכון גם לעוף אין חלב...
יש סוג של עופות שכן: יונה פלמינגו ו פינגוין זכר מאמאלי
מה זה קשור? עוף- תרנגולת גם אי אפשר לאכול עם חלב לפי הכשרות
כל הבשר אסור לבשל בחלב חוץ מבשר דגים וחגבים.

העוף עולה עם הגבינה על השלחן ואינו נאכל דברי בית שמאי

ובית הלל אומרים לא עולה ולא נאכל.
דג נחשב בשר אבל הוא לא "בשרי" לפי היהדות וזה בגלל שהיהדות מעולם לא ניסתה לקבוע הגדרה מדעית ל"בשר" אלא למצוא פרשנות ל"גדי בחלב אימו", לפי הפרשנות המקובלת חלב זה כל מוצר העשוי מחלב יונקים והגדי זה בעצם בשרן של בהמות, אבל אסרו גם בשר עוף בשל חשש ולכן ההגדרה של "בשרי" היא בשר עופות ובהמות ו"חלבי" היא חלב ומוצריו להשאר נקראים "פרווה".
אגב, הדג הוא דווקא נושא מעניין כי לפי מה שראיתי חלק מהיהודים לא אוכלים דג עם בשר (או כולם וחלק רק בלי גבינה? אני לא זוכר) וחלקם גם לא עם גבינה, מה שהופך אותו מהבחינה הזו למעין "אנטי-פרווה" (אף אחד לא קורא לזה ככה) כי לא אוכלים אותו עם בשר וגם לא עם חלב (לפחות בשביל חלק מהיהודים).
בכל מקרה, יהדות, דתות, מסורת ותיאולוגיה הם לא הצד החזק שלי אז זה כל מה שאני יכול להגיד בנושא.